Hyppää pääsisältöön
Tutkimus TAMK

Tutkimus- ja kehitystoiminta TAMKissa

Tutkimus- , kehitys- ja innovaatiotoiminta (TKI) yhdistää Tampereen ammattikorkeakoulun monialaisen osaamisen sekä modernit oppimis- ja innovaatioympäristöt yhteistyökumppaneiden ja yhteiskunnan tarpeisiin. Yhteiskunnallinen näkökulma on keskeisesti mukana kaikessa TAMKin TKI-toiminnassa. Kehitämme uusia, laaja-alaisia ratkaisuja alueellisiin ja valtakunnallisiin tarpeisiin. Sovellamme uusinta tutkimustietoa työelämälähtöisesti. Teemme yhteistyötä sekä yritysten että julkisen sektorin kanssa.

Pakkausmateriaalia kaurasta, dronella Marsiin ja kestävää jätehuoltoa

TAMKin osaaminen, opiskelijoiden tuoreet ideat ja kumppaneiden kehittämistarpeet kohtaavat kolmessa mielenkiintoisessa TKI-projektissamme. Katso englanninkielinen video!

Tule mukaan TAMKin TKI-toimintaan!

Tule rohkeasti mukaan TKI-toimintaan! Yritysten, yhteisöjen ja julkisen sektorin ongelmat ovat usein sellaisia, joihin saatavilla olevasta tarjonnasta ei löydy valmista ratkaisua. Silloin pitää etsiä uusia menetelmiä.

Living Labit

Living Labit ovat oleellinen osa TAMKin TKI-toimintaa. Ne mahdollistavat käytännönläheiset kehittämisprojektit aidoissa toimintaympäristöissä.

Vahvaa osaamista painopistealoilla

Tutkimus- ja kehitystoiminnan painopistealoilla yhdistyvät TAMKin vahvat osaamisalueet ja toimintaympäristön muuttuvat tarpeet. Tavoittelemme kansallista huippua edustavaa ja kansainvälisesti merkittävää tutkimus- ja kehitystoimintaa, jossa sovellamme uusinta tutkimustietoa työelämälähtöisesti.

Tutustu TKI-toimintamme tekijöihin

Aktiiviseen TKI-toimintaan tarvitaan ihmisiä, monenlaista osaamista ja innostusta. Sitä meiltä löytyy!

Projektien laaja kirjo

Toteutamme laajoja kehittämishankkeita yhdessä muiden korkeakoulujen, yritysten, julkisorganisaatioiden ja kolmannen sektorin toimijoiden kanssa. Hankkeissa kehitetään uusia, laaja-alaisia ratkaisuja alueellisiin ja valtakunnallisiin tarpeisiin.

Julkaisut

TKI-toiminnan tuloksia esitellään TAMKin julkaisusarjoissa. Tutustu projektien raportteihin ja muihin TKI-toimintaa käsitteleviin julkaisuihin!

Yhteystiedot

Haluatko tietää lisää tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnastamme? Oletko kiinnostunut yhteistyöstä kanssamme?

Voit myös lähettää meille palautetta.

Palautelomake

Avoin tiede ja tutkimus

Avoin tiede ja tutkimus kattavat toimintakulttuurin, julkaisemisen, tutkimusaineistojen ja oppimisen avoimuuden.