Hyppää pääsisältöön

TAMKin opiskelijan käsikirja

Sairaanhoitaja (AMK), monimuotototeutus

TAMK

Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan sairaanhoitajan tutkinto-ohjelman monimuotototeutukseen!

Huomaa, että tässä kerrotut asiat saattavat muuttua syksyn kuluessa koronaan liittyvien rajoitusten ja suositusten mukaisesti, koska ne vaikuttavat kokoontumismahdollisuuksiin.  Palaa näihin ja yleisempiin uuden opiskelijan ohjeisiin vielä tammikuussa ennen koulun alkua. Seuraa myös sähköpostiasi.

Opintojen alkaminen 

Opiskelu alkaa saapumalla henkilökohtaisesti opiskelijaksi tiistaina 3.1.2023   klo 9.30 osoitteeseen TAMK, Kuntokatu 3, 33520 Tampere, Teiskontien puoleiseen aulaan.

Orientoivat päivät

Opinnot aloitetaan orientoivilla päivillä. On tärkeää, että osallistut orientoivien päivien ohjelmaan, jotta opintosi pääsevät hyvin alkuun.  Tällöin tutustut TAMKiin, opintojesi sisältöihin ja käytäntöihin sekä muihin ryhmäsi opiskelijoihin. Ota henkilöllisyystodistus ja läppäri mukaasi. Tähän tulee joulukuussa tarkempi Orientoivien päivien ohjelma.

Huomaa, että orientoivat päivät kestävät kolme päivää, eli  3.-5.1.2023. Vaikka toteutus tapahtuisi etänä Teamsin tai Zoomin kautta, niin sinun tulee olla aktiivisesti läsnä.

Ryhmäsi lähiopetuspäivät ovat pääsääntöisesti tiistai ja keskiviikko. Varaudu olemaan tällöin säännöllisesti viikoittain läsnä klo 8.30-16. Myös mahdollinen etäopetus edellyttää yhteistä läsnäoloa tänä aikana. Tämän lisäksi korkeakouluopintoihin kuuluu paljon itsenäistä opiskelua, jolle tulee myös varata aikaa. Mikäli et ole lähihoitaja, niin kannattaa varautua vielä yhteen vapaavalintaiseen opiskelupäivään viikossa, jolloin teet ohjattu harjoittelu 1:stä. Muut harjoittelujaksot sijoittuvat myöhemmille lukukausille.

Oman koulutuksen opetussuunnitelma

Tästä pääset tutustumaan tutkinto-ohjelmasi opetussuunnitelmaan.

Opiskeluvälineet

Opinnoissasi on paljon itsenäistä tiedonhankintaa ja erilaisia tehtäviä sekä verkko-opintoja, minkä vuoksi tarvitset päivittäin tietokonetta käyttöösi. Suojavaatetuksesta ja muista materiaaleista kuulet lisää orientoivilla päivillä.

Rokotustiedot ja tartuntatautien ehkäisy

Terveysalan koulutukseen valituilla on tärkeää olla rokotusasiat kunnossa. Tutustu YTHS:n sivuilla SOTE-alan rokotusohjeisiin. Täytä ja talleta itsellesi sivulla oleva Rokotussuojan itsearviointilomake.

Tutustu myös YTHS:n  tuberkuloosiohjeistukseen ja arvioi oma riskisi sivulla olevan tuberkuloosiselvityksen arviointilomakkeen avulla.

Voit lukea lisää YTHS:n sivuilta tartuntatutien ehkäisystä

 

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

Voit hakea hyväksiluettavaksi aiempia korkeakoulutasoisia opintoja ja osaamistasi.

  • Opintojen hyväksilukeminen tarkoittaa sitä, että voit hyväksilukea korkeakoulussa suorittamiasi opintoja opiskelemaasi tutkintoon, mikäli ne vastaavat koulutuksen ja kyseisen opintojakson osaamistavoitteita ja sisältöjä.
  • Osaamisen hyväksilukeminen tarkoittaa, että voit esittää suorittavasi näytöllä esimerkiksi 2. asteen ammatillisessa koulutuksessa tai työkokemuksella hankkimaasi osaamista.

Jos sinulla on jo tutkinto tai yli 30 opintopistettä sairaanhoitaja- ensihoitaja- terveydenhoitaja- tai kätilöopintoja, voit mahdollisesti siirtyä aiemmin opintonsa aloittaneiden opiskelijoiden ryhmään. Tällöin aloitat opintosi henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) mukaan. Ota yhteys opinto-ohjaajaan ennen opintojen alkua. Huomaa, että viikoilla 51-52 ohjausta ei ole saatavissa.

Selvitys aiemmista opinnoista

Täytäthän sähköisen lomakkeen ennen opintojesi alkua.

Avoimen AMKin erillishaussa valittu opiskelija

Jos olet opiskellut avoimen AMKin opinnot TAMKissa monimuototeutusryhmässä 2021, jatkat opintojasi samassa ryhmässä. Sovi HOPS-keskustelu ryhmäsi opettajatuutorin kanssa.

Jos olet opiskellut muussa ryhmässä niin, ota yhteys opinto-ohjaajaan heti, kun otat paikan vastaan.

Siirto-opiskelijana erillishaussa valittu opiskelija

Jos sinut on valittu siirto-opiskelijana, niin ole yhteydessä opinto-ohjaajaan heti, kun otat paikan vastaan.

Lisätietoja

Opintoasiainkoordinaattori Mervi Vainikainen, p. 050 311 9735, etunimi.sukunimi [at] tuni.fi

Opinto-ohjaaja Eija Piikkilä, p. 050 591 5560, etunimi.sukunimi [at] tuni.fi

TAMKin opintopalveluiden päivystys klo 12 - 14: opintotoimisto.tamk [at] tuni.fi .

 

Julkaistu: 10.10.2019
Päivitetty: 2.12.2022