Hyppää pääsisältöön
Avoimen amkin opiskelukäytänteet

Opiskelu avoimessa ammattikorkeakoulussa

Millaista opiskelu avoimessa AMKissa oikein on? Tältä sivulta löydät tietoa mm. opintojen suunnittelusta, hakemisesta, opiskelukäytänteistä ja maksuista.

Ennen opintoja

Opintotarjonta ja opintojen suunnittelu

Avoimen AMKin kurssitarjonta koostuu AMK- tai YAMK-tutkintoon johtavan koulutuksen opintojaksoista. Kursseja on tarjolla ympäri vuoden ja monelta eri alalta, aina insinööriopinnoista sote-alaan sekä mediaan ja kulttuuriin. Löydät avoimen AMKin opinnot ja niiden kuvaukset koulutushausta.

Jos et löydä itseäsi kiinnostavia opintoja avoimen AMKin tarjonnasta, tutustu TAMKin tutkintojen opetussuunnitelmiin. Jos löydät tutkintopuolelta sinulle soveltuvia opintojaksoja, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen avoinamk [at] tuni.fi, niin voimme keskustella mahdollisuuksistasi päästä mukaan jaksolle. Tässä linkki ilmoittautumislomakkeeseemme, jota voit käyttää, kun olet sopinut www-sivutarjonnan ulkopuoliselle opintojaksolle ilmoittautumisesta. Kirjoita lisätietoihin kenen kanssa olet sopinut opintojaksolle osallistumisesta.

Opintojen suunnitteluun liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä avoimen AMKin henkilökuntaan: avoinamk [at] tuni.fi. Myös TAMKin opinto-ohjaajat, opettajat ja osaamispäälliköt ovat käytettävissä koulutusten tarkempiin sisältöihin liittyvissä asioissa.

Hakeminen

Avoimen opintojaksoilla on rajallinen määrä paikkoja. Täytämme paikat ilmoittautumisjärjestyksessä, ellemme ilmoita toisin.

Suurimmassa osassa opinnoista käytössä verkkokauppailmoittautuminen, jossa maksat opintomaksusi heti ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli ryhmä on täynnä, voit ilmoittautua varasijalle. Tällöin maksat opintomaksun vasta, jos saat paikan. Saat tiedon varasijatilanteesta välittömästi ilmoittautumisen jälkeen saamastasi sähköpostista. Jos jäät varasijalle, seuraa sähköpostiasi päivittäin, sillä myös tieto mahdollisesta valinnastasi saapuu sähköpostitse.

Joidekin kurssien kohdalla ilmoittautuminen tapahtuu sähköisellä e-lomakkeella, joka löytyy valmiina koulutuksen sivulta. Tällöin saat tiedon mahdollisesta valinnastasi viimeistään kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkamista sähköpostilla. Opintomaksusta saat sähköpostia opintojen alkamisen jälkeen.

Kunkin koulutuksen ilmoittautumislinkki löytyy koulutuksen omalta sivulta.

Jos tulet tekemään TAMKissa kesken jäänyttä tutkintoasi valmiiksi, aloita suunnittelemalla opintosi opinto-ohjaajan kanssa. Sen tehtyäsi voit ilmoittautua tällä lomakkeella.

Opintomaksu ja laskutus

Opintojen hinta on maksimissaan 15 €/opintopiste 

  • Yksittäiset opintojaksot maksavat 15 €/opintopiste.
  • Polkuopintojen kokonaishinta on 300 €.
  • Muut ennalta määritetyt opintokokonaisuudet maksavat 10 €/opintopiste.

Laskutamme 12 kk aikana ensimmäisistä 30 opintopisteestä. Jos opiskelet vuodessa sitä enemmän, loput opinnot ovat maksuttomia.

Suurin osa opintomaksuista maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä, mutta osasta opintoja lähetämme laskun sähköpostilla. Polkuopintojen opintomaksusta maksetaan 150 € ilmoittautumisen yhteydessä ja toinen osa laskutetaan lukukauden alkupuolella.

Pohjatietovaatimukset

Lähes kaikilla AMK-tutkinnon opiskelijoilla on pohjallaan lukio tai ammatillinen koulutus. Kaikilla YAMK-tutkinnoissa opiskelevilla on suoritettuna AMK-tutkinto tai muu soveltuva korkeakoulututkinto. Avoimessa AMKissa ei ole vaatimuksia toisen asteen koulutuksessa, mutta käytännössä opinnoissa pärjääminen vaatii vastaavia taitoja. Voit kuitenkin olla hankkinut pohjaosaamisesi esimerkiksi työelämästä.

Ilman toiseen asteen opintoja erityisen haasteellisia avoimen AMKin kursseja voivat olla kulttuurialan, matematiikan ja kielten opinnot. Kulttuurialan (Musiikki, Media and Arts) opintojaksoilla opettaja voi varmistaa ensimmäisellä kurssikerralla etukäteistietojen ja -taitojen riittävyyden.

Suomenkieliset opinnot vaativat hyvää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa. Vastaavasti englanninkielisillä kursseilla tarvitset englannin kielen suullista ja kirjallista osaamista.

Tietokoneen käyttötaito on AMK-opinnoissa tärkeää. Lisäksi opiskelu vaatii omatoimisuutta ja aktiivista otetta opiskeluun sekä vastuullista toimintaa ryhmässä muut huomioon ottaen.

Perumisehdot

Ilmoittautuminen avoimen AMKin opintojaksoille on pääosin sitova.

Opintojen aikana

Opintojen suoritustavat

Avoimen AMKin opetus tapahtuu joko tutkintoa suorittavien opiskelijoiden ryhmissä tai avoimen AMKin omissa ryhmissä. 

Suoritustavat vaihtelevat kurssikohtaisesti. Opiskeluun voivat kuulua esimerkiksi:

  • luennot
  • itsenäisesti tai ryhmässä tehdyt harjoitustyöt
  • esitelmät
  • tentit
  • oppimispäiväkirjat

tai näiden yhdistelmät. 

Ohjeet sähköisen Exam-tentin tekemiseen löydät TAMKin Intrasta, jonne voit kirjautua opintojen aikana saamillasi käyttäjätunnuksilla. Kun sinulla on opiskeluoikeus, löydät muutenkin Intrasta paljon hyödyllistä käytännön tietoa mm. IT-kysymyksiin liittyen.

Osassa kursseista opiskelu tapahtuu täysin verkossa, ja osa taas edellyttää fyysistä läsnäoloa TAMKin kampuksilla. Kontaktiopetus voi opintojaksosta riippuen tapahtua joko päivä- tai ilta-aikaan.

Jos et löydä opintojakson kuvauksesta tarkempaa aikataulua, sitä ei ole vielä vahvistettu.

Opintojen jälkeen

Todistus opinnoista

Voit tilata sähköisesti allekirjoitetun opintosuoritusotteen ja opiskelutodistuksen Pakista avoimen opiskeluoikeuden aikana. Kirjaudu Pakkiin TAMKin käyttäjätunnuksella. Allekirjoitusten varmentamiseen käytämme Väestörekisterikeskuksen (VRK) myöntämää varmennetta, joka takaa sähköisen allekirjoituksen aitouden. Sähköisen dokumentin vastaanottaja voi tarkistaa todistuksen aitouden ja muuttumattomuuden vaivattomasti validointipalvelussa.

Avoimen opiskeluoikeuden jälkeen löydät opintosuorituksesi Oma opintopolku -palvelusta.

Jos tarvitset opintosuoritusotteen paperisena, lähetä pyyntö sähköpostilla osoitteeseen avoinamk [at] tuni.fi.

Opintojen hyväksilukeminen

Avoimessa AMKissa suoritetut opinnot ovat hyväksiluettavissa TAMKin tutkintoihin. Avoimen AMKin opiskelijoille ei kuitenkaan tehdä hyväksilukuja aiempien opintosuoritusten pohjalta. Osaamisen näytöt ovat kuitenkin mahdollisia.

Jäikö sinulle vielä kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä: avoinamk [at] tuni.fi