Hyppää pääsisältöön
TAMKin opiskelijan käsikirja

Sairaanhoitaja (AMK), päivätoteutus

Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan sairaanhoitajan tutkinto-ohjelman päivätoteutukseen!

 

Opintojen alkaminen

Opiskelusi alkaa saapumalla henkilökohtaisesti opiskelijaksi tiistaina 2.1.2024 klo 9.30  TAMKiin, Teiskontie 33 puoleiseen aulaan. 

Orientoivat päivät

On tärkeää, että osallistut koko orientoivan viikon ohjelmaan,  jotta opintosi pääsevät hyvin alkuun. Tällöin tutustut TAMKiin, opintojesi sisältöihin ja käytäntöihin sekä muihin ryhmäsi opiskelijoihin. Ota mukaan henkilöllisyystodistuksesi ja oma tietokoneesi. Viikon ohjelman näet tästä:

 

Oman koulutuksen opetussuunnitelma

Tästä pääset tutustumaan tutkinto-ohjelmasi opetussuunnitelmaan.

Opiskeluvälineet

Opinnoissasi on paljon itsenäistä tiedonhankintaa ja erilaisia tehtäviä sekä verkko-opintoja, minkä vuoksi edellytämme päivittäistä mahdollisuutta käyttää tietokonetta. Suojavaatetuksesta ja muista materiaaleista kuulet lisää orientoivilla päivillä.

Rokotustiedot ja tartuntatautien ehkäisy

Terveysalan koulutukseen valituilla on tärkeä olla rokotusasiat kunnossa. Tutustu YTHS:n sivuilla SOTE-alan rokotusohjeisiin. Täytä ja talleta itsellesi sivulla oleva Rokotussuojan itsearviointilomake.

Tutustu myös YTHS:n  tuberkuloosiohjeistukseen ja arvioi oma riskisi sivulla olevan tuberkuloosiselvityksen arviointilomakkeen avulla.

Voit lukea lisää YTHS:n sivuilta tartuntatutien ehkäisystä

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

Jos sinulla on lähihoitajan tutkinto, kuulet lisää osaamisesi hyväksilukumahdollisuuksista orientoivalla viikolla.

Jos sinulla on jo tutkinto tai yli 30 opintopistettä sairaanhoitaja- ensihoitaja- terveydenhoitaja- tai kätilöopintoja, voit halutessasi siirtyä aiemmin opintonsa aloittaneiden opiskelijoiden ryhmään. Tällöin aloitat opintosi henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) mukaan. Ota yhteys opinto-ohjaajaan mahdollisimman pian. Huomioi, että viikoilla 51-52 ei ole tarjolla opintojen ohjausta.

Selvitys aiemmista opinnoista ja halukkuutesi nopeuttaa opintoja

Kerro meille aiemmista opinnoistasi ja täytä   sähköinen lomake ennen opintojesi alkua. Hyödynnämme tätä ryhmien luonnissa. Tarkoitus on muodostaa oma ryhmä niille, jotka haluavat ja pystyvät panostamaan enemmän opintoihinsa ja täten he voivat valmistua sairaanhoitajaksi kolmessa vuodessa. Lähihoitajana saat hyväksilukuja aiemman osaamisen perusteella, mikä nopeuttaa opintoja, mutta myös muille tarjoamme mahdollisuuden suorittaa opinnot kolmessa vuodessa. Tällöin esimerkiksi harjoittelujaksoja tehdään myös kesän aikana.

Avoimen AMKin erillishaussa valittu opiskelija

Jos olet opiskellut avoimen AMKin opinnot TAMKissa ja jatkat suoraan opintojasi toiselle vuodelle samassa ryhmässä, sovi HOPS-keskustelu ryhmäsi opettajatuutorin kanssa.

Jos olet opiskellut aiemmin TAMKin muissa ryhmissä tai muussa AMKissa, ota yhteys opinto-ohjaajaan heti, kun otat paikan vastaan. Näin pääset sujuvasti tammikuussa jatkamaan opintojasi.

Siirto-opiskelijana erillishaussa valittu opiskelija

Jos sinut on valittu siirto-opiskelijana, niin ole yhteydessä opinto-ohjaajaan heti, kun otat paikan vastaan, niin pääset opinnoissasi alkuun mahdollisimman sujuvasti. Järjestämme työpajan siirto-opiskelijoille ja muille, kenellä on hyväksiluettavia opintoja runsaammin. Se on 12.12.23. Opintojaksot alkavat heti viikolla 1.

Lisätietoja

  • Opintoasiainkoordinaattori Milja Kaartinen, p. 050 365 1142, etunimi.sukunimi [at] tuni.fi
  • Opinto-ohjaaja Eija Piikkilä, p. 050 591 5560, etunimi.sukunimi [at] tuni.fi (ei tavoitettavissa viikoilla 51-52)
  • TAMK Palvelupiste (B1-44, Kuntokatu 3) neuvoo sinua opiskeluun ja koulutukseen liittyvissä kysymyksissä. Voit lähettää viestiä osoitteeseen palvelupiste.tamk [at] tuni.fi (palvelupiste[dot]tamk[at]tuni[dot]fi).
  • IT-palveluiden IT-helpdesk:
    • palvelut sähköisesti arkisin klo 8–17 ja opetuksen loma-aikoina klo 8–15
    • sähköpostiosoite on it-helpdesk [at] tuni.fi (it-helpdesk[at]tuni[dot]fi) 
    • TAMKin IT-palvelut

 

Julkaistu: 10.10.2019
Päivitetty: 15.12.2023