Hyppää pääsisältöön
Tilassa yksi henkilö istuu nojatuolissa

Avoimen yliopiston oppilaitosyhteistyö

Tampereen yliopisto toteuttaa avointa yliopisto-opetusta myös yhteistyöoppilaitosten kanssa. Oppilaitosyhteistyön tavoitteena on tuoda yliopisto-opinnot alueellisesti mahdollisimman monen opiskelijan ulottuville sekä vastata alueellisiin työvoima- ja koulutustarpeisiin. Tälle sivulle on koottu tietoja tähän yhteistyöhön liittyen.

Tältä sivulta löydät tietoa ja väylän lisätietoihin

  • Tampereen yliopiston monialaisesta koulutustarjonnasta
  • Tietoa toisen asteen yhteistyöstä
  • Hakuohjeet yhteistyöoppilaitoksille
  • Hakijalle tietoa opintotarjonnasta yhteistyöoppilaitoksissa
  • Yhteystietomme

Tampereen yliopiston monialainen tarjonta

Opetus toteutetaan Tampereen yliopiston voimassa olevien opetussuunnitelmien mukaisesti ja opintojen järjestämisoikeudesta päättävät tiedekunnat. Aloitetta suunniteltaessa kannattaa arvioida, mitkä tarjolla olevista opinnoista sopisivat oppilaitoksen omaan tarjontaan, ja mille olisi kysyntää omilla toiminta-alueilla ja verkostoissa.

Toisen asteen yhteistyö

Tampereen korkeakouluyhteisö tarjoaa monipuolisia yhteistyömahdollisuuksia toisen asteen toimijoille. Koulutus- ja vierailumahdollisuuksien lisäksi tarjolla on muun muassa tukimateriaalia ohjaus- ja neuvontatyötä tekeville.

Hakuohjeet yhteistyöoppilaitoksille

  1. Hakuaika: vuosittain joulu-, tammikuussa
  2. Opetuksen järjestämisoikeutta haetaan lomakkeella, jossa ilmoitetaan haetun opintokokonaisuuden tai -jakson tiedot, opintopistemäärä, opetusmuoto ja toteuttamisajankohta.
  3. Lomakkeen voi pyytää ja se lähetetään täytettynä takaisin avoimen yliopiston yhteyshenkilölle: kristiina.siitojarvi [at] tuni.fi.
  4. Hakuajan päätyttyä hakemukset toimitetaan tiedekuntien käsiteltäväksi.
  5. Päätökset järjestämisoikeuksista ilmoitetaan yhteistyöoppilaitoksille aina kevään aikana tiedekuntien käsittelyajoista riippuen.

Hakijalle: opintotarjonta yhteistyöoppilaitoksissa

Tampereen yliopiston opetussuunnitelmien mukaisia opintoja voi opiskella ympäri vuoden myös yhteistyöoppilaitoksissamme. Tarkemmat tiedot opintotarjonnasta, opintomaksuista ja ilmoittautumiskäytännöistä löytyvät oppilaitosten omilta verkkosivuilta. Heiltä voi myös kysyä lisätietoja omaan tarjontaansa liittyen.

Ota yhteyttä

Oppilaitosyhteistyöstä ja opetuksen järjestämisoikeuksien hausta lisätietoja antaa Kristiina Siitojärvi (kristiina.siitojarvi [at] tuni.fi (kristiina[dot]siitojarvi[at]tuni[dot]fi)).