Hyppää pääsisältöön
TAMKin opiskelijan käsikirja

Insinööri (AMK), Konetekniikka, monimuotototeutus

Onneksi olkoon saamastasi opiskelupaikasta konetekniikan tutkinto-ohjelmassa! Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan konetekniikan insinööriopintoja tammikuussa alkavaan monimuotototeutukseen!

 

Opintojen alkaminen

Ensimmäinen tapaaminen on torstaina 11.1.2024 kello 17-20 tilassa E1-09

Opiskelupaikan vastaanottaneen ja läsnäolevaksi ilmoittautuneen on osallistuttava ko. aloitukseen.

Koordinaattori ottaa sähköpostitse erikseen yhteyttä, jos opiskelijan täytyy esittää alkuperäinen todistuksensa (haussa käyttämäsi toisen asteen tutkintotodistus). Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes ammattikorkeakoulu on tarkistanut valinnassa käytetyt tiedot oikeiksi.

 

Lähiopetusjaksojen aikataulu ja lukujärjestys

Kevätlukukaudella 2024 lähiopetustunnit ajoittuvat pääosin seuraavien kellonaikojen puitteissa:

 • verkko-opetusta pääsääntöisesti viikoittain keskiviikkoisin ja torstaisin aikaikkunassa klo 17-21
 • lähiopetusta noin kahden viikon välein perjantaisin aikaikkunassa klo 8-21 ja lauantaisin aikaikkunassa klo 8-18

Lukujärjestykset julkaistaan tammikuun alussa osoitteessa: https://lukkarit.tamk.fi/. Valitse ”Hae ryhmiä” ja kirjoita hakukenttään ryhmäsi tunnus 24AI112. Huomatkaa, että varsinainen opetus alkaa jo perjantaina 12.1.2024 ja lauantaina 13.1.2024

 

Oman koulutuksen opetussuunnitelma

Voit tutustua etukäteen oman tutkinto-ohjelmasi monimuodon opetussuunnitelmaan: Konetekniikan tutkinto-ohjelma valitse sieltä ”Opetussuunnitelmat” ja ”Konetekniikka 2023-2024”

 

Opiskeluvälineet

Tekniikan alan ammattikorkeakouluopiskelija tarvitsee opiskelussa kannettavan tietokoneen. Tietokoneen vaatimukset selviävät opintojaksojen alkaessa. Alustavasti voidaan sanoa, että TAMKissa tietokoneen joustavan käytön kannalta Windows-käyttöjärjestelmä, WLAN on tarpeellinen sekä suositellaan vähintään 16 GB:n suuruinen käyttömuisti.

Opinnoissa käytetään toimisto-ohjelmistoja ja muut käytettävät ohjelmistot vaihtelevat koulutuksittain, mutta esim. CAD-ohjelmistot ovat yleisesti käytössä. Monet opinnoissa käytettävät ohjelmistot on mahdollista asentaa ilmaiseksi myös omalle tietokoneelle (esim. Office ProPlus -ohjelmapaketti). Lisätietoja löydät täältä: TAMKin IT-ohjeista

Alla löydät listan varusteista, joita opiskelija tarvitsee laboratoriotöissä.

 

Konetekniikan opiskelijan tarvitsemat turva- ja muut varusteet

TAMKin opiskelijana hankit turvavarusteet itse, mutta tarkennus allaolevista ja muista varusteista selviää opintojen edetessä. Konetekniikan opinnoissa tarvitset seuraavia varusteita:

 • työvaatteet palamattomasta materiaalista (ei keinokuitu)
 • CE -merkityt turvakengät (suojausluokka 2)
  • varvassuojalla (merkintä S tai P)
  • naulaan astumissuojaus suositeltava
 • suojalasit
 • suojapäähine

​Näiden lisäksi opinnoissa tarvitset hyvälaatuisen työntömitan mittausalue 0-150 mm (ei digitaalinen). Opintojaksojen opettajat kertovat tarvittavista varusteista toteutuskohtaisesti opintojen edetessä.

 

Microsoft Teams, Zoom, Moodle

Opiskelijan käsikirjasta löydät etäopiskeluohjeita Moodleen (oppimisalusta) sekä TEAMS ja Zoom- etäopiskeluohjelmat voit tutustua täällä

 

Insinöörimatematiikan valmentavat opinnot

Keväällä 2024 aloittaville monimuoto-opetuksen insinööriopiskelijoille (kone- ja sähkötekniikka) järjestetään matemaattisia perusvalmiuksia tukeva, vapaasti valittava Insinöörimatematiikan valmentavat opinnot -opintojakso verkkokurssina. Opintojakso alkaa jo keskiviikkona 3.1.2024.

Insinööriopinnoissasi tarvitset riittävää matematiikan osaamista. Jos olet epävarma matemaattisten valmiuksiesi tasosta, suosittelemme tekemään matematiikan itsearvioivan lähtötasotestin oheisen mattesti-sivuston kautta https://webpages.tuni.fi/mattesti/

Testin avulla saat selville, tarvitsetko kyseistä opintojaksoa ja mattesti-sivustolta pääset myös ilmoittautumaan Insinöörimatematiikan valmentavat opinnot -opintojaksolle.

Mikäli päätät osallistua verkkokurssille, sinun tulee: 

 • hankkia ajoissa Tuni - tunnukset
 • seurata sitä sähköpostia, jonka ilmoitat tuon opintojaksoilmoittautumisen yhteydessä, koska opintojakson opettaja laittaa sinulle muutamaa päivää ennen opintojakson alkua sähköpostilla Zoom-linkin ja ohjeet Moodleen kirjautumisesta
 • ladata tietokoneellesi Zoom - sovellus (tai päivittää se viimeisimpään versioon)
 • tarkastaa että muutkin opiskeluvälineet ovat ajan tasalla (kts. seuraava kappale) 

 

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

 

Voit hakea hyväksiluettavaksi aiempia korkeakoulutasoisia opintoja, sekä työssä hankittua osaamista. Hyväksilukemisesta löydät tietoa opiskelijan oppaasta, johon pääset kun olet saanut oikeudet TAMKin tietojärjestelmään. Kuulet asiasta tarkemmin opintojen alkaessa tai voi ottaa yhteyttä opinto-ohjaajaan, jonka yhteystiedot löydät kohdasta Lisätietoja. Jos sinulla on paljon opintojen hyväksilukuja, niin ota hyvissä ajoin yhteyttä opinto-ohjaajaan.

 

Lisätietoja

TAMK Palvelupiste (B1-44, Kuntokatu 3) neuvoo sinua opiskeluun ja koulutukseen liittyvissä kysymyksissä. Voit lähettää viestiä osoitteeseen palvelupiste.tamk [at] tuni.fi (palvelupiste[dot]tamk[at]tuni[dot]fi).

Löydät lisää tietoa ja Palvelupisteen aukioloajat mahdollisine poikkeuksineen täältä.

 

 • Konetekniikan tutkinto-ohjelman monimuodon vastuuopettaja: Jere Siivonen p. 040 637 8468
 • Konetekniikan  tutkinto-ohjelman tutkintovastaava Erkki Kiviniemi p. 040 631 4080
 • Opinto-ohjaaja Harri Laaksonen, p. 0400 942 604
 • Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)tuni.fi 

 

Julkaistu: 10.10.2019
Päivitetty: 5.1.2024