Hyppää pääsisältöön
Tree and green grass on campus

Tutkijakoulu ja tohtorikoulutus Tampereen yliopistossa

Tampereen yliopiston tohtorikoulutus perustuu uusimpaan tutkimustietoon ja vahvaan vuorovaikutukseen yhteiskunnan ja työelämän toimijoiden kanssa. Tiedekuntien tohtoriohjelmat toimivat monipuolisina tutkimus- ja opiskeluympäristöinä väitöstutkimusta tekeville. Tutkinto suoritetaan tohtoriohjelmassa. Tutkijakoulu on koko yliopiston kattava tutkijakoulutuksen asiantuntija, joka tarjoaa yhteisiä ja yleisiä opintoja kaikille väitöskirjatutkijoille.

Yliopistossamme väittelee vuosittain noin 200 tohtoria 21 tohtoriohjelmasta. Jatko-opintoihin haetaan aina tiedekuntien tohtoriohjelmissa. Tohtoriohjelmat vastaavat tieteenalakohtaisen tohtorikoulutuksen korkeasta laadusta ja tutkintotavoitteiden saavuttamisesta. 

Kun sinut on hyväksytty suorittamaan tohtorintutkintoa Tampereen yliopistoon, pääset hyödyntämään tutkijakoulun monipuolista kurssitarjontaa. Tutkijakoulu tukee tohtoriohjelmien tavoitteita monin tavoin vahvistamalla muun muassa väitöskirjatutkijoiden tutkimusetiikan, viestinnän, tutkimusmenetelmien ja projektin johtamisen taitoja. Tutkijakoulun kursseilla ja muissa monitieteisissä tapahtumissamme tuomme eri alojen väitöskirjatutkijat yhteen. Tuemme kaikkien yliopistomme jatko-opintoja tekevien väitöskirjatutkijoiden laaja-alaista osaamista, tutkijataitojen kehittymistä ja verkostoitumista.

Tutustu tiedotteisiin ja osallistu väitöstilaisuuteen joko kampuksella tai suoratoistettuna verkossa –kuulet tuoreinta tutkimustietoa väitöskirjatutkijoiltamme.

Tampereen yliopiston tulevat väitökset (väitöstiedotteen kieli suomi)Tampereen yliopiston tulevat väitökset (väitöstiedotteen kieli englanti)Tampereen yliopiston menneet väitökset (väitöstiedotteen kieli suomi)Tampereen yliopiston menneet väitökset (väitöstiedotteen kieli englanti)

Tohtorikoulutuspilotti alkaa Tampereen yliopistossa

Tampereen yliopisto rekrytoi 106 uutta väitöskirjatutkijaa kolmivuotisiin työsuhteisiin. Paikat ovat osa valtakunnallista tohtorikoulutuspilottiohjelmaa. Haut aukeavat keväällä ja syksyllä 2024.

Tutustu tohtoriohjelmiimme

Tieteelliseen ja taiteelliseen jatkotutkintoon johtavat tutkinto-ohjelmat (lisensiaatti, tohtori) järjestetään Tampereen yliopistossa tohtoriohjelmina. Tutkimus ja koulutus on integroitu tiiviisti toisiinsa tohtoriohjelmissa ja tutkimusyhteisöissä. Tampereella voi osallistua myös lääketieteelliseen jatkokoulutukseen.

Katso tohtoriohjelmat ja niiden yhteystiedot

Tutustu väitöskirjatutkijan hakuprosessiin

Lue lisää lääketieteellisestä jatkokoulutuksesta

Tutustu tutkijakoulun toimintaan

Tutkijakoulun kursseja toteutetaan suomen- ja englanninkielisinä sekä lähiopetuksena ja verkossa. Kurssitoiminnan lisäksi järjestämme avoimia tilaisuuksia, kuten Orientaatiopäivät ja kansainvälisen liikkuvuustapahtuman. Järjestämme myös väitöskirjatutkijoiden keskustelutilaisuuksia, joissa jutellaan tutkimustyötä tukevista teemoista ja verkostoidutaan.

Tutkijakoulun kurssit kaikille väitöskirjatutkijoillemme

Lue lisää tutkijakoulun tapahtumista

Mikä on tutkijakoulu?

Tutkijakoulu tarjoaa vuosittain noin 50 kurssia, joista väitöskirjatutkija voi valita jatko-opintoihinsa ja tutkimukseensa sopivia opintoja. Koulutustarjontamme kattaa monipuolisesti myös akateemisen ympäristön ulkopuolella tarvittavia tutkijan taitoja. Video on englanniksi ja voit katsoa sen suomenkielisillä tekstityksillä Youtubesta.

Tohtorit ovat moniosaajia

Tampereen yliopistossa opiskelee yli 2600 jatko-opiskelijaa. Tohtorikoulutuksessa tuemme monimuotoisesti väitöskirjatutkijoidemme opintojen, liikkuvuuden ja uran suunnittelua. Video on englanniksi ja voit katsoa sen suomenkielisillä tekstityksillä Youtubesta.

Katso videoita väitöskirjatutkijoistamme

Asiointisähköposti ja sosiaalisen median kanavamme

doctoralschool [at] tuni.fi

Twitter/X @DocSchool_TAU