Hyppää pääsisältöön

TAMKin opiskelijan käsikirja

Insinööri (AMK), päivätoteutukset

TAMK

Onneksi olkoon saamastasi opiskelupaikasta! Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan biotuotetekniikan / sähkö- ja automaatiotekniikan tutkinto-ohjelman päivätoteutukseen!

Huomaa, että tällä sivulla kerrotut, opintojen alkamiseen liittyvät tiedot täydentyvät syksyn kuluessa koronaan liittyvien rajoitusten ja suositusten mukaisesti. Tästä syystä tarkista yleiset ja tutkinto-ohjelmakohtaiset uuden opiskelijan ohjeet vielä ennen koulun alkua. Seuraa myös sähköpostiasi.

Opintojen alkaminen

Biotuotetekniikan sekä Sähkö- ja automaatiotekniikan opiskelu alkaa tiistaina 3.1.2023 klo 10:30 osoitteessa TAMK, Teiskontie 33, 33520 Tampere. Saavuthan hyvissä ajoin Teiskontien puoleiseen aulaan, josta sinut opastetaan vertaistuutoreiden johdolla eteenpäin auditorioon D1-04. Opiskelupaikan vastaanottaneen ja läsnäolevaksi ilmoittautuneen toivotaan olevan paikalla tällöin.

Tarkista oman tutkinto-ohjelmasi alkamisajankohta orientoivien päivien ohjelmasta, jonka löydät alla kohdasta orientoivien päivien ohjelmat. Ota henkilötodistuksesi ja kannettava tietokoneesi mukaan.

On tärkeää muistaa, että kampuksille voi tulla vain täysin terveenä.

Ellet perustellusta syystä pääse tuolloin koululle, ilmoita asiasta opintoasiainkoordinaattorille tai opinto-ohjaajalle ensisijaisesti sähköpostilla. Yhteystiedot löydät sivun lopusta.

Opintoasiainkoordinaattori ottaa sähköpostitse erikseen yhteyttä, jos opiskelijan täytyy esittää alkuperäinen todistuksensa (haussa käyttämäsi toisen asteen tutkintotodistus). Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes ammattikorkeakoulu on tarkistanut valinnassa käytetyt tiedot oikeiksi.

 

Orientoivat päivät

Sähkö- ja automaatiotekniikka

Opintojen alussa on ns. orientoivat päivät ti 3.1. - to 5.1.2023 sekä ma 9.1.2023. Orientoivien päivien aikana tutustut TAMKiin, opintoihisi ja opiskelun käytänteisiin sekä muihin ryhmäsi opiskelijoihin. Jotta opintosi pääsevät hyvin vauhtiin, on tärkeää, että osallistut orientoivien päivien ohjelmaan (Liite 1, sivun alaosassa).

Biotuotetekniikka

Opintojen alussa on ns. orientoivat päivät ti 3.1. - to 5.1.2023 sekä ma 9.1.2023. Orientoivien päivien aikana tutustut TAMKiin, opintoihisi ja opiskelun käytänteisiin sekä muihin ryhmäsi opiskelijoihin. Jotta opintosi pääsevät hyvin vauhtiin, on tärkeää, että osallistut orientoivien päivien ohjelmaan (Liite 1, sivun alaosassa).

Biotuotetekniikassa orietoivilla päivillä aloitetaan myös jo opintoja, joten osallistuminen on senkin vuoksi tärkeää.

 

Jos olet saanut opiskelupaikan siirtohaussa, tutustu orientoivien päivien ohjeisiin (Liite 2, sivun alaosassa). Siirtyvien (opintojaan jatkavien) lukujärjestyksen mukainen opetus alkaa ma 9.1.2023.

 

Oman koulutuksen opetussuunnitelma

Tutustu ennen orientoivia päiviä tutkinto-ohjelmien opetussuunnitelmiin:

Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma

Sähkö- ja automaatiotekniikan tutkinto-ohjelma

Lukujärjestykset kevään opinnoille pyritään julkaisemaan joulukuualkupuolella. Voit käydä tutustumassa lukkarikoneeseen, missä julkaistaan lukujärjestyksesi. Jos et vielä tiedä ryhmätunnustasi, voit hakea lukujärjestyksiä muun muassa tutkintosi nimellä. Mene kohtaan "Hae ryhmiä" ja kirjoita siihen ryhmäsi (Biotuotetekniikka = 23BIOTA, sähkö- ja automaatiotekniikka = 23i231A) paina "+ Lisää" ja "Näytä kalenteri".

Näin pääset katsomaan, minkälaisia kursseja tulevalle lukukaudelle on suunniteltu. Näet myös viitteellisen aikataulun orientoiviin päiviin. Tutustu kuitenkin huolella orientoivien päivien aikatauluun ja ohjelmaan sivun alaosan liitteestä 1 (siirtyville opiskelijoille liite 2).

lukkarit.tamk.fi

 

TUNI-tunnusten aktivoiminen

Tunnusten tarkemmat ohjeet löytyvät uuden opiskelijan etusivulta (katso myös: https://www.tuni.fi/opiskelijanopas/kasikirja/tamk/4647/6278).  

Liittyminen Microsoft Teams alustalle 

Käy liittymässä tutkinto-ohjelmasi Microsoft Teams alustalle jo ennen orientoivien päivien alkua. Ennen kuin pystyt liittymään alustalle, sinun tulee aktivoida Tuni-tunnuksesi.

Kun tunnuksesi ovat aktivoitu voit pyytää liittymistä oman tutkinto-ohjelmasi kanavalle klikkaamalla alla olevaa linkkiä. Kun Teams pyytä sinua kirjautumaan, muista käyttää tuni-tunnuksiasi:

Biotuotetekniikka 2022 2023 | Ohjaus ja tuutorointi https://teams.microsoft.com/

Sähkö- ja automaatiotekniikka 2023 | Ohjaus ja tuutorointi (ei vielä linkkiä)
 

Liittymispyyntösi hyväksytään viimeistään sillä viikolla, kun orientaatiosi alkaa. Opettaja- ja opiskelijatuutorisi ovat kanavalla vastaamassa kysymyksiisi. Sieltä löytyy myös orientaatiopäivän materiaalit. Sairaustapauksissa tai koronatilanteen niin vaatiessa Teams toimii tarvittaessa myös orientoivien päivien etätoteutuksen alustana.

 

Opiskeluvälineet

Tekniikan alan ammattikorkeakouluopiskelija tarvitsee opiskelussa kannettavan tietokoneen. Tietokoneen tekniset vaatimukset selviää opintojen alussa oppitunneilla. Yleisestiottaen voidaan todeta, että TAMKissa tietokoneen joustavan käytön kannalta Windows-käyttöjärjestelmä, vähintään 16 GB:n suuruinen käyttömuisti ja WLAN ovat tarpeellisia.

Kaikki käyttävät opinnoissaan toimisto-ohjelmistoja ja muut käytettävät ohjelmistot vaihtelevat koulutuksittain, mutta esim. CAD-ohjelmistot ovat yleisesti käytössä. Monet opinnoissa käytettävät ohjelmistot ovat mahdollista asentaa ilmaiseksi myös omalle tietokoneelle (esim. Office ProPlus -ohjelmapaketti).

Laskimen hankintasuosituksista saat lisätietoja opintojen alussa orientoivilla päivillä ja matemaattisten aineiden opettajilta.

Opintojen aikana opiskelijat tulevat tarvitsemaan henkilökohtaisia suojavarusteita, kuten turvakenkiä, työtakkeja tai suojalaseja. Varusteiden tarve ja tarkemmat vaatimukset riippuvat omasta tutkinto-ohjelmastasi. Opettajat ohjeistavat varusteiden tarvetta tarkemmin tulevien opintojen aikana.

 

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

Voit hakea hyväksiluettavaksi aiempia korkeakoulutasoisia opintojasi ja osaamistasi. Hyväksilukemisesta löydät tietoa myös TAMKin  opiskelijan oppasta.

  • Opintojen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi hyväksilukea korkeakoulussa suorittamiaan opintoja opiskelemaansa tutkintoon, mikäli ne vastaavat koulutuksen osaamistavoitteita.
  • Osaamisen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi esittää suorittavansa näytöllä esimerkiksi 2. asteen ammatillisessa koulutuksessa tai työkokemuksella hankkimaansa osaamista.

Orientoivien päivien aikana hyväksiluvuista ja niiden hakemisesta kerrotaan enemmän.

Jos sinulla on paljon aiemmin suoritettuja korkeakouluopintoja tai aiempi korkeakoulututkinto, tutustu opinto-oppassa tutkinto-ohjelmasi opetussuunnitelmaan, suunnittele mitä voisit hakea hyväksluettavaksi sekä lähetä aikaisemmista opinnoistasi opintosuoritusote sähköpostilla opinto-ohjaajallesi heti opiskelupaikan saatuasi. Yhteystiedot löydät kohdasta Lisätietoja. Opinto-ohjaaja vastaa viestiisi lähettämällä sinulle ohjeet tapaamisajan sopimista varten. Tutustu tutkinto-ohjelman opetussuunnitelmaan, mieti valmiiksi mahdollisia hyväksilukuja ja ota todistukset mukaan tapaamiseen. Käytä mielummin TAMKin sähköpostiasi (@tuni.fi loppuista) tietoturvan vuoksi.

 

Lisätietoja

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi [at] tuni.fi.

Tutkinto-ohjelma

Opintoasiain- koordinaattori

Puhelin

Opinto-ohjaaja

Puhelin

Biotuotetekniikka

Johanna Nilkku

040 801 6255

Harri Laaksonen

0400 942 604

Sähkö- ja automaatiotekniikka

Johanna Nilkku

040 801 6255

Heikki Yli-Rämi

050 592 5886

Tutkintovastaavat:

  • Biotuotetekniikka: Päivi Viitaharju
  • Sähkö- ja automaatiotekniikka: Jarkko Lehtonen

Liitteet

Julkaistu: 10.10.2019
Päivitetty: 18.11.2022