Hyppää pääsisältöön

Hervannan kampus - tieteen, teknologian ja yhteistyön keskittymä

Tampereen yliopisto
Puhelin0294 5211 (yliopiston vaihde)
PaikkakuntaKorkeakoulunkatu 7, 33720 Tampere
Kompakti ja tiivis Hervannan kampusalue sijaitsee hyvien yhteyksien päässä Tampereen keskustasta. Kampus tunnetaan erityisesti tekniikan alaan liittyvästä tutkimuksesta ja opetuksesta sekä monipuolisesta yritysyhteistyöstä.

Kansainvälinen Hervannan kampus on vireä 8 000 kandidaatti-, maisteri- ja jatko-opiskelijan yhteisö. Kampuksella työskentelee 2 000 eri alojen asiantuntijaa ja toimii liki sata yritystä. Hervannan kampukselle on keskittynyt luonnontieteen, rakennustekniikan, arkkitehtuurin, tuotantotalouden, tietotekniikan, sähkötekniikan ja osittain terveysteknologian tutkimus ja opetus.

Informaatioteknologian ja viestinnän tiedekunta
Johtamisen ja talouden tiedekunta
Tekniikan ja luonnontieteiden tiedekunta
Lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunta

Teknologian keskus

Yliopiston naapurustosta löytyvät VTT sekä lukuisia teknologia-alan yrityksiä, joista suuri osa on syntynyt vuosina 1965–2018 toimineen Tampereen teknillisen yliopiston osaamisesta ja tutkimuksesta.

Meitä kaikkia täällä yhdistää uteliaisuus ja into oppia uutta. Tutkimme ja kehitämme yhdessä teknologioita, joista on hyötyä ihmisille ja yhteiskunnalle maailmanlaajuisesti. Teekkarikulttuuri kukoistaa kampuksellamme luoden sille ainutlaatuista henkeä.

Hervannan kampus kokoaa yhteen ihmisiä 80 maasta ja käytännössä kaikenikäisiä, sillä kampuksellamme sijaitsevat myös Touhulan päiväkoti ja Etelä-Hervannan koulu.

Kampuksen tilat, palvelut ja tutkimuslaitteistot mahdollistavat tieteentekijöiden, opiskelijoiden ja yritysten välisen yhteistyön. Kampukselta löytyy myös laajasti palveluita, jotka ovat avoimia kaikille, kuten pakettiautomaattipalvelut, kahviloita ja lounasravintoloita.

Hervannan kampuksella rakennuksesta toiseen kulkeminen onnistuu sisäkautta. Tutustu välilehdillä Hervannan kampuksen rakennuksiin, sijaintiin, kulkuyhteyksiin ja palveluihin.

Katso myös Hervannan kampuksen esittelyvideo Youtubessa (video englanniksi)

Tutustu Kampusareenaan, joka on tutkijoiden, opiskelijoiden ja yritysten toimintaympäristö Hervannan kampuksella