Hyppää pääsisältöön

Tampereen yliopiston valintakokeet

Tältä sivulta löydät tietoa ja ohjeita valintakokeisiin osallistumisesta. Tietoja täydennetään tarvittaessa lähempänä valintakokeita, joten seuraathan sivuja ja tiedotusta. Sivulta löydät myös Tampereen yliopiston kevään 2024 valintakokeita koskevat yleiset valintakoeohjeet. Tutustuthan ohjeisiin huolella etukäteen, jotta voit koepäivänä keskittyä rauhassa itse kokeen tekemiseen.

Valintakokeiden sijainnit ja salijaot

Tampereen yliopiston valintakokeet järjestetään keskustakampuksella ja Hervannan kampuksella. Osa kokeista on digitaalisia ja osa paperisia. 

  • Paperisten valintakokeiden sijainnit ja salijaot julkaistaan tällä sivulla kohdassa Salijaot valintakokeissa keväällä 2024 muutama päivä ennen valintakoetta. Jos sinulle myönnetään yksilöllisiä järjestelyitä, ilmoitamme sinulle koepaikkasi sähköpostilla noin viikkoa ennen koetta.
  • Digitaalisen valintakokeen sijainnin näet koekohtaisesta tunnisteesta, jonka saat sähköpostiisi ja tekstiviestinä noin viikkoa ennen valintakoetta. Tietojenkäsittelytieteiden koulutuksen salijako julkaistaan kuitenkin tällä sivulla.

Voit osallistua valintakokeeseen vain sillä paikkakunnalla, jonka olet valinnut hakulomakkeella. Onnea valintakokeisiin!

Valintakokeista

Käytännön ohjeita valintakokeisiin osallistumisesta

Valintakokeiden ajat ja paikat

Valintakokeen jälkeen

Tulosten julkaisu sivulta näet missä aikataulussa eri hakujen opiskelijavalintojen tulokset julkistetaan. Sivulta löydät myös ohjeet miten voit tutustua valintakoevastauksiisi ja niiden arvosteluun sekä ohjeet opiskelijavalinnan oikaisumenettelystä.