avoimen amkin polkuopinnot

Avoimen AMKin polkuopinnot

Etkö saanut tutkinto-opiskelupaikkaa? Ei hätää, suorita polkuopinnot avoimessa ammattikorkeakoulussa ja hae ensi vuonna uudestaan. Jos pääset sisään, suorittamasi opinnot luetaan hyväksi tutkintoon.

Valmistaudu hakuun

Ilmoittautumusaika tammikuussa 2021 alkaviin polkuopintoihin alkaa 1.12. klo 9  ja päättyy 3.12. Täytämme polkuopintojen paikat ilmoittautumisjärjestyksessä.

Poikkeuksena Sairaanhoitajasta terveydenhoitajaksi -polkuopinnoissa hakuaika on 1.10.–8.11.2020.

Tammikuussa 2021 alkavat AMK-polkuopinnot:

Tammikuussa 2021 alkavat YAMK-polkuopinnot:

 • Musiikkipedagogin polkuopinnot (ylempi AMK)
 • Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK, Hyvinvointiteknologia
 • Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK, Terveyden edistäminen
 • Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK, Dataosaamisen ja tekoälyn koulutus
 • Restonomi (ylempi AMK), Palveluliiketoiminnan johtaminen
 • Tradenomi (ylempi AMK), Dataosaaminen ja tekoäly
 • Tradenomi (ylempi AMK), Hyvinvointiteknologia
 • Tradenomi (ylempi AMK), Kansainvälinen myynti ja myynnin johtaminen koulutus
 • Insinööri (ylempi AMK), Dataosaaminen ja tekoäly
 • Insinööri (ylempi AMK), Hyvinvointiteknologia
 • Insinööri (ylempi AMK), Älyteollisuuden automaatioratkaisut

Selaa polkutarjontaa alakohtaisesti

Johtaminen, liiketalous ja yrittäjyys

Johtamisen, liiketalouden ja yrittäjyyden polkuopinnot

Tekniikka ja suunnittelu

Tekniikan polkuopinnot

Sosiaali- ja terveysala

Sote-alan polkuopinnot

Tietojenkäsittely ja teknologia

Tietojenkäsittelyn ja teknologian polkuopinnot

Mitä ovat avoimen ammattikorkeakoulun polkuopinnot?

Avoimen AMKin polkuopinnot voivat toimia hakuperusteena ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijaksi. Kun olet suorittanut 50–60 opintopistettä AMK-tutkintoon tai 15–30 opintopistettä YAMK-tutkintoon kuuluvia opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän kautta. Hakiessasi YAMK-tutkintoon sinun pitää täyttää myös pohjakoulutus- ja työkokemusvaatimukset. Suosittelemme suorittamaan polkuopinnot noin vuoden aikana.

Huomaathan, että vaaditun opintopistemäärän suorittaminen ei takaa pääsemistä tutkinto-opiskelijaksi. Se antaa kuitenkin mahdollisuuden hakea muihinkin ammattikorkeakouluihin kyseiseen koulutusohjelmaan, mikäli kyseiseen tutkintoon on mahdollista hakea erillishaussa. TAMKissa määritellään vuosittain, mihin tutkinto-ohjelmiin erillishaku avataan.

Polkuopinnoissa on rajallinen määrä aloituspaikkoja, ja täytämme paikat ilmoittautumisjärjestyksessä, ellei toisin kerrota.

TAMKin läsnäolevat tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua polkuopiskelijoiksi. TAMKin tutkinto-opiskelijana voit ilmoittautua mukaan opintojaksoille Pakin kautta.

Kuinka polkuopintoja suoritetaan?

Jos pystyt opiskelemaan täyspäiväisesti, tarjoamme valmiiksi suunniteltuja polkuopintoja, joissa erillishaussa vaaditun opintopistemäärän suorittaminen onnistuu vuodessa. Tällöin sinulla tulee olla mahdollisuus opiskella päiväsaikaan. Toteutamme osan polkuopinnoista monimuotokoulutuksina, jolloin lähiopetus sijoittuu iltoihin tai torstaista lauantaihin. Tarkemmat tiedot järjestämismuodosta löydät kunkin polkuopinnon kohdalta.

Suomenkielisissä opinnoissa vaaditaan hyvää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa ja englanninkielisissä ohjelmissa vastaavasti sujuvaa englannin kielen osaamista. Suomenkielisten tutkinto-ohjelmien opetusmateriaali saattaa olla myös englanninkielistä.

Kuinka haen mukaan polkuopintoihin?

Polkuopintoihin hakeminen tapahtuu polusta riippuen joko sähköisellä lomakkeella tai avoimen AMKin verkkokaupassa. Hakulinkki julkaistaan kunkin polkuopinnon omalla sivulla haun alettua.

Verkkokaupassa ilmoittaudut näin:

 1. Lisää polkuopinto verkkokaupan koriin ja siirry ilmoittautumaan sivun ylälaidan linkistä.
 2. Sinua pyydetään hyväksymään perumisehdot ja varmistetaan, että olet tutustunut mahdollisiin esitietovaatimuksiin koulutuskuvauksessa www-sivuilla.
 3. Voit syöttää henkilötietosi tai käyttää suomi.fi - tunnistautumista pankkitunnuksilla.
 4. Tietojen syöttämisen tai tunnistautumisen jälkeen vahvista vielä ilmoittautumisesi.
 5.  Seuraa sähköpostiasi, johon saat tietoa ilmoittautumistilanteesta. Posti kannattaa katsoa päivittäin, sillä  varasijalta paikan saaneilla on 24 h aikaa ottaa paikka vastaan. Jos sait tiedon paikan saamisesta heti ilmoittautumisen yhteydessä, sinun ei tarvitse enää ottaa paikkaa vastaan. Seuraa kuitenkin sähköpostiasi, jonne saat tarkemmat ohjeet opiskelujen alkamisesta.

Huomaathan, että toisin kuin muiden verkkokaupan tarjonnassa olevian avoimen AMKin kurssien kohdalla, polkuopintoja ei makseta vielä ilmoittautumisen yhteydessä, vaan vasta valinnan jälkeen.

Avoimen AMKin opiskelijat valitaan joko ilmoittautumisjärjestyksessä tai määrätyn kriteeristön mukaisesti. Paikkoja kuhunkin polkuun on rajoitetusti. Tiedot valinnasta ja paikkamäärästä löytyvät kunkin polkuopinnon omalta sivulta. Kun valinnat on tehty, otamme kaikkiin hakijoihin yhteyttä sähköpostitse.

Harkitse ennen polkuopintoihin hakemista, salliiko nykyinen elämäntilanteesi kokopäiväisen opiskelun, ja onko sinulla siihen taloudellisia mahdollisuuksia. Avoimen AMKin opiskelijana et ole oikeutettu opintotukeen, ja vain harvoissa tapauksissa voit opiskella työttömyysetuudella. Poikkeuksena ovat tekniikan lyhyet polkuopinnot, jotka ovat laajuudeltaan alle 5 opintopistettä kuukaudessa, eivätkä ne siten vaikuta työttömyysetuuksiin.

Lyhytpolulla kohti insinööriopintoja

Insinööriopintojen puolella sinun on myös mahdollista opiskella kokopitkien polkuopintojen sijasta lyhytpolku. Lyhytpolun suorittamisen jälkeen voit hakea tutkinto-opiskelijaksi yhteishaussa, ja suorittamasi opinnot hyväksiluetaan tutkintoon.

Ota meihin yhteyttä!

Avoimen AMKin palveluosoite

avoinamk [at] tuni.fi

Ota meihin yhteyttä!