Hyppää pääsisältöön
TAMKin opiskelijan käsikirja

Tradenomi (AMK), Oikeustradenomi

Onneksi olkoon saamastasi opiskelupaikasta!  

Tervetuloa opiskelemaan Liiketalouden tutkinto-ohjelman (oikeustradenomi) monimuotototeutukseen!

Huom! Muutokset ovat mahdollisia – muutoksista ilmoitetaan tällä sivulla. Palaa näihin ja yleisiin uuden opiskelijan ohjeisiin vielä tammikuussa ennen orientoivia päiviä.

Opintojen alkaminen  

Opintosi alkavat orientoivilla päivillä 18.-19.1.2024 klo 9.00 Tampereen ammattikorkeakoulun pääkampuksella, Kuntokatu 3, Tampere. Luokkatila on B5-31 (B-rakennus, viides kerros). Opiskelupaikan vastaanottaneen ja läsnäolevaksi ilmoittautuneen on oltava tällöin paikalla.

Huomaathan, että pysäköinti kampusalueella on maksullista. Saapumisohjeet julkisilla ja omalla autolla löydät täältä. Kampuksen pysäköinnin lisäksi kadun toisella puolella on TAYSin parkkihalli. Lisäksi matkat rakennuksen sisällä ovat yllättävän pitkiä. Varaa siis riittävästi aikaa oikean tilan löytämiseen ensimmäisenä päivänä.

Orientoivilla päivillä tutustut opintojesi sisältöihin ja käytäntöihin sekä ryhmäsi opiskelijoihin ja TAMKin henkilökuntaan sekä aloitat kevään opintojaksot. Jotta opintosi pääsevät hyvin vauhtiin, on tärkeää, että osallistut orientoivien päivien ohjelmaan. Tarkempi ohjelma kerrotaan orientoivien päivien aluksi. Orientoivat päivät päättyvät noin klo 16.00.

Pidäthän orientoivilla päivillä mukanasi henkilöllisyystodistusta. Ota mukaan myös kannettava tietokone. Sitä tarvitaan orientoivien päivien aikana opintojaksoille ilmoittautumiseen, tietojärjestelmiin tutustumiseen ja tarvittavien ohjelmistojen asentamiseen. Tee liitteessä olevat ennakkotehtävät ennen orientoivia päiviä.

Opetussuunnitelma

Tutustu ennen orientoivia päiviä tutkinto-ohjelman opetussuunnitelmaan.

  
Läsnäolovaatimukset

Opintoihin liittyvät kontaktipäivät ovat pääsääntöisesti kerran kuukaudessa torstaisin ja perjantaisin. Kevään 2024 opetuspäivät ovat 18.-19.1., 15.-16.2., 14.-15.3., 18.-19.4. ja 16.-17.5. Kevään kontaktipäivät toteutetaan pääosin verkko-opetuksena, mutta ensimmäisellä viikolla kokoonnutaan orientoiville päiville kampukselle läsnä (pakollinen läsnäolo).

Kontaktipäivien lisäksi etäopetusta saattaa olla arki-iltaisin klo 17 jälkeen. Nämä näet lukujärjestyksestäsi. Viikostasi tulee löytyä aikaa myös itsenäiselle ja pienryhmäopiskelulle lukkarivarauksien ulkopuolelta.

Opiskelumenetelmät

Opintosi koostuvat lähi- ja etäopetuksesta, erilaisista yksilö- ja tiimitehtävistä sekä verkko-opinnoista. Osa opinnoista arvioidaan tehtävien ja tenttien perusteella, osa ryhmäsuoritusten pohjalta ja mukana arvioinnissa voi olla myös itse- ja vertaisarviointia.  

Kuulut ryhmään, jolla on nimettynä opettajatuutorina Tero Poutala. Opettajatuutori ohjaa opintojasi ja auttaa tarvittaessa. Hänen kanssansa käyt myös vuoden aikana ohjauskeskusteluita. Tarvittaessa myös opinto-ohjaaja Eija Reunanen on tukenasi.

Opiskeluvälineet ja -materiaalit

Tarvitset opiskellessasi kannettavan tietokoneen. Etäopetuksessa tarvitset myös web-kameran sekä kuulokkeet. Webinaarit sisältävät usein myös pienryhmätyöskentelyä ja keskusteluita ryhmän kesken. Monet opinnoissa käytettävät ohjelmistot on mahdollista asentaa ilmaiseksi omalle tietokoneelle (esim. Office ProPlus -ohjelmapaketti) tai ne toimivat ilman asennuksia verkossa. Ota oma tietokone mukaasi torstaista 18.1.2024 alkaen.

Lisätietoa IT-palvelut -sivuilta.

TAMKissa saat käyttöösi hyvin kattavat Tampereen yliopiston kirjastopalvelut, joita hyödynnetään opinnoissa. Useimmat opintojaksoilla vaadittavat kirjat löydät kirjaston tarjonnasta joko kirjoina tai e-kirjoina. Lisäksi itsenäinen tiedonhaku digitaalisista tietokannoista on yksi taito, jonka otat haltuusi heti opintojen alussa. Kirjastopalveluista löydät lisätietoa Tampereen yliopiston kirjaston -sivuilta.

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

TAMKissa voit hakea hyväksiluettavaksi aiempia korkeakoulutasoisia opintojasi ja osaamisiasi. Kuulet asiasta enemmän orientoivilla päivillä.

Liiketalouden opetussuunnitelmaa tutkimalla voit selvittää, mistä opinnoista voisit hakea hyväksilukuja aiemmilla korkeakouluopinnoilla tai aiemmalla osaamisellasi kuten esimerkiksi työkokemuksella. Vertaa opintojaksojen sisältöjä ja laajuuksia aikaisemmin suorittamiisi vastaaviin opintoihin. Orientoivien päivien aikana saat tarkemmat ohjeet, miten hyväksilukuprosessi etenee.

Jos olet jo aikaisemmin suorittanut suunnilleen ensimmäisen vuoden opintoja vastaavat opinnot, niin mahdolliset hyväksilukemiset on hyvä selvittää ennen opintojen alkamista. Varaa tapaamisaika opinto-ohjaaja Eija Reunaselta.

Lisätietoja

TAMK Palvelupiste (B1-44, Kuntokatu 3) neuvoo sinua opiskeluun ja koulutukseen liittyvissä kysymyksissä. Voit lähettää viestiä osoitteeseen palvelupiste.tamk [at] tuni.fi (palvelupiste[dot]tamk[at]tuni[dot]fi).

Löydät lisää tietoa ja Palvelupisteen aukioloajat mahdollisine poikkeuksineen täältä.

 

TAMKin henkilöiden sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi [at] tuni.fi (etunimi[dot]sukunimi[at]tuni[dot]fi)

- Osaamispäällikkö Hanna Pihlajarinne (koulutukseen ja opintojen sisältöön liittyvät kysymykset)
- Opinto-ohjaaja Eija Reunanen (p. 050 311 9701) (lomalla 18.12.2023.-1.1.2024) Ajanvaraus Eijan kalenteri

- Opettajatuutori Tero Poutala

- muita TAMKin yhteystietoja: TAMKin yhteystiedot

IT-palveluiden IT-helpdeskin yhteystiedot:

- palvelut sähköisesti arkisin klo 8–17 ja opetuksen loma-aikoina klo 8–15

- sähköpostiosoite on it-helpdesk [at] tuni.fi (it-helpdesk[at]tuni[dot]fi) 

- TAMKin IT-palvelut

LIITTEET

LIITE 1.

Julkaistu: 27.10.2023
Päivitetty: 15.12.2023