avoimen amkin polkuopinnot

Avoimen AMKin polkuopinnot

Etkö tullut valituksi yhteishaussa? Tai ehkä haet muista syistä vaihtoehtoista reittiä tutkinto-opiskelijaksi? Polkuopinnot ovat ratkaisu! Kun olet suorittanut polkuopinnot avoimessa ammattikorkeakoulussa, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän kautta. Jos pääset sisään, suorittamasi opinnot luetaan hyväksi tutkintoon.

Kiitos hakijoille!

Polkuopintojen hakuaika on nyt päättynyt. Kiitos kaikille hakijoille!

Seuraava hakukierros aukeaa loppuvuodesta 2021 tammikuussa 2022 alkaviin polkuihin.

Poikkeuksena muista poluista, Sairaanhoitajasta terveydenhoitajaksi -polkuopintojen ja Sosiaali- ja terveysalan muuntokoulutuksen polkuopintojen haku alkaa vasta 1.10.

Kuinka haen mukaan polkuopintoihin?

Mitä ovat avoimen ammattikorkeakoulun polkuopinnot?

Avoimen AMKin polkuopinnot voivat toimia väylänäsi ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijaksi. Kun olet suorittanut polkuopinnot, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän kautta. Hakiessasi YAMK-tutkintoon sinun pitää täyttää myös pohjakoulutus- ja työkokemusvaatimukset.

AMK-tutkintojen polkuopintojen laajuus on 50–60 opintopistettä ja YAMK-tutkintojen 15–30 opintopistettä. Suosittelemme suorittamaan polkuopinnot noin vuoden aikana.

Huomaathan, että polkuopintojen suorittaminen ei takaa pääsemistä tutkinto-opiskelijaksi. Se antaa kuitenkin mahdollisuuden hakea myös muihin ammattikorkeakouluihin kyseiseen koulutusohjelmaan, mikäli ammattikorkekoulu tarjoaa mahdollisuuden hakea kyseiseen ohjelmaan avoimen väylän kautta.

TAMKin läsnäolevat tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua polkuopiskelijoiksi. TAMKin tutkinto-opiskelijana voit ilmoittautua mukaan opintojaksoille Pakin kautta.

Kuinka polkuopintoja suoritetaan?

Jos pystyt opiskelemaan täyspäiväisesti, tarjoamme valmiiksi suunniteltuja polkuopintoja, joissa vaaditun opintopistemäärän suorittaminen onnistuu vuodessa. Tällöin sinulla tulee olla mahdollisuus opiskella päivisin.

Toteutamme kaikki YAMK-polkuopinnot sekä osan AMK-tutkinnon polkuopinnoista monimuotokoulutuksina, jolloin lähiopetus sijoittuu iltoihin tai esimerkiksi torstaista lauantaihin. Tarkemmat tiedot järjestämismuodosta löydät kunkin polkuopinnon omalta sivulta.

Suomenkieliset polkuopinnot vaativat hyvää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa. Vastaavasti englanninkielisissä ohjelmissa tarvitset sujuvaa englannin kielen osaamista. Mikäli äidinkielesi ei ole suomi, toimita meille todistus kielitaidostasi osoitteeseen avoinamk [at] tuni.fi. Todistuksena käy esimerkiksi yleinen kielitaitotodistus (YKI4) tai jokin TAMKin todistusvalinnassa mainituista tavoista.

Huomaathan, että suomenkielisten tutkinto-ohjelmien opetusmateriaali saattaa olla myös englanninkielistä. 

Tutustu polkuopintojen tarjontaan

Lyhytpolulla kohti insinööriopintoja

Insinööri (AMK) -opintojen puolella sinun on mahdollista valita polkuopintojen (60 opintopistettä) sijasta lyhytpolku (31 opintopistettä). Lyhytpolun suorittamisen jälkeen voit hakea tutkinto-opiskelijaksi normaalisti yhteishaussa. Jos tulet valituksi, suorittamasi opinnot hyväksiluetaan tutkintoon.

Tutustu lyhytpolkujen valikoimaan

Kuinka haen mukaan polkuopintoihin?

Polkuopinnoissa on rajallinen määrä aloituspaikkoja, ja täytämme paikat ilmoittautumisjärjestyksessä, ellei toisin mainita. Tiedot valinnasta ja paikkamäärästä löytyvät kunkin polkuopinnon omalta sivulta. 

Yhdellä hakukierroksella voit hakea vain yhteen polkuopintoon.

Polkuopintoihin hakeminen tapahtuu avoimen AMKin verkkokaupassa. Julkaisemme hakulinkin kunkin polkuopinnon omalla sivulla.  Voit siirtyä verkkokauppaan jo ennen haun alkamista, mutta voit siirtää kohteen koriin vasta sitten kun haku alkaa. Päivitä sivua tarvittaessa haun alettua.

Verkkokaupassa hakeminen tapahtuu näin:

  1. Lisää polkuopinto verkkokaupan koriin ja siirry ilmoittautumaan sivun ylälaidan linkistä.
  2. Sinua pyydetään hyväksymään perumisehdot ja varmistetaan, että olet tutustunut mahdollisiin esitietovaatimuksiin koulutuskuvauksessa www-sivuilla.
  3. Voit syöttää henkilötietosi tai käyttää suomi.fi - tunnistautumista pankkitunnuksilla.
  4. Tietojen syöttämisen tai tunnistautumisen jälkeen vahvista vielä ilmoittautumisesi.
  5.  Seuraa sähköpostiasi, johon saat tietoa ilmoittautumistilanteesta. Posti kannattaa katsoa päivittäin, sillä varasijalta paikan saaneilla on 24 h aikaa ottaa paikka vastaan. Jos sait tiedon paikan saamisesta heti ilmoittautumisen yhteydessä, sinun ei tarvitse enää ottaa paikkaa vastaan. Seuraa kuitenkin sähköpostiasi, jonne saat tarkemmat ohjeet opiskelujen alkamisesta.

Polkuopinnot maksavat yleensä 300 €. Saat polkuopinnoista laskun sähköpostiisi.

Kun valinnat on tehty, otamme kaikkiin hakijoihin yhteyttä sähköpostitse.

Harkitse ennen polkuopintoihin hakemista, salliiko nykyinen elämäntilanteesi kokopäiväisen opiskelun, ja onko sinulla siihen taloudellinen mahdollisuus. Avoimen AMKin opiskelijana et ole oikeutettu opintotukeen, ja vain harvoissa tapauksissa voit opiskella työttömyysetuudella. Poikkeuksena ovat tekniikan lyhyet polkuopinnot, jotka ovat laajuudeltaan alle 5 opintopistettä kuukaudessa, eivätkä ne siten vaikuta työttömyysetuuksiin.

Seuraavaan hakuun tulevat polkuopinnot

Ota meihin yhteyttä!

Avoimen AMKin palveluosoite

avoinamk [at] tuni.fi

Ota meihin yhteyttä!