Hyppää pääsisältöön
Osallistu verkostoitumistapahtumiimme tai tule mukaan hankekokonaisuuksiin

Palvelumme yrityksille ja yhteisöille

Tampereen korkeakouluyhteisö tarjoaa yrityksille ja yhteisöille monipuolisia mahdollisuuksia kehittämis- ja tutkimus- ja innovaatioyhteistyöhön. Yhteistyö voi käynnistyä pienestä yhteisestä projektista, mutta kasvaa pitkäjänteiseksi kumppanuudeksi ja laajoiksi alueellisiksi, kansallisiksi tai kansainvälisiksi hankkeiksi. Kehitämme jatkuvasti uusia yhteistyömuotoja ja palveluita yhteistyön käynnistämisen tueksi.
Mittaus- ja analyysipalvelut

Mittaus-, analyysi- ja laboratoriopalvelut

Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu tarjoavat monialaisia mittaus-, analyysi ja laboratoriopalveluita yrityksille ja organisaatioille. Saat puolueetonta tietoa esimerkiksi tuotekehityksen tueksi. Kehitämme korkeatasoisia laboratorioitamme ja tutkimuslaitteistojamme jatkuvasti palvelemaan mahdollisimman laajaa käyttäjäjoukkoa. Tiedustele myös konsultaatiopalvelua ja koulutuksia!

Kehittämispalvelut

Tukea ongelmanratkaisuun, ideointiin ja innovointiin

Tampereen korkeakouluyhteisö auttaa yrityksiä ja julkisen sektorin toimijoita ratkomaan niin pieniä kuin suuriakin pulmia. Tutkijoidemme, asiantuntijoidemme ja opiskelijoidemme osaamista hyödyntäen voitte kehittää tuotteitanne, palveluitanne ja toimintaanne.

Yhteiskehittämisen alustat yhdistävät samoista teemoista kiinnostuneita. Kuva Kampusklubilta Hervannasta.

Yhteiskehittämisen alustat ja verkostot

Korkeakouluyhteisössä ja sen kampuksilla toimii useita eri alojen yhteiskehittämisen alustoja ja verkostoja. Ne tarjoavat erilaisia osallistumisen mahdollisuuksia kehittämisestä innostuneille asiantuntijoille, yrityksille, tutkimusryhmille ja opiskelijoille. Alustat ja verkostot yhdistävät samoista kehittämisteemoista kiinnostuneita ja luovat edellytyksiä sekä oman yrityksen että toimialan uudistamiseen.

Tree – Jatkuvan oppimisen palveluiden logo ja naurava nainen.

Jatkuva oppiminen ja osaamisen kehittäminen

Tree – Jatkuvan oppimisen palveluilta löytyy kattava valikoima sekä kaikille avoimia että yrityskohtaisesti räätälöitäviä koulutuksia ja muita jatkuvan oppimisen palveluita.

Tribologian tutkimus kohdistuu pintojen välisessä kosketuksessa tapahtuvaan kitkaan, kulumiseen ja voiteluun. Kuvassa Juuso Lahtivirta

Tutkimus-, hanke- ja innovaatioyhteistyö

Toteutamme tutkimus- ja kehittämishankkeita yritysten, julkisorganisaatioiden, kolmannen sektorin sekä muiden korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten kanssa. Näin tuotamme uutta tietoa, osaamista ja laaja-alaisia ratkaisuja yhteiskunnan ja elinkeinoelämän tarpeisiin. Monialaiset tutkimus- ja kehitysalustamme yhdistävät ja linkittävät huipputieteen ja soveltavan tutkimuksen käytännön innovaatioihin.

Opiskelijat ja yritykset tekevät yhteistyötä

Tee yhteistyötä opiskelijoiden kanssa

Yhteistyö opiskelijoiden kanssa avaa yrityksille mahdollisuuden hyödyntää tuoretta näkemystä ja ratkaista ajankohtaisia ongelmia. Opiskelijayhteistyö on mainio tapa löytää ja testata uudet parhaat osaajat ennen mahdollista rekrytointia.

Pitkäjänteistä yhteistyötä kumppanuuden avulla

Kumppanuusmalli tarjoaa yrityksille ja organisaatioille mahdollisuuden tehdä pitkäkestoista ja monipuolista yhteistyötä TAMKin kanssa. Kumppanuus voi sisältää opiskelijayhteistyötä, tuotekehitystä, konsultaatiota tai koulutusta - valitse yrityksesi tarpeisiin sopiva palvelukokonaisuus.

Yrityslähettiläinä toimii viisi Tampereen yliopiston opiskelijaa vuonna 2020.

Kysy lisätietoa Tampereen korkeakouluyhteisön tarjoamista yhteistyömahdollisuuksista

Yrityslähettiläänä toimivat teekkarit vierailevat Tampereen seudun yrityksissä kertomassa yliopistoyhteistyön mahdollisuuksista ja palveluista. Myös Tampereen yliopiston ja TAMKin asiantuntijat auttavat mielellään oikean palvelun tai yhteistyömuodon löytämisessä.

Henkilöt lyövät nyrkkinsä yhteen yhteistyön ja onnistumisen merkiksi.

Yhteistyön tekijöiden uutiskirje

Yhteistyön tekijät -uutiskirje kokoaa vinkkejä Tampereen korkeakouluyhteisön ajankohtaisista tapahtumista, palveluista ja yhteistyömahdollisuuksista yrityksille ja yhteisöille. Uutiskirje ilmestyy kuukausittain. Saat sen sähköpostiisi liittymällä tilaajaksi.