Hyppää pääsisältöön
Iloiset opiskelijat keskustelevat pöydän ääressä kahvilla mitä lähtisivät opiskelemaan.

Avoimen yliopiston opetustarjonta

Tampereen yliopisto on yksi Suomen monialaisimmista yliopistoista. Avoimessa yliopistossa voit opiskella monia yliopiston tutkintokoulutusten opintojaksoja ja opintokokonaisuuksia, vaikka et olisikaan yliopistossa tutkinto-opiskelijana. Opintoja on tarjolla laajasti eri aloilta ja aloittamaan pääsee ympäri vuoden. Kurkista opetustarjontaamme ja löydä opiskeltavaa välivuodelle, työn oheen tai vapaa-ajalle!

Lukuvuoden 2024–2025 opetustarjonta ja opintomaksut

Opetustarjontamme lukuvuoden 2024–2025 osalta on julkaistu. Toteutusten tarkempia tietoja täsmennetään pitkin lukuvuotta.

Opintomaksuihin on tulossa muutoksia 1.8.2024. Lue uutinen aiheesta:

Avoimen yliopiston opintopisteiden hinnoittelu muuttuu 1.8.2024 alkaen

Tutustu opintoihimme aloittain

Filosofian, elämänkatsomustiedon, historian ja yhteiskuntaopin opinnot

Avoimessa yliopistossa voit opiskella perus- ja aineopintoja sekä suorittaa myös elämänkatsomustiedon opintoja laajempana kokonaisuutena. Opinnot soveltuvat sinulle, jos haluat tutustua filosofian osa-alueisiin ja historiaan tai jos olet kiinnostunut yhteiskunnallisista teemoista.

Tutustu filosofian, elämänkatsomustiedon, historian ja yhteiskuntaopin opintoihin

Kasvatustieteen, psykologian, logopedian, puhekasvatuksen ja vokologian opinnot

Psykologian, logopedian ja kasvatustieteiden opinnot soveltuvat sinulle, jos olet kiinnostunut esimerkiksi ihmisten käyttäytymisestä. Logopedian, puhekasvatuksen ja vokologian opinnoissa syvennyt puheentuottamisen fysiologiaan ja erilaisiin puheviestintätilanteisiin.

Tutustu kasvatustieteen, psykologian, logopedian, puhekasvatuksen ja vokologian opintoihin

Kauppa- ja hallintotieteiden opinnot

Kauppatieteiden ja hallintotieteiden opintojen lisäksi voit valita erilaisia teemakokonaisuuksia esimerkiksi henkilöstöjohtamisesta ja työhyvinvoinnista sekä liiketoiminnan kehittämisen ja talouden teemoista.

Tutustu kauppa- ja hallintotieteiden opintoihin

Kielten ja kulttuurin opinnot

Kielten ja kulttuurin opinnoissa opit syventämään aiempaa kielitaitoasi ja perehdyt kulttuuritietouteen. Opit lisää niin kielten rakenteista kuin eri maiden historiasta. Voit opiskella avoimessa yliopistossa kielten perusopintoja ja aineopintoja.

Tutustu kielten ja kulttuurin opintoihin

Sosiaali- ja terveysalan opinnot

Sosiaali- ja terveysalan opinnot soveltuvat sinulle, jos olet kiinnostunut kansanterveydestä ja terveyden hoitamisesta. Voit perehtyä kansanterveyden ylläpitoon ja kansansairauksien ehkäisyyn, hyvään hoitoon ja hoitokäytäntöihin tai terveystietoon oppiaineena. Tarjolla on myös sosiaalityön opintoja sekä sosiaali- ja terveysalan monitieteisiä opintoja.

Tutustu sosiaali- ja terveysalan opintoihin

Suomen kielen, viestinnän, journalistiikan ja kirjallisuustieteen opinnot

Suomen kielen, viestinnän ja kirjallisuustieteen opinnot sopivat sinulle, jos olet kiinnostunut kielen ja kirjallisuuden ilmiöistä tai viestinnän ja journalistiikan teorioista ja käytännöstä. Suomen kielen opintoja on tarjolla sekä suomea äidinkielenään puhuville että suomea oppiville.

Tutustu suomen kielen, viestinnän, journalistiikan ja kirjallisuustieteen opintoihin

Tekniikka ja luonnontieteet

Opintoja on tarjolla monipuolisesti aina teollisista tekniikan aloista tietojohtamisen, tilastotieteen sekä bioteknologian ja biolääketieteen opintoihin. Perusluonnontieteistä voit valita matematiikan ja fysiikan opintoja. Lisäksi tarjolla on informaatiotutkimuksen opintoja.

Tutustu tekniikan ja luonnontieteiden opintoihin

Tietojenkäsittely ja tietotekniikka

Tietojenkäsittelyn ja tietotekniikan opinnoissa on tarjolla ohjelmoinnin, tietojenkäsittelytieteiden, tietotekniikan sekä sähkötekniikan opintoja.

Tutustu tietojenkäsittelyn ja tietotekniikan opintoihin

Yhteiskuntatieteiden asiantuntijaopintokokonaisuudet

Yhteiskuntatieteiden asiantuntijaopinnoissa voit opiskella yhteiskuntatutkimuksen opintoja. Laajassa opintotarjonnassa on kestävän kehityksen, nuorisotyön, työelämän tutkimuksen sekä kansainvälisen politiikan, politiikan tutkimuksen sekä valtio-opin opintoja.

Tutustu yhteiskuntatieteiden asiantuntijaopintokokonaisuuksiin

Näin etsit sinulle sopivia opintoja

Voit myös selata opetustarjontaamme koulutushaussa. Koulutushausta löydät korkeakouluyhteisömme koko koulutustarjonnan tutkintokoulutuksista täydennyskoulutukseen.

Voit halutessasi täsmentää koulutushaun tuloksia. Valitse ensin koulutustyypiksi Avoin yliopisto.

1) Tarkenna hakua valitsemalla vasemmasta valikosta opinnot

  • alan
  • opintojen tason (esim. perus- tai aineopinnot)
  • opetustavan (lähiopetus, itsenäinen opiskelu, verkko-opinnot)
  • hakuajan (haussa nyt -filtteri tuo näkyviin koko opintotarjonnan, johon voit hakea juuri sillä hetkellä)
  • paikkakunnan tai
  • kielen mukaan.

2) Haku -kentän avulla voit hakea tietoja kirjoittamalla avoimeen kenttään

  • aiheen, esimerkiksi psykolog, matemat tai psykologia, matematiikka; osa koulutuksista löytyy parhaiten hakemalla tietoja käyttämällä osaa asiasanasta
  • opintojen tason, esim. perusopin, aineopin; tällöin saat hakutuloksen kärkeen koosteen näistä opintokokonaisuuksista.

Yhdellä opintojaksolla voi olla useita eri toteutuksia, joissa on eri suoritustapoja ja -ajankohtia. Tutustu vaihtoehtoihin huolella ennen hakulomakkeen täyttämistä.

Selaa koulutuksia koulutushaussa

Yhteistyöoppilaitoksissa opiskelu

Avoimen yliopiston opintoja voi opiskella ympäri vuoden myös yhteistyöoppilaitoksissamme. Tarkemmat tiedot opintotarjonnasta, opintomaksuista ja ilmoittautumiskäytännöistä löytyvät oppilaitosten omilta verkkosivuilta. Heiltä voit myös kysyä lisätietoja heidän omasta opintotarjonnastaan.

Yhteystiedot

Tarvitsetko neuvoja ja ohjausta opintojen suunnitteluun tai opintoihin hakeutumiseen? Otathan rohkeasti yhteyttä, kun sinulla on kysyttävää. Tavoitat meidät sähköpostitse avoin.tau@tuni.fi tai puhelimitse 0294 520 881.