Hyppää pääsisältöön

Varhaiskasvatuksen opettaja, Kasvatustieteiden koulutus, kasvatustieteen kandidaatti (3 v), Valtakunnallinen monimuotokoulutus varhaiskasvatuksen opettajaksi

Tampereen yliopisto

Varhaiskasvattajana rakennat tulevaisuutta

Varhaiskasvatuksen ammattilaiset muuttavat maailmaa.

Koulutustyyppi

Kandidaatti

Tutkintonimike

Kasvatustieteen kandidaatti

Suunniteltu kesto

3 vuotta

Koulutuksen laajuus

180 op

Kaupunki

Tampere

Varhaiskasvatuksen opettajan koulutuksesta valmistuneet ovat lapsuuden sekä lapsen kasvun, kehityksen ja oppimisen asiantuntijoita ja tukijoita, jotka toiminnallaan kehittävät ja muuttavat maailmaamme. 

Varhaiskasvatuksen opettajan monimuotokoulutukseen hyväksytyt opiskelijat suorittavat kasvatustieteen kandidaatin tutkinnon (KK) monimuotoisesti. Tampereen yliopiston monimuotokoulutus sisältää läsnäoloa vaativaa lähiopetusta 2–4 arkipäivää 1–2 kertaa kuukaudessa, reaaliaikaista opetusta ja itsenäistä työskentelyä verkossa sekä lähityöskentelyä työssäoppimisen jaksoilla kumppanuusverkoston päiväkodeissa. Työssäkäyvän opiskelijan pitää pystyä irtautumaan työstä lähi- ja etäopetusta sekä 4–7 viikon työssäoppimisjaksoja varten. Koulutuksen kesto on aiemmista opinnoista riippuen noin 2,5 vuotta. 

 

Opiskelijat valmistuvat kasvatustieteen kandidaateiksi. Koulutus tuottaa kelpoisuuden varhaiskasvatuksen opettajan tehtäviin varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa. Työllisyysnäkymät varhaiskasvatuksen alalla ovat erinomaiset. Kandidaattiopintojen loppuvaiheessa on mahdollisuus hakea opinto-oikeutta maisteriopintoihin. 

 

Monimuotokoulutus varhaiskasvatuksen opettajaksi toteutetaan valtakunnallisena yhteistyönä. Kevään 2023 opiskelijavalinnoissa voit hakea hankkeen eri hakukohteisiin samoilla kasvatusalan opinnoilla ja työkokemuksella. 

”Lähipäiviä on ollut sopivasti ja opiskelukavereiden tapaaminen on tukenut jaksamista. Tiukempina hetkinä opiskelu on vienyt lähes koko vapaa-ajan, mutta tämä on kausittaista, minkä vuoksi sen on jaksanut hyvin.” "Monimuoto-opinnot vaativat itseltä sitoutumista ja asennetta, mutta ne antavat myös mahdollisuuden opiskeluun erilaisissa elämäntilanteissa.”