Hyppää pääsisältöön

TAMKin uudet opiskelijat on valittu, seuraava hakumahdollisuus avautuu vuoden vaihteessa

Julkaistu 26.11.2021
Tampereen ammattikorkeakoulu
Opiskelijat astuvat Tuni-ratikkaan.
Tampereen ammattikorkeakoulussa aloittaa vuoden alussa noin 600 uutta opiskelijaa. Ensisijaisista hakijoista noin joka neljäs pääsee TAMKin tutkinto-ohjelmiin. Kaikki syksyn yhteishaun hakijat ovat saaneet valtakunnallisen tuloskirjeen. Joissakin hakukohteissa on mahdollista tulla hyväksytyksi varasijalta vielä 14. joulukuuta saakka. Ammattikorkeakouluopintoihin on myös vaihtoehtoisia reittejä.

Korkeakoulujen syksyn yhteishaussa TAMK oli jälleen vetovoimainen: hakijoita oli kaikkiaan 3494, heistä ensisijaisia hakijoita 1813. Jokaista aloituspaikkaa tavoitteli keskimäärin 3,6 ensisijaista hakijaa. Tammikuussa 2022 aloittavista opiskelijoista 370 tulee suorittamaan ammattikorkeakoulututkintoa ja 138 ylempää ammattikorkeakoulututkintoa.

– Ensimmäistä kertaa TAMKissa alkaa maahanmuuttajille suunnattu kaksikielinen sairaanhoitajakoulutus, joka sai paljon huomiota ja keräsi runsaasti hakijoita. 3,5-vuotisessa tutkintokoulutuksessa aloittaa 14 opiskelijaa, ja koulutus valmentaa osaajia juuri työvoimapulasta kärsivälle alalle sanoo TAMKin koulutusvararehtori Päivi Karttunen

Uudet opiskelijat aloittavat opintonsa pääosin kampuksilla

Uudet opiskelijaryhmät aloittavat opintonsa tammikuussa TAMKin kampuksilla järjestettävillä orientaatioilla, jotta opiskelijat pääsevät tutustumaan uuteen opiskeluympäristöönsä ja opiskelukavereihin mahdollisimman hyvin. Orientaatioviikot toteutetaan terveysturvallisuus huomioon ottaen ja viranomaisten ohjeita noudattaen.   

Opiskelijoille suunnattua informaatiota päivitetään TAMKin verkkosivuille opintojen alkuun eli tammikuulle saakka. On tärkeää, että uudet opiskelijat seuraavat sekä sähköpostiaan että TAMKin uuden opiskelijan verkkosivuja. Linkkien kautta pääsee kunkin tutkinto-ohjelman omille sivuille.

Opiskelupaikka otettava vastaan viimeistään 3. joulukuuta

Kaikki syksyn yhteishaussa opiskelupaikkaa hakeneet ovat saaneet valtakunnallisen tuloskirjeen, joka sisältää opiskelijavalinnan tuloksen sekä valinnan pisteet hakukohteittain. Korkeakoulujen yhteishaun opiskelijavalinnan tulokset ovat nähtävissä myös Oma opintopolku -palvelussa.  

Valituksi tulleen hakijan on ilmoitettava opiskelupaikan vastaanottamisesta viimeistään perjantaina 3.12.2021 kello 15.00. Joissakin hakukohteissa on vielä mahdollista tulla hyväksytyksi varasijoilta tiistaihin 14.12.2021 kello 15.00 saakka. 

Hakijan on mahdollista saada palautetta ennakkotehtävien ja valintakokeiden tuloksista.

Vaihtoehtoiset reitit TAMKiin

TAMKiin voi hakea opiskelemaan myös avointen korkeakouluopintojen perusteella avoimen väylän erillishaussa tai toisesta korkeakoulusta siirtohaun kautta. Syksyn 2021 siirtohaussa ja avoimen väylän haussa TAMKiin valittiin noin 90 opiskelijaa.  

Seuraava hakuaika avoimen AMKin polkuopintoihin on 1.–2.12. Polkuopintojen suorittamisen jälkeen voi hakea avoimen väylän erillishaussa tutkinto-opiskelijaksi. Avoimen AMKin opintojaksoja voi opiskella myös yksittäin, oman kiinnostuksen mukaan tai tutustuakseen opiskelualaan.  

Seuraavat mahdollisuudet hakea tutkinto-opiskelijaksi Tampereen ammattikorkeakouluun ovat 


Kevään 2022 yhteis- ja erillishauissa TAMKilla on 58 hakukohdetta, tarjontaa seitsemällä koulutusalalla ja yhteensä yli 2200 aloituspaikkaa.


Lisätietoa  

TAMKin hakijapalvelut, puhelin 029 452 0444 (arkisin kello 12-14) 

opintopolku.fi

TAMKin opiskelijan opas suomeksi

TAMKin opiskelijan opas englanniksi

 

 

Tilaa TAMKin uutiskirje: Tilaamalla TAMKin uutiskirjeen saat ajankohtaista tietoa uutisistamme, hankkeistamme ja tapahtumistamme! (anpdm.com)