Hankkeen tavoitteena on kehittää hävikkiä vähentäviä toimia yhteistyössä ruokaketjun eri toimijoiden kanssa testaamalla erilaisia innovaatioita hedelmien ja kasvisten sekä leipomo- ja kalatuotteiden arvoketjuissa sekä ruoan kulutuksessa kotona ja kodin ulkopuolella.
Nelivuotinen hanke kuuluu Euroopan Kommission rahoittamaan Horizon2020-tutkimusohjelmaan. Hankkeessa on mukana yhteensä 27 organisaatiota 12 eri Euroopan maasta, ja sitä johtaa apulaisprofessori Clara Cicatiello Tuscian yliopistosta.
Wastebustersin tutkijat tutkivat LOWINFOOD-hankkeessa leipähävikin vähentämistä leipomoiden ja kaupan yhteistyönä sekä kotitalouksien ruokahävikin vähentämistä mobiiliapplikaation avulla.
Rahoituslähde
Projekti saa rahoituksena Euroopan Unionin Horizon 2020 -ohjelmasta (grant agreement 101000439).
Koordinoiva organisaatio
Tuscian yliopisto, Italia
Projektiin kuuluvat henkilöt
Elina Närvänen
professori, palvelut ja kauppa
Nina Mesiranta
yliopistotutkijaMalla Mattila
yliopistonlehtori, Leadership for Change
Yhteyshenkilöt
Elina Närvänen
professori, palvelut ja kauppa