Hyppää pääsisältöön

Tampereen yliopistolla kattava koulutustarjonta yhteishaussa ja avoimen väylän haussa

Julkaistu 12.3.2024
Tampereen yliopisto
Kaksi henkilöä istuu ulkona päällään valkoinen ja oranssi paita.
Kuva: Konsta Leppänen
Tampereen yliopistossa on tarjolla yli 3 450 opiskelupaikkaa kevään toisessa yhteishaussa ja avoimen väylän haussa. Haettavana on yliopiston suomenkielisiä kandidaatti-, kandidaatti- ja maisteri- sekä maisterikoulutuksia yhteensä 163 hakukohteessa. Yhteishaun kanssa samaan aikaan järjestetään yliopistojen avoimen väylän haku. Haut alkavat keskiviikkona 13.3.

Tampereen yliopistossa voi ensimmäistä kertaa hakea erityisopettajakoulutukseen. Maisterintutkinnoissa uusia hakukohteita ovat kriminologian ja kriminaalipolitiikan maisteriohjelma Tampereella sekä Seinäjoen yliopistokeskuksessa opetettava konetekniikan DI-ohjelma. Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämällä lisärahoituksella hakuun avautuu lisäpaikkoja varhaiskasvatuksen kandidaattikoulutukseen sekä monimuotokoulutukseen.  

Haut alkavat keskiviikkona 13.3. kello 8.00 ja päättyvät keskiviikkona 27.3. kello 15.00. Tampereen yliopistoon haetaan Opintopolku.fi-palvelussa. Todistusvalintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 27.5.2024. Muiden kuin todistusvalintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 4.7.2024. Tampereen yliopisto järjestää touko- ja kesäkuun aikana kampuksillaan lähes 30 valintakoetta, joista 9 järjestetään digitaalisina valintakokeina. 

Uutena hakukohteena erityisopettajakoulutus – maisterihaussa kriminologia ja konetekniikka 

Erityisopettajakoulutuksessa perehdytään erityispedagogiikkaan tieteenalana ja saadaan valmiuksia työskennellä moninaisissa toimintaympäristöissä. Koulutukseen hyväksytty saa opiskeluoikeuden kasvatustieteen kandidaatin ja maisterin tutkintoon johtaviin opintoihin.  

Lue artikkeli uudesta erityisopettajan koulutuksesta

Kriminologiaan ja kriminaalipolitiikkaan keskittyvässä yhteiskuntatutkimuksen maisteriohjelmassa tarkastellaan rikollisuutta ja siihen kohdistuvaa kontrollia yhteiskunnallisina ilmiöinä. Maisteriksi valmistuva saa laaja-alaisen ja syvällisen ymmärryksen kriminologiasta ja kriminaalipolitiikasta tieteenä ja käytäntöinä. 

Työn ohessa voi opiskella konetekniikan diplomi-insinööriksi Seinäjoen yliopistokeskuksessa. Opetus toteutetaan pääosin ilta-aikoina ja viikonloppuisin. 

Kevään toiseen yhteishakuun on lisätty OKM:n lisärahoituksella uusia varhaiskasvatuksen opettajankoulutuksen aloituspaikkoja. Yhteishaussa voi hakea sekä kandidaattikoulutukseen että monimuotokoulutukseen, jossa opinnot suoritetaan työn ohessa.   

Opintoihin voi hakea monella tapaa 

Toisessa yhteishaussa kandidaatti- ja maisterikoulutuksiin valitaan opiskelijoita pääsääntöisesti todistus- ja valintakoevalinnassa. Tämän lisäksi uusia opiskelijoita valitaan maksuttoman näyttöreitin kautta muutamiin koulutuksiin. Jotta näyttöreitillä voi hakea, on hakijan täytynyt suorittaa hakukohteessa vaadittu opintojakso tietyin kriteerein. 

Joihinkin Tampereen yliopiston koulutuksiin voi myös hakea kevään toisessa yhteishaussa, jos hakija on menestynyt lukion tiedekilpailussa. 

Moniin Tampereen yliopiston koulutuksiin voi hakea tutkinto-opiskelijaksi myös avoimen yliopiston opintojen perusteella yliopistojen avoimen väylän haussa. 

Toisessa yhteishaussa soveltuvan alemman korkeakoulututkinnon tai ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet voivat hakea suorittamaan ylempiä korkeakoulututkintoja, joita on tarjolla kaikilla Tampereen yliopiston koulutusaloilla. Tampereen lisäksi maisteriohjelmia on tarjolla myös Porin ja Seinäjoen toimipisteissä. 

***
Lisätietoja hakijoille hakemisesta ja valintakokeista antaa Tampereen yliopiston hakijapalvelut:
hakijapalvelut.tau [at] tuni.fi, 0294 520 400 (ma-pe klo 12-14) 

Tietoa Tampereen yliopiston valintakokeista 

Lisätietoa vaihtoehtoisista valintaväylistä 

Lisätietoja: 

Tampereen yliopiston opiskelija- ja hakijapalvelut, hakijapalvelut.tau [at] tuni.fi
palvelupäällikkö Meeri Oikemus, 040 849 0594, meeri.oikemus [at] tuni.fi