Hyppää pääsisältöön

Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Navigaattori - matalan kynnyksen ohjaus & tuki

Tampereen yliopisto

Navigaattori on matalan kynnyksen ohjauspalvelu kaikkien opiskelijoiden hyvinvoinnin tueksi. Palvelu kokoaa yhteen tukitahoja niin yliopiston sisältä kuin sen ulkopuoleltakin. Navigaattori toimii kampuksilla ja verkossa, ja se on avoinna kaikille opiskelijoille, joilla on opiskeluoikeus Tampereen yliopistossa.

Voit tulla kysymään Navigaattorista ilman ajanvarausta neuvoa ja tietoa koskien opiskeluasi tai hyvinvointiasi. Autamme sinua löytämään oikeat tukitahot, jos ongelmasi ei ratkea heti. Navigaattorin kautta pääset kiinni tarvitsemaasi tukeen. Lue lisää palvelun viikottaisesta toiminnasta alempaa tältä sivulta!

Huomioi että käytössäsi ovat edelleen kaikki muutkin yliopiston yhteiset ja tiedekuntaiset ohjauspalvelut. Jos haluat käydä tilannettasi läpi asiantuntijan kanssa pitkäjänteisemmin tai jos asiasi on arkaluontoinen, varaa aika yksilökeskusteluun. Katso ohjauspalveluiden yhteystiedot alta.

Navigaattorin toiminnassa noudatetaan korkeakouluyhteisön turvallisemman tilan periaatteita. Tutustu niihin Intrassa!

Löydät Navigaattorin myös Instagramista - Ota @navigaattori_tampereuni seurantaan ja löydä hyvinvointisi tuki!

File:Instagram logo 2016.svg - Wikipedia

Navigaattori verkossa

Navigaattori toimii viikottain verkossa. Verkkopäivystykset ovat aina auki kaikille opiskelijoille kampukseen tai tiedekuntaan katsomatta. Navigaattorin verkkopäivystyksiä järjestetään kahdessa eri kanavassa.

Opiskelijan ohjauksen avoin chat-päivystys tukee sinua verkossa viikottain. Chat-ikkuna aukeaa päivystysaikana tämän sivun oikeaan laitaan. Chatissa voit kertoa huolistasi ja kysyä sinua askarruttavia kysymyksiä. Yhteisten ohjauspalvelujen päivystäjä auttaa sinua etsimään oikean tukitahon ja neuvoo jatkotoimenpiteissä. Tule rohkeasti linjoille löytämään tarvitsemasi tuki! Chat on avoinna seuraavasti:

• Maanantaisin klo 13-14.30
  • Perjantaisin klo 10-11.30

Verkkosivujen chatin lisäksi Navigaattori järjestää viikottaisia Ask Me Anything -päivystyksiä Jodelissa. Yliopiston opinto-ohjaaja vastaa opiskelijoiden kysymyksiin ja antaa neuvontaa torstaisin klo 13-14. Päivystyksen löydät Jodelissa kanavalta @tampereenyliopisto! Kanavalle pääset tästä linkistä.  Vuoden 2022 viimeinen AMA-päivystys on järjestetään 8.12. Kevään aikataulut julkaistaan pian.

Navigaattori kampuksilla

Navigaattorin uudet toimitilat ovat opiskelijoiden käytössä keskustakampuksella ja Hervannassa. Keskustakampuksen tilan löydät Linna-rakennuksesta kirjaston pääsisäänkäynnin vierestä. Hervannan tila sijaitsee Päärakennuksen toisessa kerroksessa.

Kaupin kampuksella järjestetään lukuvuoden aikana Navigaattorin pop-up -pisteitä. Seuraa viestintää Intrassa!

Navigaattorin kampuspäivystyksiin voit aina tulla pistäytymään ilman ajanvarausta. Päivystyksiä järjestetään eri aiheista ja niiden vetäjinä toimivat eri tahot yliopiston sisältä ja sen ulkopuolelta. Päivystysten lisäksi tiloissa järjestetään ohjauspalveluiden pienryhmiä ja muuta toimintaa, joihin saatetaan vaatia ennakkoilmoittautuminen. Ajantasaiset tiedot Navigaattori-tilojen ohjelmasta löydät kampuskohtaisten otsikoiden alta.

Kampuksilla järjestetään myös viikottaisia opinto-ohjaajan avoimia päivystyksiä. Nämä päivystykset järjestetään opinto-ohjaajien omissa työhuoneissa.

Keskustakampus

Navigaattorin keskustakampuksen tila löytyy Linna-rakennuksen yläaulasta kirjaston pääsisäänkäynnin vierestä. Huoneen numero on Linna 1003 ja tunnistat sen Navigaattorin ikkunateippauksista. Alta löydät tilan viikko-ohjelman sekä vaihtuvat Navigaattori-tapahtumat ja päivystykset.

Pääset lukemaan lisää päivystyksistä ja tapahtumista klikkaamalla mahdollisia linkkejä lukujärjestyksestä. Ohjaustoiminnan ulkopuolella tila on vapaassa opiskelukäytössä. Huomioithan kuitenkin, että tilassa järjestetään ajoittain myös opettajien tuen tapahtumia, joita ei ole lisätty Navigaattorin kalenteriin. Näet onko tila vapaana tilan oven pielessä olevasta aikataulusta. Tilassa oleva erillinen koppi on vain Navigaattorin ja Teaching and Learning Centren käytössä.

Tervetuloa tutustumaan tilaan ja osallistumaan toimintaan!

Opinto-ohjaajan avoin päivystys järjestetään keskustakampuksella keskiviikkoisin klo 13-14. Opinto-ohjaajan löydät Päätalon huoneessa A117. Tervetuloa juttelemaan opinto-ohjaajan kanssa ilman ajanvarausta!

• Vuoden viimeinen opon päivystys keskustakampuksella on 7.12. Kevään aikataulut julkaistaan pian.
Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai

Klo 13-15

International Students' Helpdesk (session in English)

Klo 11-13

Opiskelijan ohjauksen avoin päivystys - Löydä hyvinvointisi tuki!

Vaihtuvat tapahtumat

Hervannan kampus

Navigaattorin uusi tila avautui Hervannan kampuksella lokakuun alussa. Tilana toimii huone PA209c Päärakennuksen 2. kerroksen aulassa. Alta löydät tilan viikko-ohjelman sekä vaihtuvat Navigaattori-tapahtumat ja -päivystykset. Hervannan tilan kalenteri täydentyy lokakuun aikana.

Pääset lukemaan lisää päivystyksistä ja tapahtumista klikkaamalla niiden otsikoita. Ohjaustoiminnan ulkopuolella tila on vapaassa opiskelukäytössä. Huomioithan kuitenkin, että tilassa järjestetään ajoittain myös opettajien tuen tapahtumia, joita ei ole lisätty Navigaattorin kalenteriin.

Tervetuloa tutustumaan tilaan ja osallistumaan toimintaan!

Opinto-ohjaajan avoin päivystys on Hervannan kampuksella tiistaisin klo 12-15 Päärakennuksen huoneessa PA209b (Navigaattorin vieressä). Tervetuloa juttelemaan opinto-ohjaajan kanssa ilman ajanvarausta!

• Huom! Ei päivystystä 6.12. Vuoden viimeinen opon päivystys Hervannan kampuksella on 20.12. Kevään aikataulut julkaistaan pian.
Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai  Perjantai

Klo 10-12

Opiskelijan ohjauksen avoin päivystys - Löydä hyvinvointisi tuki!

• Huom! Ei päivystystä 6.12.

Klo 14-16

International Students' Helpdesk