Hyppää pääsisältöön

Kestävä ja vastuullinen projektijohtaja

Tampereen yliopisto

Laajuus

1 opintopistettä

Toteutusaika

29.1.2025-12.2.2025

Hakuaika

19.4.2024-8.1.2025

Hinta

1600,00 € + alv 24 % (yht. 1984,00 €). Katso ryhmäalennus hinta-kohdasta!

Kaupunki

Tampere

Opetuksessa käytettävät kielet

suomi

Koulutusala

Johtaminen, hallinto ja talous
Opetus ja kasvatus
Rakentaminen
Tekniikka ja luonnontieteet
Terveys ja hyvinvointi
Tietojenkäsittely ja teknologia
Yhteiskunta

Järjestävä yksikkö

Tree – Jatkuvan oppimisen palvelut

Opintojen taso

Muut opinnot

Kestävä ja vastuullinen projektijohtaja -koulutuksessa keskitytään kestävän kehityksen ja vastuullisuuden periaatteisiin projektijohtamisessa. Opit ajattelemaan projekteja kestävyyden ja vastuullisuuden näkökulmasta, ja integroimaan ne luontevasti projektien suunnitteluun ja toteutukseen. Osana projektien vastuullista johtamista käsitellään myös sidosryhmien osallistamista sekä projektiviestintää.

Koulutuksessa opit, miten kestävää projektia hallinnoidaan, mitataan ja seurataan. Saat viimeaikaisimpia tutkimukseen perustuvia tietoja, ja käytännön esimerkit tarjoavat konkreettisia tapoja integroida kestävää ja vastuullista projektijohtamista projektinhallinnan prosesseihin ja projektin lopputuloksiin. Saat näkymän kestävien ja vastuullisten projektien tulevaisuuteen, mikä auttaa sinua valmistautumaan alalla tuleviin muutoksiin ja haasteisiin.

Kehität taitojasi ja osaamistasi, joilla varmistat projekteissa menestymisen. Vastuullisen projektijohtamisen osaaminen hyödyttää niin kokeneita projektipäälliköitä kuin niitä, jotka tavoittelevat projektijohtajan roolia tulevaisuudessa.

Kestävä ja vastuullinen projektijohtaja -koulutuksessa hyödynnetään Suomessa kehitettyä simulaatiopelipohjaista oppimisympäristöä, joka takaa käytännönläheisen ja vaikuttavan oppimiskokemuksen. Pelillinen lähestymistapa tarjoaa konkreettisia työkaluja, välineen soveltaa tietoja omaan käytäntöön ja taitoja menestyä vaativissa projektiympäristöissä ja kehittyä huippuosaajiksi omalla alallaan.

Lisäksi saat mahdollisuuden verkostoitua ja jakaa kokemuksia muiden projektijohtamisen ammattilaisten kanssa. Tämä edistää ammatillista kehittymistä ja antaa arvokasta näkemystä eri toimialojen projekteista ja niiden haasteista. Koulutus on osa projektijohtamisen koulutusten kokonaisuutta.

Hyödyt

 1. Kilpailuetu: Kestävyys ja vastuullisuus ovat kasvavia trendejä liike-elämässä ja yhteiskunnassa. Kestävän projektijohtamisen käytännöt omaksuvat organisaatiot voivat erottua kilpailijoistaan ja houkutella sidosryhmiä, asiakkaita ja sijoittajia. Kestävä ja vastuullinen projektitoiminta avaa mahdollisuuksia ja takaa tasa-arvoisen projektitoiminnan yhteiskunnassa.
 2. Kestävyyden integrointi: Opit ajattelemaan projekteja kestävyyden ja vastuullisuuden näkökulmasta, ja integroimaan ne luontevasti projektien suunnitteluun ja toteutukseen.
 3. Simulaatiopeliympäristö: Pääset harjoittelemaan ja soveltamaan projektinhallintataitojasi realistisessa ja riskittömässä simulaatiopeliympäristössä. Se vahvistaa oppimistasi ja kehittää asiantuntijataitojasi.
 4. Mittaus ja seuranta: Opit hallinnoimaan, mittaamaan ja seuraamaan kestävää projektia tehokkaasti yli sen elinkaaren.
 5. Sidosryhmätyö ja maine: Vastuullinen projektien sidosryhmäviestintä edistää organisaation positiivista mainetta. Opit myös sidosryhmien osallistamisen ja sitouttamisen taitoja osana vastuullista projektitoimintaa.

Teemat

 • Kestävän kehityksen ja vastuullisuuden periaatteet projektijohtamisessa
 • Kestävän ja vastuullisen projektijohtamisen integroiminen projektinhallinnan prosesseihin
 • Kestävän ja vastuullisen projektin suunnittelu ja toteutus
 • Sidosryhmien osallistaminen ja viestintä osana projektien vastuullista johtamista
 • Kestävän ja vastuullisen projektijohtamisen kompetenssit
 • Kestävän projektin hallinto, mittaaminen ja seuranta
 • Kestävän ja vastuullisen projektijohtamisen tulevaisuuden näkymät

Opetusjärjestelyt

Koulutuksessa rytmittyvät teoriapohjaiset luennot sekä keskustelut ja ryhmätyöt käytännön projektijohtamisesta, mikä mahdollistaa aktiivisen osallistumisen oppimisprosessiin. Koulutuksessa hyödynnetään lisäksi simulaatiopeliympäristöä, jonka avulla osallistujat pääsevät soveltamaan oppimaansa käytännössä, vahvistaen koulutuksen vaikuttavuutta.

Koulutus sisältää ennakkotehtävän, kaksi opetuspäivää ja omaan työhön liittyvän reflektointitehtävän.

Koulutuspäivät pidetään ke 29.1. ja ke 12.2.2025 klo 9–16 Hervannan kampuksella.

Koulutuskokonaisuus toteutetaan yhteistyössä suomalaisen LessonLab Oy (linkki johtaa englanninkieliselle sivulle) -nimisen yliopistolähtöisen yrityksen kanssa.

Oikeuden muutoksiin pidätetään.

Kohderyhmä

Koulutus sopii niin tuoreille kuin jo kokeneille projektipäälliköille toimialasta ja organisaatiotyypistä riippumatta. Koulutus soveltuu myös projektityöntekijöille, joilla on halua kehittyä projektipäälliköiksi tai -johtajiksi tulevaisuudessa. Koulutus tarjoaa myös ohjelma- ja portfoliojohtajille/päälliköille relevantteja oppeja.

Projektijohtamisen osaamistasi voit syventää seuraavilla projektijohtamisen koulutuksillamme:

Älykäs projektijohtaminen 2.0

Keskiössä ketterä projektijohtaminen

Projektijohtaja muutoksen mestarina

Kouluttajat

Jere Lehtinen, TkT, operatiivinen johtaja, LessonLab Oy

Jere on suorittanut diplomi-insinöörin tutkinnon ajoneuvotekniikasta ja tekniikan tohtorin tutkinnon tuotantotalouden alalta Aalto-yliopistosta. Hänen kansainvälisesti palkittu tutkimuksensa keskittyy sidosryhmien osallistamiseen ja yhteistyöhön monimutkaisissa organisaatioiden välisissä projekteissa. Jere on työskennellyt erilaisissa vaativissa tutkimus-, kehitys-, johto- ja opetustehtävissä Aalto-yliopistossa sekä Leedsin, Oulun ja Tampereen yliopistoissa. Hänen tutkimustaan on julkaistu alan arvostetuissa aikakauslehdissä, ja hän on toiminut myös arvostettuna arvioijana useissa alan johtavissa aikakauslehdissä ja konferensseissa. Jerellä on erittäin laaja kokemus projektijohtamisen kouluttamisesta ja opettamisesta hyödyntäen uusimpia oppimisteknologioita. Vapaa-aikanaan Jere pelaa jalkapalloa sekä harrastaa erilaisia pelejä.

Kirsi Aaltonen, TkT, apulaisprofessori, Oulun yliopisto

Oulun yliopiston tuotantotalouden apulaisprofessori Kirsi Aaltonen suoritti tuotantotalouden diplomi-insinöörin tutkinnon Helsingin Teknillisestä korkeakoulusta (TKK) sekä tekniikan tohtorin tutkinnon tuotantotalouden alalta Aalto-ylipistosta. Hänen laaja ja kansainvälisesti tunnustettu projektijohtamisen tutkimuksensa on keskittynyt erityisesti projektien sidosryhmien osallistamiseen, yhteistoiminnallisiin projektitoteutusmuotoihin ja yhteistyön edistämiseen monen organisaation projekteissa ja projektiverkostoissa. Ennen siirtymistään Oulun yliopistoon Kirsi työskenteli usean vuoden ajan projektipäällikkönä BIT-tutkimuskeskuksessa sekä lehtorina Aalto-yliopistossa. Kirsillä on laaja ja monipuolinen projektijohtamisen opetus- ja koulutuskokemus, ja hän on myös tutkinut erilaisten teknologioiden hyödyntämistä oppimiskokemuksen parantamisessa. Vapaa-aikanaan hän harrastaa kuorolaulua, lenkkeilyä sekä hyötyviljelyä.

Hinta

Osallistumismaksu on 1600 € + alv 24 % (yht. 1984 €) /osallistuja.

Mikäli samasta organisaatiosta tulee vähintään 3 osallistujaa, hinta on 1400 € + alv 24 % (yht. 1736 €) /osallistuja.

Kysy minulta lisää

Osaamisen kehittäjät -uutiskirje ja podcast

Haluatko kuulla toiminnastamme, uusista koulutuksista, tapahtumista sekä hankkeista? Tai kuunnella korkeakouluyhteisön ja työelämän eri aiheiden asiantuntijoiden haastatteluita?