Hyppää pääsisältöön
TAMk avoimen AMKin polkuopinnot, neljä henkilöä Tampereella.

Avoimen AMKin polkuopinnot

Löydä oma polkusi! Etkö tullut valituksi yhteishaussa? Tai ehkä haet muista syistä vaihtoehtoista reittiä tutkinto-opiskelijaksi? Polkuopinnot ovat ratkaisu! Kun olet suorittanut polkuopinnot avoimessa ammattikorkeakoulussa, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän erillishaun kautta. Jos pääset sisään, suorittamasi opinnot luetaan hyväksi tutkintoon.

Seuraavat hakukierrokset

Ilmoittautuminen tammikuussa starttaaviin polkuopintoihin alkaa 11.12.2023 klo 9.
Polkuopintojen opintomaksu on 300 €, joka maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Kuinka haen mukaan polkuopintoihin?

Tästä pääset tutustumaan tutkinto-ohjelmien opetussuunnitelmiin. Ensimmäisen vuoden opinnot löydät opetussuunnitelman opintojaksolistauksessa merkittynä punaisella pallolla sarakkeessa 1.

henkilö tiiliseinän edessä Tampereella.

Alustava lista tammikuun 2024 polkuopinnoista.

AMK polkuopinnot

Sosiaali- ja terveysala

 • Sairaanhoitajan polkuopinnot, päiväopinnot
 • Sairaanhoitajan polkuopinnot, monimuoto-opinnot

Tekniikka

 • Konetekniikan polkuopinnot, monimuoto-opinnot
 • Biotuotetekniikan polkuopinnot, päiväopinnot
 • Rakennusalan työnjohdon polkuopinnot, monimuoto-opinnot
 • Sähkö- ja automaatiotekniikan polkuopinnot, monimuoto-opinnot

YAMK polkuopinnot

Liiketalous, media ja kulttuuri

 • YAMK: Terveysteknologia (tradenomi)
 • YAMK: Dataosaaminen ja tekoäly (tradenomi)
 • YAMK: Musiikkipedagogi

Sosiaali- ja terveysala

 • YAMK: Terveysteknologia (sosiaali- ja terveysala)
 • YAMK: Dataosaaminen ja tekoäly (sosiaali- ja terveysala)
 • YAMK:Terveyden edistäminen

Tekniikka

 • YAMK: Terveysteknologia (insinööri)
 • YAMK: Dataosaaminen ja tekoäly (insinööri)

 

Mitä ovat avoimen ammattikorkeakoulun polkuopinnot?

Avoimen AMKin polkuopinnot voivat toimia väylänäsi ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijaksi. Kun olet suorittanut polkuopinnot, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän kautta. Hakiessasi YAMK-tutkintoon sinun pitää täyttää myös pohjakoulutus- ja työkokemusvaatimukset.

AMK-tutkintojen polkuopintojen laajuus on 50–60 opintopistettä ja YAMK-tutkintojen 30-60 opintopistettä. Suosittelemme suorittamaan AMK-polkuopinnot vuoden aikana ja YAMK-polkuopinnot puolen vuoden tai vuoden aikana.

Huomaathan, että polkuopintojen suorittaminen ei takaa pääsemistä tutkinto-opiskelijaksi, mutta jos opinnot etenevät hyvin on hyvät mahdollisuudet tulla valituksi TAMKiin. Polkuopinnot antavat mahdollisuuden hakea myös muihin ammattikorkeakouluihin kyseiseen tutkinto-ohjelmaan, mikäli ammattikorkekoulu tarjoaa mahdollisuuden hakea kyseiseen ohjelmaan avoimen väylän kautta.

TAMKin läsnäolevat tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua polkuopiskelijoiksi. TAMKin tutkinto-opiskelijana voit ilmoittautua mukaan opintojaksoille Pakin kautta.

Kuinka polkuopintoja suoritetaan?

Jos pystyt opiskelemaan täyspäiväisesti, tarjoamme valmiiksi suunniteltuja polkuopintoja, joissa vaaditun opintopistemäärän suorittaminen onnistuu vuodessa. Tällöin sinulla tulee olla mahdollisuus opiskella päivisin.

Toteutamme kaikki YAMK-polkuopinnot sekä osan AMK-tutkinnon polkuopinnoista monimuotokoulutuksina, jolloin lähiopetus sijoittuu iltoihin tai esimerkiksi torstaista lauantaihin. Tarkemmat tiedot järjestämismuodosta löydät kunkin polkuopinnon omalta sivulta.

Suomenkieliset polkuopinnot vaativat hyvää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa. Vastaavasti englanninkielisissä ohjelmissa tarvitset sujuvaa englannin kielen osaamista.

Huomaathan, että suomenkielisten tutkinto-ohjelmien opetusmateriaali saattaa olla myös englanninkielistä. 

Kuinka haen mukaan polkuopintoihin?

Polkuopinnoissa on rajallinen määrä aloituspaikkoja, ja täytämme paikat ilmoittautumisjärjestyksessä, ellei toisin mainita. Tiedot valinnasta ja paikkamäärästä löytyvät kunkin polkuopinnon omalta sivulta. 

Yhdellä hakukierroksella voit hakea vain yhteen polkuopintoon.

Polkuopintoihin hakeutuminen tapahtuu avoimen AMKin verkkokaupassa. Julkaisemme hakulinkin kunkin polkuopinnon omalla sivulla.  Voit siirtyä verkkokauppaan jo ennen haun alkamista, mutta voit siirtää kohteen koriin vasta sitten kun haku alkaa. Päivitä sivua tarvittaessa haun alettua.

Verkkokaupassa hakeminen tapahtuu näin:

 1. Lisää polkuopinto verkkokaupan koriin ja siirry ilmoittautumaan sivun ylälaidan linkistä.
 2. Sinua pyydetään hyväksymään perumisehdot ja varmistetaan, että olet tutustunut mahdollisiin esitietovaatimuksiin koulutuskuvauksessa www-sivuilla.
 3. Voit syöttää henkilötietosi tai käyttää suomi.fi - tunnistautumista pankkitunnuksilla.
 4. Tietojen syöttämisen tai tunnistautumisen jälkeen vahvista vielä ilmoittautumisesi ja maksa opintomaksu.
 5. Seuraa sähköpostiasi, johon saat tietoa ilmoittautumistilanteesta. Posti kannattaa katsoa päivittäin, sillä varasijalta paikan saaneilla on 24 h aikaa ottaa paikka vastaan. Muista tarkistaa myös roskapostisi, sillä järjestelmästä lähtevät automaattiviestit saattavat eksyä sinne. Jos sait tiedon paikan saamisesta heti ilmoittautumisen yhteydessä, sinun ei tarvitse enää ottaa paikkaa vastaan. Seuraa kuitenkin sähköpostiasi, jonne saat tarkemmat ohjeet opiskelujen alkamisesta. 

Polkuopinnot maksavat yleensä 300 €. Opintomaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Harkitse ennen polkuopintoihin hakemista, salliiko nykyinen elämäntilanteesi kokopäiväisen opiskelun, ja onko sinulla siihen taloudellinen mahdollisuus. Avoimen AMKin opiskelijana et ole oikeutettu opintotukeen, ja vain harvoissa tapauksissa voit opiskella työttömyysetuudella.

 

Ota meihin yhteyttä!

Avoimen AMKin palveluosoite

avoinamk [at] tuni.ficlass="spamspan link--external"