Hyppää pääsisältöön

Tampereen ammattikorkeakoulun uudet opiskelijat on valittu, seuraava hakumahdollisuus avautuu syksyllä

Julkaistu 9.7.2021
Tampereen ammattikorkeakoulu
TAMKin pääkampus, Teiskontien piha.TAMKin pääkampus Kaupissa, Kuntokatu 3/Teiskontie 33.
Tampereen ammattikorkeakoulussa aloittaa syksyllä 2440 uutta opiskelijaa. Ensisijaisista hakijoista noin joka neljäs pääsee TAMKin tutkinto-ohjelmiin. Joissakin hakukohteissa on mahdollista tulla hyväksytyksi varasijalta vielä elokuun alkuun saakka. Ammattikorkeakouluopintoihin on myös vaihtoehtoisia reittejä.

Korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa TAMK oli hakijamäärältään Suomen toiseksi suosituin ammattikorkeakoulu: hakijoita oli kaikkiaan 18 487, heistä ensisijaisia hakijoita 7647. Uusia tutkinto-opiskelijoita valittiin yhteensä 1776, joten ensisijaisiin hakijoihin suhteutettuna noin joka neljäs hakija pääsee tavoittelemaansa tutkintokoulutukseen.     

Elokuussa aloittavista opiskelijoista 1572 tulee suorittamaan ammattikorkeakoulututkintoa ja 204 ylempää ammattikorkeakoulututkintoa. Valtion lisätalousarvion turvin TAMK sai koulutuksiinsa 75 uutta aloituspaikkaa syksylle 2021. Lisäpaikat tulivat sairaanhoitajan, sosionomin, tradenomin, tietojenkäsittelyn ja rakennusmestarin koulutuksiin.    

Kevään ensimmäisessä yhteishaussa valittiin opiskelijoita myös TAMKin kuuteen englanninkieliseen Bachelor-ohjelmaan ja TAMKin erillishaussa seitsemään Master-ohjelmaan. Näissä tutkinto-ohjelmissa aloittaa yhteensä 360 uutta opiskelijaa. Lisäksi TAMKin ammatilliseen opettajakorkeakouluun valittiin 306 opiskelijaa.   

Vaihtoehtoiset reitit TAMKiin  

TAMKiin voi hakea opiskelemaan myös avoimen korkeakoulun opintojen perusteella avoimen väylän haussa tai toisesta korkeakoulusta siirtohaun kautta. Kevään 2021 siirtohaussa ja avoimen väylän haussa valittiin yhteensä noin 240 opiskelijaa.    

Haku avoimen AMKin polkuopintoihin alkaa pääsääntöisesti heinä-elokuun vaihteessa. Polkuopintojen suorittamisen jälkeen voi hakeutua avoimen väylän haussa tutkinto-opiskelijaksi. Seuraavat TAMKin siirto- ja avoimen väylän haut ovat 1.–15.10.2021, hakukohteet julkaistaan verkkosivuilla kesän aikana.     

Seuraava valtakunnallinen yhteishaku korkeakouluihin on 1.–15.9.2021. TAMKilla on syksyn haussa 20 hakukohdetta kuudella koulutusalalla ja yhteensä yli 500 aloituspaikkaa.    

Uudet opiskelijat aloittavat opintonsa kampuksilla   

Suomenkielisten ohjelmien uudet opiskelijaryhmät aloittavat opintonsa elokuussa TAMKin kampuksilla järjestettävillä orientaatioilla, jotta opiskelijat pääsevät tutustumaan uuteen opiskeluympäristöönsä ja opiskelukavereihin mahdollisimman hyvin. Orientaatioviikot toteutetaan terveysturvallisuus huomioon ottaen ja viranomaisten ohjeita noudattaen.     

Opiskelijoiden ohjeita päivitetään koulun alkuun saakka, siksi on tärkeää, että uudet opiskelijat seuraavat sekä sähköpostiaan että TAMKin uuden opiskelijan ohjelmakohtaisia verkkosivuja.  

Myös TAMKin englanninkielisten koulutusten uudet opiskelijat aloittavat opintonsa kampuksella. Heille annetaan tarkat ohjeet sekä uuden opiskelijan sivuilla että sähköpostilla vielä elokuun aikana.   

Opiskelupaikka vahvistettava 16.7. mennessä   

Kaikki kevään yhteishauissa hakeneet ovat saaneet valtakunnallisen tuloskirjeen, joka sisältää opiskelijavalinnan tuloksen sekä valinnan pisteet hakukohteittain.     

Korkeakoulujen yhteishaun opiskelijavalinnan tulokset ovat nähtävissä Oma opintopolku -palvelussa. Hakijan on ilmoitettava opiskelupaikan vastaanottamisesta viimeistään 16.7.2021 kello 15.00. Joissakin hakukohteissa on vielä mahdollista tulla hyväksytyksi varasijoilta. Varasijavalinta päättyy 2.8.2021 kello 15.00.    

Hakijan on mahdollista saada palautetta ennakkotehtävien ja valintakokeiden tuloksista (pl. rakennusarkkitehdin soveltuvuuskoe).    Lisätietoa   

TAMKin hakijapalvelut, puhelin 029 452 0444 (arkisin kello 12-14)    

Opintopolku   

TAMKin opiskelijan opas suomeksi  

TAMK Student’s Guide englanniksi  

Opiskelijavalinnan tilastoja (tiedot päivittyvät)  

Syksyn 2021 yhteishaku TAMKiin   

Avoimen AMKin polkuopinnot