Hyppää pääsisältöön
Kaksi hymyilevää naista.

Erikoistumiskoulutus

Onko sinulla jo korkeakoulututkinto ja työkokemusta? Erikoistu eduksesi TAMKin tai Tampereen yliopiston tarjoamissa erikoistumiskoulutuksissa.

Mitä ovat erikoistumiskoulutukset?

Erikoistumiskoulutus on uusi koulutusmuoto tutkintoon johtavan koulutuksen ja täydennyskoulutuksen rinnalla. Se on tarkoitettu työelämässä toimiville, korkeakoulututkinnon jo suorittaneille tai muuten vastaavan osaamisen hankkineille. Erikoistumiskoulutuksen laajuus on vähintään 30 opintopistettä.

Koulutus sopii sinulle esimerkiksi, jos:

  • haluat syventää asiantuntemustasi
  • toimit asiantuntijana työyhteisössäsi tai verkostoissasi
  • olet suuntautumassa vaativampiin asiantuntijatehtäviin
  • tarvitset työssäsi aiempaa laajempaa tai monialaisempaa osaamista

Erikoistumiskoulutukseen osallistuminen tarjoaa omaa työyhteisöä laajemman näkökulman tarkastella työelämässä vastaan tulevia haasteita, ongelmia ja kehittämistarpeita. Koulutuksen suoritettuasi osaat hyödyntää tieteellistä tutkimustietoa erikoisalasi ammatillisten käytäntöjen analysoinnissa, arvioinnissa ja kehittämisessä.

Erikoistumiskoulutuksista on tehty sopimus korkeakoulujen kesken ja ne on suunniteltu yhteistyössä työ- ja elinkeinoelämän kanssa. Opintomaksu on enintään 120 €/opintopiste. Opiskelijan opintomaksut löytyvät kunkin koulutuksen kuvauksesta. Mikäli maksat osankin opintomaksusta itse, tutustu verottajan ohjeeseen koulutusmaksujen vähennysmahdollisuuteen henkilöverotuksessa.