Hyppää pääsisältöön
TAMKin opiskelijan käsikirja

Sairaanhoitaja (AMK), monimuotototeutus

Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan sairaanhoitajan tutkinto-ohjelman monimuotototeutukseen!

Opintojen alkaminen 

Opiskelu alkaa saapumalla henkilökohtaisesti opiskelijaksi tiistaina 2.1.2024   klo 9.30 osoitteeseen TAMK, Kuntokatu 3, 33520 Tampere, Teiskontie 33 puoleiseen aulaan.

Orientoivat päivät

Opinnot aloitetaan orientoivilla päivillä 2.- 4.1.24. On tärkeää, että osallistut orientoivien päivien ohjelmaan, jotta opintosi pääsevät hyvin alkuun.  Tällöin tutustut TAMKiin, opintojesi sisältöihin ja käytäntöihin sekä muihin ryhmäsi opiskelijoihin. Ota henkilöllisyystodistus ja läppäri mukaasi. Tästä voit katsoa tarkemmin päivien aikataulun:

Kevään opiskeluista

Ryhmäsi lähiopetuspäivät ovat pääsääntöisesti tiistai ja keskiviikko. Varaudu olemaan tällöin säännöllisesti läsnä klo 8.30-16 joka viikko kevään ajan. Myös mahdollinen etäopetus edellyttää yhteistä läsnäoloa tänä aikana. Tämän lisäksi korkeakouluopintoihin kuuluu paljon itsenäistä opiskelua, jolle tulee myös varata aikaa. Mikäli et ole lähihoitaja, niin sinun kannattaa varautua vielä yhteen vapaavalintaiseen opiskelupäivään viikossa, jolloin teet ohjattu harjoittelu 1:stä. Muut harjoittelujaksot sijoittuvat myöhemmille lukukausille. Ne ovat yleensä vähintään neljän viikon pituisia yhtenäisiä  jaksoja, joissa harjoittelupäiviä on viisi viikossa. Samaan aikaan ei ole teoriajaksoja.

Opintojen viimeisellä vuodella teoriaopetus voidaan toteuttaa intensiiviviikkoina kuukausittain. 

Oman koulutuksen opetussuunnitelma

Tästä pääset tutustumaan tutkinto-ohjelmasi opetussuunnitelmaan.

Opiskeluvälineet

Opinnoissasi on paljon itsenäistä tiedonhankintaa ja erilaisia tehtäviä sekä verkko-opintoja, minkä vuoksi tarvitset päivittäin tietokonetta käyttöösi. Suojavaatetuksesta ja muista materiaaleista kuulet lisää orientoivilla päivillä.

Rokotustiedot ja tartuntatautien ehkäisy

Terveysalan koulutukseen valituilla on tärkeää olla rokotusasiat kunnossa. Tutustu YTHS:n sivuilla SOTE-alan rokotusohjeisiin. Täytä ja talleta itsellesi sivulla oleva Rokotussuojan itsearviointilomake.

Tutustu myös YTHS:n  tuberkuloosiohjeistukseen ja arvioi oma riskisi sivulla olevan tuberkuloosiselvityksen arviointilomakkeen avulla.

Voit lukea lisää YTHS:n sivuilta tartuntatutien ehkäisystä

 

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

Voit hakea hyväksiluettavaksi aiempia korkeakoulutasoisia opintoja sekä osaamistasi.

  • Opintojen hyväksilukeminen tarkoittaa sitä, että voit hyväksilukea korkeakoulussa suorittamiasi opintoja opiskelemaasi tutkintoon, mikäli ne vastaavat koulutuksen ja kyseisen opintojakson osaamistavoitteita ja sisältöjä.
  • Osaamisen hyväksilukeminen tarkoittaa, että voit esittää suorittavasi näytöllä esimerkiksi 2. asteen ammatillisessa koulutuksessa tai työkokemuksella hankkimaasi osaamista. Lähihoitajana kuulet lisää tästä opintojen alussa.

Jos sinulla on jo tutkinto tai yli 30 opintopistettä sairaanhoitaja- ensihoitaja- terveydenhoitaja- tai kätilöopintoja, voit mahdollisesti siirtyä aiemmin opintonsa aloittaneiden opiskelijoiden ryhmään. Tällöin aloitat opintosi henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) mukaan. Ota yhteys opinto-ohjaajaan ennen opintojen alkua. Huomaa, että viikoilla 51-52 ohjausta ei ole saatavissa.

Selvitys aiemmista opinnoista

Täytäthän sähköisen lomakkeen ennen opintojesi alkua.

Avoimen AMKin erillishaussa valittu opiskelija

Jos olet opiskellut avoimen AMKin opinnot TAMKissa monimuototeutusryhmässä 2023, jatkat opintojasi samassa ryhmässä. Sovi HOPS-keskustelu ryhmäsi opettajatuutorin kanssa.

Jos olet opiskellut muussa ryhmässä, niin ota yhteys opinto-ohjaajaan heti, kun otat paikan vastaan.

Siirto-opiskelijana erillishaussa valittu opiskelija

Jos sinut on valittu siirto-opiskelijana, niin ole yhteydessä opinto-ohjaajaan heti, kun otat paikan vastaan. Järjestämme 12.12.23 työpajan siirto-opiskelijoille ja muillekin, joilla on aiempia opintoja hyväksluettavaksi. Opintojaksot alkavat jo heti viikolla 1.

Lisätietoja

Opintoasiainkoordinaattori Mervi Vainikainen, p. 050 311 9735, 21.12.23 asti  etunimi.sukunimi [at] tuni.fi

Opinto-ohjaaja Eija Piikkilä, p. 050 591 5560, etunimi.sukunimi [at] tuni.fi  (poissa viikot 51-52)

 

 

Julkaistu: 10.10.2019
Päivitetty: 15.12.2023