Hyppää pääsisältöön

Innovaatiopalvelut ja tutkimustulosten kaupallistaminen yliopistossa

Rakennamme aktiivisesti tutkimuksesta uutta liiketoimintaa. Tieteellisen tutkimuksen ja tutkimustulosten vieminen käytäntöön on tärkeää, jotta voimme aidosti muuttaa maailmaa. Tuemme tutkijoita rahoituspotentiaalin löytämisessä sekä tarjoamme yhteistyömahdollisuuksia sijoittajille, yrityksille ja liiketoiminnan kehittäjille, jotka haluavat olla mukana tutkimusinnovaatioissa.

Autamme tutkijoita hyödyntämään tutkimustuloksia ja löytämään kumppaneita, joiden kanssa tutkimuksen vaikuttavuutta voidaan edistää yhteiskunnassa. Yksi vaikuttavuuden muoto on tutkimustulosten kaupallinen hyödyntäminen. Tämä tarkoittaa esimerkiksi yhteistyöyritysten kanssa sopimustutkimushankkeissa syntyneiden keksintöjen siirtämistä yhteiskunnan hyödyksi.

Merkittävimpänä tutkimustulosten kaupallistamisen rahoitusinstrumenttina toimii Business Finlandin Research to Business -rahoitus.

Meillä on aktiivisia Business Finlandin rahoittamia kaupallistamishankkeita jatkuvasti käynnissä 10–20. Tutkimuslähtöisiä spin-off-yrityksiä meiltä syntyy vuosittain 2–5.

Yhteistyön mahdollisuudet

Sijoittajille

Tampereen korkeakouluyhteisössä on useita kaupallistamisen valmisteluhankkeita, joiden tavoitteena on uusi liiketoiminta esimerkiksi spin-off-yritysten kautta. Innovaatiopalvelut esittelee aktiivisesti potentiaalisille sijoittajille rahoitusta etsiviä hankkeita ja tiimejä.

Tutustu kaupallistamisen valmisteluhankkeisiimme ja löydä sijoituskohde

Jos olet kiinnostunut kuulemaan lisää rahoitusta etsivistä hankkeista tai tiimeistä, ota yhteyttä osoitteeseen innovationservices [at] tuni.fi.

Yrityksille

Vastaamme Tampereen korkeakouluyhteisön immateriaalioikeuksien (IPR, eli keksintöjen, patenttien ja tavaramerkkien) hallinnasta, siirrosta, myynnistä ja lisensoinnista. Hoidamme immateriaalioikeuksien siirrot kumppaneille.

Tutustu alla tarjolla oleviin teknologioihin ja ole yhteydessä osoitteeseen inventions [at] tuni.fi (innovationservices[at]tuni[dot]fi), jos olet kiinnostunut kuulemaan lisää IPR:stä. Tarvittaessa voimme yhteistyössä rakentaa teknologiansiirron yhteyteen laajemman kokonaisuuden ja tilaustutkimushankkeen.

Tutustu tarjolla oleviin teknologioihimme

Yritykset voivat myös hyödyntää yliopistomme tutkimusinfrastruktuureja ja tehdä kanssamme tutkimusyhteistyötä.

Tutustu muihin yrityksille tarjottaviin palveluihin

Liiketoiminnan kehittäjille

Haemme säännöllisesti liiketoiminnan kehittäjiä tutkimusinnovaatioistamme syntyvien kaupallistamisaihioiden tueksi. Liiketoiminnan kehittäjien tehtävänä on kartoittaa ja rakentaa kaupallistamisväyliä osana kaupallistamishanketiimiä.

Jos olet kiinnostunut toimimaan liiketoiminnan kehittäjänä, ota meihin yhteyttä osoitteessa inventions [at] tuni.fi (innovationservices[at]tuni[dot]fi).

Tutkimusaihioiden kehittäjille

Impact Canvas® -työkalu on käytettävissäsi tutkimusideoiden ja -aihioiden työstämiseen ja kokonaisuuden kehittämiseen. Työkalun avulla kiteytät tutkimusaihiosi kokonaiskuvan, hyödyt ja vaikuttavuuden sekä testaat oletuksia käytännössä.

Tutustu Impact Canvasiin

Tutustu päättyneisiin kaupallistamishankkeisiin ja syntyneisiin yrityksiin

Tampereen yliopistossa ja sen edeltäjissä on edistetty tutkimustulosten käyttöä liiketoiminnassa vuodesta 2012 alkaen. Business Finlandin kaupallistamisen rahoitusta on myönnetty yli 60 projektille.

Lue lisää päättyneistä hankkeista (2021–)

Lue lisää päättyneistä hankkeista (2012–2020)

Tutustu syntyneisiin yrityksiin ja Tamlinkin palveluihin

Tutkimustulokset hyötykäyttöön lahjoitusten avulla

Tieteellisen tutkimuksen ja tutkimustulosten tuominen ihmisten saataville ja yhteiskunnan käyttöön on tärkeä osa yliopiston yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Lahjoittamalla tuet toimia, joilla tutkimustulokset saatetaan käyttöön ja saataville - meidän kaikkien hyödyksi.

Innovaatiopalveluiden tiimi tukenasi