Hyppää pääsisältöön

TAMKin opiskelijan käsikirja

Sairaanhoitaja (AMK), päivätoteutus

TAMK

Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan sairaanhoitajan tutkinto-ohjelman päivätoteutukseen!

 

Opintojen alkaminen

Opiskelusi alkaa saapumalla henkilökohtaisesti opiskelijaksi tiistaina 3.1.2023 klo 9.30  TAMKiin, Teiskontie 33 puoleiseen aulaan. 

Orientoivat päivät

On tärkeää, että osallistut koko orientoivan viikon ohjelmaan,  jotta opintosi pääsevät hyvin alkuun. Tällöin tutustut TAMKiin, opintojesi sisältöihin ja käytäntöihin sekä muihin ryhmäsi opiskelijoihin. Ota mukaan henkilöllisyystodistuksesi ja oma tietokoneesi. Viikon ohjelman näet tästä:

Liittyminen Microsoft Teams alustalle

Käy liittymässä tutkinto-ohjelmasi Microsoft Teams alustalle jo ennen orientoivien päivien alkua. Ennen kuin pystyt liittymään alustalle, sinun tulee aktivoida Tuni-tunnuksesi. Tähän tarkemmat ohjeet löytyvät uuden opiskelijan sivuston etusivulta.

Kun tunnuksesi ovat aktivoitu voit pyytää liittymistä Terveysalat 2022-2023 | Ohjaus ja tuutorointi kanavalle klikkaamalla tätä linkkiä, kun Teams pyytä sinua kirjautumaan, muista käyttää tuni-tunnuksiasi:

Terveysalat 2022-2023 Ohjaus ja tuutorointi Teams

Orientoivien päivien materiaalit löytyvät Teamsistä. Alustalla voi myös käydä keskustelua ja saada vastauksia kysymyksiisi. Pyyntösi liittyä alustalle hyväksytään viimeistään ensimmäisen orientaatiopäiväsi aamulla.

Oman koulutuksen opetussuunnitelma

Tästä pääset tutustumaan tutkinto-ohjelmasi opetussuunnitelmaan.

Opiskeluvälineet

Opinnoissasi on paljon itsenäistä tiedonhankintaa ja erilaisia tehtäviä sekä verkko-opintoja, minkä vuoksi edellytämme päivittäistä mahdollisuutta käyttää tietokonetta. Suojavaatetuksesta ja muista materiaaleista kuulet lisää orientoivilla päivillä.

Rokotustiedot ja tartuntatautien ehkäisy

Terveysalan koulutukseen valituilla on tärkeä olla rokotusasiat kunnossa. Tutustu YTHS:n sivuilla SOTE-alan rokotusohjeisiin. Täytä ja talleta itsellesi sivulla oleva Rokotussuojan itsearviointilomake.

Tutustu myös YTHS:n  tuberkuloosiohjeistukseen ja arvioi oma riskisi sivulla olevan tuberkuloosiselvityksen arviointilomakkeen avulla.

Voit lukea lisää YTHS:n sivuilta tartuntatutien ehkäisystä

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

Jos sinulla on lähihoitajan tutkinto, kuulet lisää osaamisesi hyväksilukumahdollisuuksista orientoivalla viikolla AHOT-infossa.

Jos sinulla on jo tutkinto tai yli 30 opintopistettä sairaanhoitaja- ensihoitaja- terveydenhoitaja- tai kätilöopintoja, voit halutessasi siirtyä aiemmin opintonsa aloittaneiden opiskelijoiden ryhmään. Tällöin aloitat opintosi henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) mukaan. Ota yhteys opinto-ohjaajaan mahdollisimman pian. Huomioi, että viikoilla 51-52 ei ole tarjolla opintojen ohjausta.

Selvitys aiemmista opinnoista

Kerro meille aiemmista opinnoistasi ja täytä sähköinen lomake ennen opintojesi alkua. Hyödynnämme tätä ryhmien luonnissa. Lähihoitajille tarjoamme omaa ryhmää ja mahdollisuutta suorittaa opinnot kolmessa vuodessa.

Avoimen AMKin erillishaussa valittu opiskelija

Jos olet opiskellut avoimen AMKin opinnot TAMKissa ja jatkat suoraan opintojasi toiselle vuodelle samassa ryhmässä, sovi HOPS-keskustelu ryhmäsi opettajatuutorin kanssa.

Jos olet opiskellut aiemmin TAMKin muissa ryhmissä tai muussa AMKissa, ota yhteys opinto-ohjaajaan heti, kun otat paikan vastaan. Näin pääset sujuvasti tammikuussa jatkamaan opintojasi.

Siirto-opiskelijana erillishaussa valittu opiskelija

Jos sinut on valittu siirto-opiskelijana, niin ole yhteydessä opinto-ohjaajaan heti, kun otat paikan vastaan, niin pääset opinnoissasi alkuun mahdollisimman sujuvasti.

Lisätietoja

  • Opintoasiainkoordinaattori Milja Kaartinen, p. 050 365 1142, etunimi.sukunimi [at] tuni.fi
  • Opinto-ohjaaja Eija Piikkilä, p. 050 591 5560, etunimi.sukunimi [at] tuni.fi

TAMKin opintopalveluiden päivystys klo 12 - 14: opintotoimisto.tamk [at] tuni.fi

Julkaistu: 10.10.2019
Päivitetty: 4.11.2022