Hyppää pääsisältöön

Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Opiskelijan Kompassi

Tampereen yliopisto
Opiskelijan kompassin logo

 

Opiskelijan kompassi on Jyväskylän yliopiston kehittämä, tutkitusti toimiva verkkopohjainen hyvinvointi- ja elämäntaito-ohjelma, joka on ollut pilotointikäytössä Tampereen yliopistossa toukokuusta 2021 alkaen. Opiskelijan kompassi tarjoaa näkökulmia, keinoja ja konkreettisia työkaluja erilaisiin arkipäiväisiin ongelmiin, joita opiskelija opintojensa aikana kohtaa. Verkko-ohjelma koostuu erilaisista hyvinvointiin liittyvistä teemoista ja harjoituksista, joita on saatavilla sekä tekstinä, äänitiedostoina että videoina. Opiskelijan kompassi perustuu arvo-, hyväksyntä- ja mindfulness-pohjaisiin menetelmiin.

Kirjaudu Opiskelijan Kompassiin TUNI-tunnuksella

Ohjelmassa opiskelija pääsee harjoittelemaan

  • ajatusten ja tunteiden käsittelyyn liittyviä taitoja,
  • tietoisuus- ja havainnointitaitoja, 
  • itsetuntemuksen ja itsensä kehittämiseen liittyviä taitoja,
  • omien arvojensa tunnistamista ja tavoitteiden asettamista, sekä
  • itsestä huolehtimisen ja palautumisen taitoja.

 

Opiskelijan kompassia voi käyttää itsenäisesti tai tuetusti

Opiskelija voi käyttää Opiskelijan kompassia omaan tahtiin itsenäisesti ja anonyymisti. Verkko-ohjelman itsenäinen käyttö on maksutonta kaikille Tampereen yliopiston opiskelijoille.

Ohjelman käytöstä opiskelija voi saada opintopisteitä suorittamalla itsenäisen Opiskelijan hyvinvointi ja elämäntaidot -kurssin (1 op). Lukuvuoden aikana järjestetään myös tuettuja ja maksuttomia Opiskelijan kompassiin pohjautuvia hyvinvointivalmennuksia, joista voi saada 2 op.

 

Ajankohtaista tietoa ja aikatauluja lukuvuonna 2022-2023

1. periodi  - Tarjolla suomenkielinen ja englanninkielinen itsenäinen toteutus 

Opiskelijan kompassi- verkko-ohjelman itsenäiseen käyttöön pohjautuva Opiskelijan hyvinvointi ja elämäntaidot - opintojakso (suoritustapa 1, 1op) on suoritettavissa omaan tahtiin 1. periodin aikana sekä suomeksi että englanniksi. Itsenäisen Opiskelijan kompassin käytön tueksi järjestetään tukitunteja. Itsenäiseen Kompassin käyttöön pohjautuvan Opiskelijan hyvinvointi ja elämäntaidot -opintojakson suoritusvaatimuksiin kuuluu aktiivista itsenäistä Opiskelijan kompassi -verkko-ohjelman käyttöä sekä hyvinvointi- ja palautekyselyihin vastaamista. Tarkemmat tiedot opintojaksosta löytyvät Opsista opintojaksokuvauksesta.

Ilmoittautuminen päättyy 25.8.2022.

2. periodissa on tarjolla myös tuettu pienryhmävalmennus ( 2 op) toteutus. Lisätietoa syyskuun aikana.

 

 

Lisätietoa: 

opiskelijankompassi.tau [at] tuni.fi 

 

Julkaistu: 5.3.2021
Päivitetty: 16.8.2022