Hyppää pääsisältöön

Avoimet korkeakouluopinnot

Avoimessa yliopistossa ja avoimessa AMKissa voit opiskella korkeakoulututkintoihin kuuluvia kursseja iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta.

Mitä ovat avoimet korkeakouluopinnot?

Avoimen kautta voit opiskella Tampereen yliopiston ja ammattikorkeakoulun tutkinto-opintoihin kuuluvia kursseja ja opintokokonaisuuksia maksua vastaan.

Avointen korkeakouluopintojen hienous on siinä, että voit yhdistellä kursseja juuri sinulle sopivalla tavalla. Riippumatta siitä, haluatko kokeilla yksittäisiä kursseja eri aloilta tai syventyä yhteen asiaan, avoimen kursseista löytyy sinulle sopiva yhdistelmä.

Avoimet opinnot ovat nimensä mukaan avoimia kaikille, iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Yksittäisillä kursseilla voi kuitenkin olla pohjatietovaatimuksia.

Avoimen opiskelijana opiskelet yleensä samassa ryhmässä tutkinto-opiskelijoiden kanssa. Joidenkin kurssien tai kokonaisuuksien kohdalla avoimen opiskelijoilla on oma opetusryhmänsä.

Tutustu avoimen AMKin tarjontaan

Tutustu avoimen yliopiston tarjontaan

 

Kenelle avoimessa opiskelu sopii?

Välivuotta viettäville

Avoimessa voit jo edistää tulevia tutkinto-opintojasi, sillä avoimen kurssit hyväksiluetaan osaksi tutkintoa. Avoimet polku- ja väyläopinnot voivat myös toimia vaihtoehtoisena reittinä opiskelijaksi.

Tutustu avoimen AMKin polkuopintoihin

Tutustu avoimen yliopiston väyläopintoihin

Omaa alaa etsiville

Olit sitten ensimmäistä opiskelupaikkaa etsivä tai alanvaihtaja, avoin tarjoaa mahdollisuuden kokeilla erilaisia opintoaloja ilman, että sinun tarvitsee sitoutua yhtä kurssia pidempiin opintoihin.

Osaamisen täydentäjille

Jo työelämässä oleville avoin tarjoaa mahdollisuuden täydentää omaa ammatillista osaamista ja asiantuntijuutta. Voit yhdistellä eri alojen kurssista juuri sinulle sopivan paketin.

Tutustu erilaisiin jatkuvan oppimisen muotoihin

Työttömille

Avoimen opinnot ovat oiva tapa parantaa työmarkkina-asemaasi. Voit esimerkiksi päivittää tietosi ajantasaisiksi oman alasi kursseilla tai opiskella ammatilliseen työkalupakkiisi uuden osa-alueen.

Tutustu myös muihin työnhakijoiden opintomahdollisuuksiin

Maahanmuuttajille

Avoimen opintojen avulla voit kokeilla matalalla kynnyksellä suomalaisessa korkeakoulussa opiskelua tai vahvistaa CV:täsi Suomessa opiskelluilla kursseilla.

Tutustu englanninkieliseen opintotarjontaan

Huvin vuoksi opiskeleville

Opiskelulle ei tarvitse olla aina vakavaa syytä. Avoimessa voit syventyä harrastusmielessä erilaisiin kiinnostaviin teemoihin, oli elämäntilanteesi mikä tahansa.

Millaista avoimessa opiskelu on?

Tutustu avoimen AMKin ja avoimen yliopiston opiskelukäytänteisiin, kuten opintojen suunnitteluun ja suoritustapoihin.

Ota meihin yhteyttä!

Avoin AMK

avoinamk [at] tuni.fi (avoinamk[at]tuni[dot]fi)

Avoin yliopisto

avoin.tau [at] tuni.fi (avoin[dot]tau[at]tuni[dot]fi)