Tutkimus

Tutkimus yliopistossa

Tampereen yliopistossa yhdistyy tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimus.

Monipuolinen tutkimus yhdistää eri tieteenaloja

Tampereen yliopistossa tehdään monipuolista tutkimusta yli tieteenalarajojen. Vahvuuksiamme ovat ennen muuta terveyden, tekniikan ja yhteiskunnan aloilla tehtävä tutkimus. Huippuyksiköissämme tutkitaan niin monikudosmallintamista kuin pelikulttuurejakin.

Tutkimuksemme tavoitteina on pitää yllä oikeudenmukaista ja osallistavaa yhteiskuntaa, edistää kaikenikäisten terveyttä ja hyvinvointia, kehittää resurssitehokkaita ja turvallisia elin- ja työympäristöjä sekä turvata sosiaalisesti vastuullinen digitalisaatio ja työelämän murros. Teemme tutkimusta vastuullisesti ja edistämme tieteen avoimuutta.

Tutustu yliopiston strategiaan, arvoihin ja avaintietoon

Tutustu tutkimuksen tekijöihin

Yliopistossamme on yli 2 800 tutkijaa. Tutkimusryhmissämme tehdään monitieteistä tutkimusta kansallisesti ja kansainvälisesti.

Tutustu tutkimusryhmiin ja tutkijoihin

Voit myös tutustua tutkimukseen tiedekuntien ja yksiköiden sivuilla

David Blazevic.

David Blažević lopetti työnsä yliopistolla ja muutti töihin vuohifarmille. Farmilla työskennellessään hän kiinnostui siitä, miten energianlouhintaa voisi käyttää tuottamaan sähköä eläinten liikkeistä. Hän palasi yliopistolle uraauurtavan tutkimusidean kanssa.

Lue Unit-lehden juttu: Patterit pois! Sähköenergiaa suoraan eläinten liikkeestä

Vastuullinen tiede

Vastuullinen tutkimus on luotettavaa, ja sen tuottamaa tietoa voidaan hyödyntää monipuolisesti.

Teemme tutkimusta eettisesti kestävällä tavalla ja hyvää tieteellistä käytäntöä noudattaen.  Viestimme tieteen etenemisestä ja sen tuloksista vastuullisesti.

Näin takaamme vastuullisen tieteen toteutumisen

Avoin tiede

Avoimuus edistää tiedettä ja tiedeyhteisön kehittymistä.

Tampereen yliopistossa tuotetut julkaisut, opinnäytetyöt, tutkimusaineistot ja käytetyt tutkimusmenetelmät ovat lähtökohtaisesti yhteiskäyttöisiä ja avoimia.

Lue lisää avoimen tieteen periaatteistamme

Yliopiston tutkimuspalvelut

Yliopiston tutkimusrahoituspalvelut tukevat tutkijoita ja tutkimusryhmiä kilpailtuun tutkimusrahoitukseen liittyvissä kysymyksissä.

Hankevalmistelutiimi auttaa rahoituksen hakemisen suunnittelussa sekä tarjoaa tukea hakemusten valmisteluun. Tavoitat hankevalmistelutiimin osoitteella preaward [at] tuni.fi.

Projektinhallintatiimi neuvoo projektin hallintaan liittyvissä asioissa sekä tarjoaa projektipäällikköpalvelua laajoille tutkimushankkeille, joissa Tampereen yliopisto toimii koordinaattorina. Ota projektinhallintatiimiin yhteyttä osoitteella 
postaward [at] tuni.fi.