Hyppää pääsisältöön

Kauppatieteet

Tampereen yliopisto
Puhelinnumero0294 5211(vaihde)
SijaintiKanslerinrinne 1, Pinni A, 33100 Tampere
Keskustakampuksen rakennuksia

Tampereen yliopiston kauppatieteet on omaleimainen monipuolista kauppatieteellistä koulutusta ja tutkimusta harjoittava yksikkö. Tampereen yliopistossa suoritettu kauppatieteellinen tutkinto antaa laaja-alaisen pohjan moninaisiin yrityselämän ja talouden vaativiin asiantuntija ja johtotehtäviin digitalisoituvassa ja kansainvälisessä toimintaympäristössä. Opiskelija voi erikoistua opinnoissaan johtamisen, laskentatoimen, markkinoinnin, taloustieteen, vakuutustoiminnan ja riskienhallinnan sekä yritysjuridiikan ja vero-oikeuden kysymyksiin.

Tutkimustoimintamme tuottaa tulevaisuuden tarpeita palvelevaa tietoa yritystoimintaan, johtamiseen ja talouteen liittyvistä ilmiöistä. Monialainen Tampereen yliopisto luo pohjan kauppatieteen eri alojen rajat ylittävälle ja monitieteiselle yhteiskuntaa palvelevalle tutkimukselle. Vahvuusalueitamme on muun muassa yksityisen ja julkisen toiminnan ja talouden rajapintaan kytkeytyvät ilmiöt.

Keskeisiä tutkimusrahoittajiamme ovat Suomen Akatemia, Suomen Akatemian strategisen tutkimuksen neuvosto, Euroopan Komissio sekä erilaiset säätiöt ja yritykset. Toteutamme myös tilaustutkimuksia ja selvityksiä eri organisaatiolle. Lisäksi kauppatieteiden yksikön henkilökuntaa toimii monissa akateemisissa kansallisissa ja kansainvälisissä asiantuntijatehtävissä.

Kauppatieteiden yksikössä työskentelee noin 100 tutkijaa ja opettajaa. Yksiköstämme valmistuu vuosittain noin 150 kauppatieteiden maisteria. Tohtoriohjelmasta valmistuu tutkijakoulutuksen saaneita kauppatieteiden tohtoreita.