
Kansainvälisen myynnin ja myynnin johtamisen ylempi tutkinto-ohjelma
Osaavaksi myynnin ja kasvun johtajaksi
Ylemmästä kansainvälisen myynnin ja myynnin johtamisen tutkinto-ohjelmasta valmistut myynnin, myynnin johtamisen ja kehittämisen osaajaksi. Syvennät tietojasi ja taitojasi moderneista liiketoimintaympäristöistä ja globaalin liiketoiminnan kehittämisestä. Osaat tarkastella kriittisesti kansainvälistä myyntiä, ja kehität tutkimuksellista otettasi kehittämistehtävissä.
Opiskeltavia aihealueita ovat asiantuntijamyyntityö, modernit liiketoimintaympäristöt, myynnin ja kasvun johtaminen, asiakasyritysten liiketoiminnan kehittäminen sekä asiantuntijamyynti kansainvälisessä liiketoiminnassa. Ylemmässä tutkinto-ohjelmassa hyödynnetään erilaisia opetusmenetelmiä painottaen erityisesti tiimioppimista. Yhteisöllinen tiedon tuottaminen ja jakaminen ovat olennainen osa oppimistasi.
Valmistuttuasi olet yritysten välisen myynnin asiantuntija, tutkija, muutosagentti, myynnin johtaja ja kehittämisosaaja. Saat valmiudet työskennellä organisaatioiden johdossa, keskijohdossa tai vaativissa myynnin ja kasvun asiantuntijatehtävissä.
Katso Veera Lehtismäen ajatuksia avoimesta vuorovaikutuskulttuurista myyntiorganisaatiossa. (video)
Katso myös opiskelija Henna Niirasen puheenvuoro. (video)
Kuuntele Reijo Karhulahden tervehdys myynnin koulutukselle (video, kesto 6,5 min.)






Koulutustyyppi
Tutkintonimike
Suunniteltu kesto
Koulutuksen laajuus
Kaupunki
Opiskelumuoto
Kansainvälisen myynnin ja myynnin johtamisen ylempi tutkinto-ohjelma keskittyy kouluttamaan sinusta kansainvälisen myynnin, myynnin johtamisen ja myynnin kehittämisen osaajan. Koulutus valmistaa sinut toimimaan myynnin tehtävissä niin asiantuntijana, kehittäjänä kuin johtotasollakin.
Opetus toteutetaan pääsääntöisesti suomeksi, mutta suuressa osassa opintoja käytetään englannin kieltä esimerkiksi lähiopetuksessa ja lähdemateriaaleissa.
Kansainvälisen myynnin ja myynnin johtamisen koulutuksessa opit myynnin ja myynnin johtamisen lainalaisuudet osana yrityksen kasvua. Opintojesi aikana pääset käyttämään omia vahvuuksiasi ja oma tulevaisuuden urasuunnitelmasi tarkentuu. Myyntiä ja yrityksen kasvun johtamista opiskellaan sekä oman myynnin johtamisen kautta sekä esimiestyön ja johtamisen näkökulmista. Koulutuksen keskeisenä sisältönä on kansainvälisessä myynnissä onnistuminen, sekä myynnin ja kasvun kehittämis- ja johtamisosaaminen. Koulutuksen sisällöt pohjautuvat uusimmalle tutkimukselle ja työelämästä nousseille tarpeille.
Koulutuksen syventäviä ammattiopintoja ovat:
- asiantuntijamyyntityö ja modernit liiketoimintaympäristöt, 10 opintopistettä
- myynnin johtaminen ja asiakasyritysten liiketoiminnan kehittäminen, 10 opintopistettä
- asiantuntijamyynti kansainvälisessä liiketoiminnassa, 10 opintopistettä
Tutkinto-ohjelmassa ei ole opintosuuntavaihtoehtoja. Sinulle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOPS).
Opetus on maksutonta, mutta lähijaksoihin kuuluvat opiskelujaksot maaseutumatkailukohteissa (3 kpl) ja kansainvälisen myynnin opintoihin kuuluva opintojakso ovat omakustanteisia.
Opintojen laajuus on 90 opintopistettä ja sinulla on mahdollisuus tehdä opintoja työn ohessa.
Opetusta järjestetään 1,5 vuoden ajan ja pedagogiikka pohjautuu tiimioppimiselle. Tiimioppiminen mahdollistaa sinulle tutkinto-ohjelman aihealueiden syvällisemmän tarkastelun yhdessä opiskelijakollegoidesi, valmentajien ja muiden asiantuntijoiden kanssa.
Opintosi koostuvat tutkinto-ohjelman kaikille yhteisistä, pakollisista syventävistä ammattiopinnoista (30 op), TAMKin yhteisistä vaihtoehtoisista YAMK-opinnoista (10 op) ja vapaasti valittavista YAMK-tason opinnoista (20 op).
Lisäksi opintoihisi kuuluu opinnäytetyö 30 op, jossa toiminta tapahtuu osana omaa tutkimusryhmääsi. Kansainvälisyys on osa syventäviä ammattiopintoja ja lisäksi sinulla on mahdollisuus suorittaa vapaasti valittavia opintoja ulkomailla kumppanikorkeakouluissamme.
Syventävissä ammattiopinnoissa osaamisesi syvenee kansainvälisen myynnin ja myynnin sekä kasvun johtamisen että kehittämisen aihealueelta. Muiden opintojen kautta täydennät osaamistasi kehittämistehtäväsi tai ammatillisten erityistarpeidesi mukaisesti.
Syventävät ammattiopinnot sisältävät kolme tai neljä kolmen vuorokauden mittaista lähijaksoa tavallisimmin jossakin Pirkanmaan lähistöllä sijaitsevassa maaseutumatkailukohteessa (omakustanteinen). Oppimisen luonteen takia lähijaksoille osallistuminen on välttämätöntä ja lähijaksojen ajan sinulla on mahdollisuus täysipainoisesti keskittyä osaamisesi kehittämiseen. Kansainvälisen myynnin opintoihin kuuluu lisäksi opintomatka Eurooppaan (omakustanteinen), jonka aikana pääset opiskelutiimisi kanssa konkreettisesti harjoittelemaan oppimiasi taitoja.
Syventävien ammattiopintojen lähijaksoilla oppiminen pohjautuu tiimioppimismalliin ja myös sinä pääset antamaan oman osuutesi yhteisen tiedon rakentamiseen. Lähijaksoilla toiminta on vahvasti yhteisöllistä ja perustuu keskinäiseen luottamukseen, joten jokaisen opiskelijan panos on tärkeä parhaan oppimiskokemuksen mahdollistamiseksi.
Tulet opiskelemaan kansainvälistä myyntiä ja myynnin johtamista TAMKissa liiketalouden ja palveluiden yksikössä. Tutkinto-ohjelmassa hyödynnetään uusinta tietoa muun muassa lukemalla ja reflektoimalla laajasti kansainvälistä kirjallisuutta ja digitaalisia lähteitä sekä akateemisia julkaisuja. Lisäksi pääset oppimaan menestyjäyritysten asiantuntijoilta ja opiskelevan ryhmän oman osaamisen kautta.
Valmentava ote mahdollistaa opiskelutiimeille juuri niiden ammatillisten erityistarpeiden huomioimisen, joissa kansainvälisen myynnin ja myynnin sekä kasvun johtamisen osaamista halutaan kehittää.
Opinnäytetyö (30 op) on työelämälähtöinen ja tutkimuksellinen kehittämistehtävä. Opinnäytetyö tehdään pääsääntöisesti kansainvälisen myynnin tai myynnin ja kasvun johtamisen aihealueilta työskennellen tutkimusryhmän jäsenenä.
Opinnot on suunniteltu siten, että opiskelijat sijoittuvat opintojen jälkeen kansainvälisen myynnin tai myynnin johtamisen tehtäviin tai yrittäjiksi tietointensiivisille aloille. Tutkinto mahdollistaa myös monia muita myynnin, myynnin ja kasvun johtamisen asiantuntijan urapolkuja.
Ylempi ammattikorkeakoulututkinto tuottaa saman kelpoisuuden julkisiin virkoihin ja tehtäviin sekä muodollisesti samat jatko-opintomahdollisuudet kuin yliopistossa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto.
Kansainvälisyys on osana syventäviä ammattiopintoja ja lisäksi sinulla on mahdollisuus suorittaa vapaasti valittavia opintoja ulkomailla kumppanikorkeakouluissa. Toiminta tutkimusryhmän jäsenenä mahdollistaa sinulle myös osallistumisen alan kansainvälisiin seminaari- ja konferenssitapahtumiin.
Suuri osa kirjallisuudesta on englanninkielistä ja lisäksi koulutuksessa tehdään omakustanteinen 3 - 6 yrityksen kansainvälisen myynnin kehittämisen opintomatka. Muita suositeltavia keinoja hankkia kieli- ja kulttuuriosaamista opintojen aikana ovat kieliopinnot, kansainvälisten opiskelijoiden tuutorointi, englanninkieliset opintojaksot ja kansainväliset hankkeet sekä projektit.
Kansainvälisen myynnin ja myynnin johtamisen tutkinto-ohjelmassa opiskelet yhdessä eri aloilta korkeakoulututkinnon suorittaneiden opiskelijoiden kanssa. Tämä mahdollistaa sinulle opiskelun moniammatillisissa tiimeissä ja uudenlaisia näkökulmia hahmottaa myyntiä ja myynnin johtamista eri toimialoilla. Koulutukseen osallistuu TAMKin valmentajien lisäksi yrityksistä vierailijaluennoitsijoita eri aloilta ja eri rooleista. Voit suorittaa myös muiden TAMKin ylempää ammattikorkeakoulututkintoa opiskelevien kanssa moniammatillisia opintoja.
Liiketalouden tutkintokoulutuksen neuvottelukuntaan kuuluu työelämän edustajia, mikä varmistaa työelämän tarpeiden huomioimisen koulutuksessa. Lisäksi myös valmentajilla on akateemisen osaamisen lisäksi kokemusta tutkinto-ohjelman osaamisalueilta.
TAMKin tutkinto-opiskelijana sinulla on mahdollisuus valita opintoja myös Tampereen yliopiston tarjonnasta henkilökohtaisen opiskelusuunnitelmasi mukaisesti. Ristiinopiskelumahdollisuuden kautta voit osallistua yliopiston opintojaksoille, yhteisiin projekteihin ja rakentaa näin yksilöllistä osaamistasi. Voit myös suorittaa opintoja muissa ammattikorkeakouluissa kansallisen opintotarjonnan kautta.
Opinnäytetyösi sisältö tulee palvelemaan kansainvälisen myynnin ja myynnin sekä kasvun johtamiseen liittyviä työelämän tarpeita, joskin työn painotus riippuu osittain yhteistyöorganisaatiosi strategisista tavoitteista. Tutkimuksellisten oppimistehtävien painopisteinä ovat työelämästä nousevat kehittämistarpeet ja TAMKin strategiset tutkimusalueet. Lue lisää TAMKin painoaloista täältä.
Ylempi ammattikorkeakoulututkinto tuottaa muodollisesti samat jatko-opintomahdollisuudet kuin yliopistossa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto.
Pia Hautamäki
Alta löydät tähän koulutukseen liittyvät hakuväylät ja valintaperusteet. Perehdythän sinulle soveltuvan hakukohteen valintaperusteisiin huolellisesti ennen hakemista.
Mikäli sinulla on kysyttävää liittyen hakemiseen, voit ottaa yhteyttä TAMKin hakijapalveluihin. Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä, voit ottaa yhteyttä vastuuopettaja KTT Pia Hautamäkeen, pia.hautamaki(at)tuni.fi.
Hae avoimen väylän haussa
Avoimen väylä, TAMK, syksy 2020
Hakuaika 1.-15.10.2020 klo 15.00
Valinta avoimen AMKin opintojen perusteella.
Kun olet suorittanut avoimessa ammattikorkeakoulussa vähintään 30 opintopistettä, voit hakea Avoimen väylän erillishaussa tutkinto-opiskelijaksi ylempään tutkinto-ohjelmaan TAMKiin. Avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritettujen opintojen tulee olla haettavaan tutkintoon kuuluvia. Avoimen AMKin opintojen lisäksi sinulla tulee olla korkeakoulututkinto sekä vähintään 24 kuukautta asianomaisen alan työkokemusta.
Missä tahansa avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritetut opinnot hyväksytään.
- Jos opinnot on tehty TAMKin avoimessa AMKissa, 30 opintopistettä tulee olla suoritettuna 31.7.2021 mennessä.
- Muiden ammattikorkeakoulujen avoimen AMKin opintojen tulee olla suoritettuna hakuajan päättymiseen mennessä.
Avoimen AMKin opintosuoritukset voivat olla korkeintaan kymmenen vuotta vanhoja.
Pohjakoulutusvaatimus
Pohjakoulutusvaatimuksena on korkeakoulututkinto.
Työkokemusvaatimus
Hakukelpoisuuteen vaaditaan vähintään 24 kuukautta työkokemusta, joka on kertynyt haussa käytettävän korkeakoulututkinnon jälkeen. Työkokemuksen tulee olla alalta, jolta korkeakoulututkintosi on tai alalta, jolle olet hakemassa ja hankittu kevään haussa 31.7.2021 mennessä.
Työkokemus lasketaan täysinä kuukausina. Voit muuntaa osa-aikatyön tunnit kokoaikaiseksi niin, että 150 tuntia tai 20 vähintään 7 tunnin työpäivää vastaa yhtä kuukautta. Työkokemuksen ei tarvitse olla yhtäjaksoista eikä saman työnantajan palveluksessa hankittua. Rinnakkaisista työsuhteista voi saada työkokemuspisteitä vain päätoimista työskentelyä vastaavan määrän.
Yrittäjyys hyväksytään työkokemukseksi, jos siitä on todistus, joka osoittaa, että hakija on tai on ollut YEL- tai MYEL-vakuutettu (YEL = yrittäjäeläkevakuutus, MYEL = viljelijöiden, metsätilallisten, kalastajien ja poronhoitajien sekä heidän perheenjäsentensä työeläkevakuutus). Ulkomainen yrittäjyys todistetaan vastaavin virallisin dokumentein.
Varusmiespalvelusta, naisten vapaaehtoista asepalvelusta, siviilipalvelusta tai hoitovapaata ei lasketa työkokemukseksi.
TAMK hyväksyy työkokemukseksi myös aiemmin suoritetun opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon (tutkinto voi olla miltä koulutusalalta tahansa) jälkeen, ennen korkeakoulututkintoa hankitun työkokemuksen. Myös tässä tapauksessa vaaditaan asianomaiselta alalta hankittu vähintään kahden vuoden työkokemus.
Hakijat, joilla on opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto korkeakoulututkinnon lisäksi
Poikkeuksena työkokemusvaatimukseen ovat aiemmin opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon (tutkinto voi olla miltä koulutusalalta tahansa) suorittaneet, joilta hyväksytään hakukelpoisuuteen kyseisen opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon suorittamisen jälkeen hankittu työkokemus. Myös tällöin työkokemusta tulee olla vähintään 24 kuukautta ja sen on oltava alalta, jolta korkeakoulututkintosi on tai alalta, jolle olet hakemassa.
Jos sinulla on opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto, haussa käyttämäsi korkeakoulututkinnon tulee olla suoritettuna kevään haussa niin, että voit toimittaa kopion tutkintotodistuksestasi TAMKin hakijapalveluihin viimeistään 31.7.2021 kello 15.00.
Hakukohteen sisäänottomäärä Avoimen väylän haussa on 0-5 opiskelijaa. Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteen valintaperusteiden mukaisesti. Lopulliseen opiskelemaan valittavien määrään vaikuttaa valintaperusteissa mainittujen valintaan vaikuttavien tekijöiden lisäksi se, miten asianomaisella vuosikurssilla tai opiskelijaryhmässä on tilaa. Korkeakoululla ei ole velvollisuutta ottaa ilmoitettua määrää opiskelijoita, jos valintakelpoisia ei ole riittävästi tai opiskelijaryhmään ei mahdu ilmoitettua määrää.
Opiskelijavalintaan vaikuttavat avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritettujen opintojen vastaavuus TAMKin opetussuunnitelmaan, opintomenestys ja mahdollinen haastattelu. Opiskelijavalinnan edellytyksenä on, että vuosikurssilla/opiskelijaryhmässä on tilaa.
Hakijat asetetaan tarvittaessa paremmuusjärjestykseen seuraavin perustein:
- Suoritettujen opintojen vastaavuus TAMKin opetussuunnitelmaan
- Avoimen AMKin opintomenestys
- Mahdollinen haastattelu
Opiskelijavalinnassa huomioidaan määräaikaan mennessä tulleet liitteet ja valinta tehdään näiden liitteiden ja hakemuksella annettujen tietojen perusteella. Opiskeluoikeus myönnetään seuraavan lukukauden alusta alkaen. Kun otat avoimen väylän haussa saamasi opiskelupaikan vastaan, ilmoittaudut läsnä olevaksi opiskelijaksi alkavalle lukuvuodelle.
Opiskelijaksi valitun tulee ottaa opiskelupaikka vastaan ja ladattava hakemukselleen valintaan vaikuttaneet ajantasaiset liitteet määräaikaan mennessä. Hakija saa tiedon päätöksestä sähköpostitse ja Oma Opintopolku -palvelusta.
Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes TAMK on tarkistanut ammattikorkeakouluopintoihin valituilta valintaan vaikuttaneet avoimen AMKin opintosuoritukset ja muut mahdolliset hakukelpoisuusvaatimukset.
Hakemuksen hylkäämisen syyt
- Opintojen etenemiseen soveltuvassa ryhmässä ei ole vapaita opiskelupaikkoja.
- Suoritetut opinnot eivät vastaa riittävässä määrin kyseisen tutkinto-ohjelman tutkintotavoitteisiin.
- Hakija ei ole suorittanut vaadittua tutkintoa tai työkokemusta ei ole kertynyt riittävästi määräaikaan mennessä.
- Hakijan opintomenestys ei riittänyt valintaan.
- Hakijan kielitaito opetuskielessä ei ole riittävä.
- Substanssiosaamisen näyttö on hylätty.
- Hakija ei ole toimittanut pyydettyjä liitteitä määräaikaan mennessä.
Ammattikorkeakoulu voi purkaa valinnan seuraavista syistä:
- Hakija ei ole suorittanut vaadittua opintopistemäärää määräaikaan mennessä.
- Hakija ei ole suorittanut vaadittua tutkintoa tai työkokemusta ei ole kertynyt riittävästi määräaikaan mennessä.
- Hakija ei toimita opintosuoritusotetta/-otteita tai vaadittuja asiakirjoja TAMKin ilmoittamassa määräajassa.
- Hakija on antanut suorituksistaan tai arvosanoistaan virheellisiä tietoja.
Hakukohteessa ei ole haastattelua. Opiskelijavalinta tehdään opinnoissa menestymisen perusteella.
Lisätietoja hakemisesta saat sivulta Avoimen väylän haku.
Hakemusliitteet
Avoimen AMKin opinnot
- Lataa hakemukselle opintosuoritusote tai -otteet avoimessa ammattikorkeakoulussa suorittamistasi opinnoista 22.10. kello 15.00 mennessä. Avoimessa ammattikorkeakoulussa suorittamiesi opintojen tulee olla haettavaan tutkintoon soveltuvia. Liitteiden tulee olla korkeakoulusi varmentamia. Niissä tulee olla korkeakoulusi leima ja esimerkiksi virkailijan tai opinto-ohjaajan allekirjoitus. Myös sähköinen allekirjoitus hyväksytään. Tai voit jakaa linkin Oma Opintopolku -palveluun suorituksiisi.
Tutkintotodistus
Korkeakoulututkinto, opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto tai ulkomailla suoritettu tutkinto
- Jos olet suorittanut suomalaisen korkeakoulututkinnon, lataa todistus hakemuksellesi 22.10. kello 15.00 mennessä.
- Jos olet suorittanut korkeakoulututkinnon ulkomailla, lataa todistus alkuperäisestä tutkinnosta ja sen käännöksestä hakemuksellesi 22.10. kello 15.00 mennessä. Jos alkuperäinen tutkintotodistus on kirjoitettu muulla kielellä kuin suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, on sinun toimitettava sen lisäksi kopio virallisen kielenkääntäjän suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi tekemästä käännöksestä. Käännöksessä tulee olla kääntäjän nimi, allekirjoitus ja leima.
- Jos työkokemuksesi on kertynyt opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon jälkeen, lataa hakemukselle todistus kyseisestä tutkinnosta hakemuksellesi 22.10. kello 15.00 mennessä.
Työtodistus/-todistukset
- Lataa hakemukselle kopiot sellaisesta työkokemuksesta, joka on kertynyt korkeakoulututkinnon jälkeen. Jos ilmoitat pohjakoulutuksenasi opisto-asteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon, lataa hakemukselle työtodistukset kyseisen tutkinnon jälkeen kertyneestä työkokemuksesta. Lataa työtodistus/-todistukset hakemuksellesi 22.10. kello 15.00 mennessä.
- Ulkomailla kertyneestä työkokemuksesta tulee olla vastaava todistus. Jos alkuperäinen todistus on kirjoitettu muulla kielellä kuin suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, on sinun toimitettava lisäksi kopio virallisen kielenkääntäjän suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi tekemästä käännöksestä. Käännöksessä tulee olla kääntäjän nimi, allekirjoitus ja leima. Lataa työtodistus/-todistukset ja käännökset hakemuksellesi 22.10. kello 15.00 mennessä.
- Työkokemusta tulee olla 24 kuukautta ja sen on oltava alalta, jolle olet hakemassa tai alalta, jolta hakututkintosi on.
Opiskelemaan valittujen liitteet
Opintosuoritusote
- Kun olet saanut opiskelupaikan, lataa hakemukselle ajantasainen opintosuoritusote avoimen AMKin opinnoista 31.12. kello 15.00 mennessä.
Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes TAMK on tarkistanut ammattikorkeakouluopintoihin valituilta valintaan vaikuttaneet avoimen AMKin opintosuoritukset ja muut mahdolliset hakukelpoisuusvaatimukset. TAMK voi purkaa valinnan, jos et toimita todistuksia määräajassa tai jos olet antanut virheellisiä, valintaan vaikuttavia tietoja.
Valinnan tulokset
Tiedotamme opiskelijavalinnasta tuloksesta kaikille hakijoille sähköpostitse. Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan Oma Opintopolussa viimeistään 30.6.2021. Voit tarkistaa tilanteesi kirjautumalla palveluun esimerkiksi verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Jos tulet valituksi TAMKiin, saat sähköpostilla tiedon valinnasta ja tarkemmat toimintaohjeet opintojen aloittamisesta.
Jos sinulla on kysyttävää opiskelijavalinnasta, ole ensin yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin: hakijapalvelut.tamk [at] tuni.fi.
Kun saat opiskelupaikan,
- sinulle tiedotetaan asiasta siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka olet ilmoittanut hakulomakkeella.
- löydät omat valintatietosi myös Oma Opintopolusta.
- ota opiskelupaikka vastaan Oma Opintopolussa ja ilmoittaudu läsnä olevaksi opiskelijaksi määräaikaan mennessä.
- toimita ajantasainen opintosuoritusote hakijapalveluihin saamiesi ohjeiden mukaisesti.
- tutustu uuden opiskelijan sivuihin.
Huom! Voit ottaa vastaan samana lukukautena (1.8.-31.12. tai 1.1.-31.7.) alkavasta koulutuksesta vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan. Lisätietoa saat sivulta Yhden korkeakoulupaikan säännös.
Sinun pitää ottaa opiskelupaikka vastaan annettuun määräaikaan mennessä (31.7.2021 klo 15.00), sillä muuten menetät paikan. Opiskelupaikan vastaanottaminen on sitova, etkä voi enää myöhemmin peruuttaa tai muuttaa sitä. Sitova vastaanotto peruuttaa automaattisesti kaikki muut hakutoiveet.
Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes TAMK on tarkistanut valituilta valintaan vaikuttaneet avoimen AMKin opintosuoritukset ja/tai avoimen yliopiston suoritukset ja muut mahdolliset hakukelpoisuusvaatimukset.
Ammattikorkeakoulu voi purkaa valinnan seuraavista syistä:
- Hakija ei ole suorittanut vaadittua opintopistemäärää määräaikaan mennessä.
- Hakija ei ole suorittanut vaadittua tutkintoa tai työkokemusta ei ole kertynyt riittävästi määräaikaan mennessä.
- Hakija ei toimita opintosuoritusotetta/-otteita tai muita vaadittuja asiakirjoja TAMKin ilmoittamassa määräajassa.
- Hakija on antanut suorituksistaan tai arvosanoistaan virheellisiä tietoja.
Ensikertalaiskiintiö: Kun otat opiskelupaikan vastaan korkeakoulututkintoon johtavasta koulutuksesta Suomessa, sinua ei enää jatkossa katsota ensimmäistä korkeakoulututkintoa hakevaksi hakijaksi. Tämä voi vaikuttaa opiskelijavalinnassa, jos myöhemmin haet suomalaiseen korkeakouluun opiskelijaksi.
Varasijavalinta
Avoimen väylän erillishaussa ei ole käytössä varasijavalintaa.
Opiskelijavalinnan tulosten oikaisu
Jos opiskelijavalinnassa ja valintaperusteiden soveltamisessa on mielestäsi tapahtunut virhe, voit vaatia siihen kirjallisesti oikaisua. Ole ensin yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin: hakijapalvelut.tamk [at] tuni.fi.
Ellei asia tällöin selviä, tee kirjallinen oikaisupyyntö TAMKin tutkintolautakunnalle 14 vuorokauden kuluessa opiskelijavalinnan tuloksen julkistamisesta eli viimeistään 14.7.2021 kello 15.00.
Lisätietoja tulosten julkaisusta ja oikaisumenettelystä.
Haekorkeakoulujen syksyn yhteishaussa
Korkeakoulujen yhteishaku syksy 2020
Korkeakoulujen syksyn 2020 yhteishaun hakuaika 2.-16.9.2020 klo 15.00
- Pohjakoulutusvaatimuksena on korkeakoulututkinto.
- Opiskelijavalinta tehdään ennakkotehtävän ja haastattelun pisteiden perusteella.
Pohjakoulutusvaatimus
Pohjakoulutusvaatimuksena on korkeakoulututkinto. Tutkinto voi olla ammattikorkeakoulusta tai yliopistosta.
Jos haet Suomen ulkopuolella suoritetulla tutkinnolla, sinun on ladattava kopio haussa käyttämästäsi tutkintotodistuksesta yhteishaun hakulomakkeelle 23.9.2020 kello 15.00 mennessä. Tämä ei koske hakukautena valmistuvia ulkomaisen tutkinnon suorittavia hakijoita. Jos alkuperäinen todistus on kirjoitettu muulla kielellä kuin suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, on sinun toimitettava lisäksi kopio virallisen kielenkääntäjän suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi tekemästä käännöksestä. Käännöksessä tulee olla kääntäjän nimi, allekirjoitus ja leima. Lisäksi sinulta vaaditaan Opetushallituksen päätös korkeakouluopintojen rinnastamisesta suomalaiseen tutkintoon. Kopio päätöksestä tulee samoin liittää hakemukselle.
Jos olet pakolainen tai pakolaiseen rinnastettavassa asemassa, etkä voi todistaa tutkintoasi asiakirjoin, ammattikorkeakoulu voi kutsua sinut valintakokeeseen tai ottaa huomioon sinun määräaikaan mennessä toimittamasi ennakkotehtävän. Sinulla tulee olla pakolaisstatuksesta kertova viranomaispäätös (turvapaikkapäätös tai oleskelulupa suojelun perusteella). Sinun tulee toimittaa kopio pakolaisstatuksesta kertovasta viranomaispäätöksestä ja tarvittaessa täyttää taustaselvityslomake kaikkien hakukohteiden ammattikorkeakoulujen hakijapalveluihin 23.9.2020 kello 15.00 mennessä.
Työkokemusvaatimus
Hakukelpoisuuteen vaaditaan 24 kuukautta työkokemusta, joka on kertynyt haussa käytettävän tutkinnon jälkeen. Työkokemuksen tulee olla alalta, jolle olet hakemassa tai alalta, jolta korkeakoulututkintosi on ja sen tulee olla hankittu syksyn haussa 31.12.2020 mennessä.
Hakijat, joilla on opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto korkeakoulututkinnon lisäksi
Poikkeuksena työkokemusvaatimukseen ovat aiemmin opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon (tutkinto voi olla miltä koulutusalalta tahansa) suorittaneet, joilta hyväksytään hakukelpoisuuteen kyseisen opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon suorittamisen jälkeen hankittu työkokemus. Myös tällöin työkokemusta tulee olla vähintään 24 kuukautta ja sen on oltava alalta, jolle on hakemassa tai alalta, jolta korkeakoulututkinto on.
Jos sinulla on opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto, haussa käyttämäsi korkeakoulututkinnon tulee olla suoritettuna syksyn haussa niin, että voit toimittaa kopion tutkintotodistuksestasi TAMKin hakijapalveluihin viimeistään 28.12.2020 kello 15.00.
Tutkinto-ohjelmaan valitaan 23 opiskelijaa.
Opiskelijavalinta tehdään ennakkotehtävästä ja ryhmähaastattelusta saatavan yhteispistemäärän perusteella seuraavasti:
Ennakkotehtävä | 50 pistettä |
Ryhmähaastattelu | 50 pistettä |
Yhteensä | 100 pistettä |
Kummastakin osiosta ennakkotehtävästä ja ryhmähaastattelusta on saatava vähintään 15 pistettä, jotta tulos on hyväksytty.
Haastatteluun kutsutaan 80 parasta hakijaa ennakkotehtävän pisteiden perusteella. Ennakkotehtävästä tulee saada vähintään 15 pistettä, jotta sinut voidaan kutsua valintakokeeseen.
Valinta tasapisteissä olevien välillä
Hakijat asetetaan tasapistetilanteessa paremmuusjärjestykseen seuraavin perustein:
- hakutoivejärjestys
- haastattelun pisteet
- ennakkotehtävän pisteet
- arvonta
Hakukelpoisuusvaatimuksissa kerrotun pohjakoulutuksen lisäksi sinulla tulee olla 24 kuukautta työkokemusta, joka on kertynyt lopullisen korkeakoulututkintotodistuksen myöntämispäivästä alkaen syksyn haussa 31.12.2020 mennessä ja kevään haussa 31.7.2020 mennessä. Työkokemus pitää todentaa työnantajan antamalla työtodistuksella. Työtodistuksesta tulee ilmetä mm. työsuhteen tarkka alkamis- ja päättymispäivä, työnantajan yhteystiedot, työtehtävät ja osa-aikatyön kohdalla työtunnit. Jos työsuhde jatkuu edelleen, työnantajalta tulee pyytää väliaikainen työtodistus.
Työkokemus lasketaan täysinä kuukausina. Sinun tulee muuntaa osa-aikatyön tunnit kokoaikaiseksi niin, että 150 tuntia tai 20 vähintään 7 tunnin työpäivää vastaa yhtä kuukautta. Työkokemuksen ei tarvitse olla yhtäjaksoista eikä saman työnantajan palveluksessa hankittua. Rinnakkaisista työsuhteista voit saada työkokemuspisteitä vain päätoimista työskentelyä vastaavan määrän.
Ammattikorkeakoulu hyväksyy työkokemukseksi myös aiemmin Suomessa suoritetun opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon (tutkinto voi olla miltä koulutusalalta tahansa) jälkeen, ennen korkeakoulututkintoa hankitun työkokemuksen. Myös tässä tapauksessa työkokemusta tulee olla vähintään 24 kuukautta ja tulee olla alalta, jolle olet hakemassa tai alalta, jolta korkeakoulututkintosi on.
Yrittäjyys hyväksytään työkokemukseksi, jos siitä on todistus, joka osoittaa, että olet tai olet ollut YEL- tai MYEL- vakuutettu (YEL = yrittäjäeläkevakuutus, MYEL = viljelijöiden, metsätilallisten, kalastajien ja poronhoitajien sekä heidän perheenjäsentensä työeläkevakuutus). Ulkomainen yrittäjyys todistetaan vastaavin virallisin dokumentein.
Varusmiespalvelusta, naisten vapaaehtoista asepalvelusta, siviilipalvelusta tai hoitovapaata ei lasketa työkokemukseksi.
Ryhmähaastattelut pidetään 4.11. ja 5.11.2020. Hakijalle valintakoe on yksipäiväinen.
Valintakokeesta voit saada enintään 50 pistettä. Sinun on saatava haastattelusta vähintään 15 pistettä, jotta voit tulla hyväksytyksi koulutukseen.
Ennakkotehtävässä ja haastattelussa painotetaan hakijoita, joilla on myynnin kokemusta tai hakijoita, jotka ovat suuntautumasta työtehtävissään myyntiin. Hakijoilla pitäisi myös olla mahdollisuus jalkauttaa uutta kansainvälisestä myynnistä oppimaansa käytäntöön.
Valintakoetulos on voimassa kyseisen haun ajan.
Valintakoeyhteistyö
TAMK ei ole mukana valintakoeyhteistyössä. Tulosta ei anneta muihin hakutoiveisiin.
Ennakkotehtävä tulee palauttaa yhteishaun hakemukselle ennakkotehtävässä annettujen ohjeiden mukaisesti 23.9.2020 kello 15.00 mennessä. Ennakkotehtävästä on mahdollista saada enimmillään 50 pistettä, ja siitä on saatava vähintään 15 pistettä, jotta sinut voidaan kutsua valintakokeeseen.
Ennakkotehtävän ohjeet ja tehtävät
1) Kirjoita enintään kahden (2) sivun kuvaus kehittämistehtävästäsi/opinnäytetyöstäsi.
Kehittämistehtävän/opinnäytetyön tavoitteena tulee olla oman yrityksen, työnantajan tai työelämän myynnin tai myynnin johtamisen kehittäminen mieluiten kansainvälisissä liiketoimintaympäristöissä. Lisäksi kehittämistyön tulee osoittaa valmiutta itsenäiseen vaativaan asiantuntijatyöhön.
Kuvauksessa vaadittavat kohdat:
- Kehittämistehtävän nimi
- Miksi kehittämistehtävä tehdään (ja mahdollinen toimeksiantaja)?
- Mitä kehittämistehtävänä tehdään?
- Miten kehittämistehtävä toteutetaan (toteutussuunnitelma: vaiheet, aikataulu, resurssit) ja miten aiot viedä kehitettävät asiat käytäntöön?
2) Lisäksi lue kehittämistehtävääsi sopiva vapaavalintainen Harvard Business Review:n artikkeli verkkosivustolta ja pohdi lukemasi artikkelin pohjalta omaa kehittämistehtävääsi sekä aihealuettasi, joka luetun pohjalta mielestäsi vaatii eniten kehittämistä kansainvälistä myynnin tekemistä ajatellen. Kirjoita aiheesta enintään yhden sivun laajuinen essee.
Palauta enintään kahden sivun mittainen kuvaus kehittämistehtävästäsi/opinnäytetyöstäsi ja enintään yhden sivun laajuinen esseesi pohjautuen vapaavalintaiseen Harvard Business Review:n artikkeliin yhtenä pdf-muotoisena tiedostona yhteishaun hakulomakkeellesi 23.9.2020 kello 15.00 mennessä. Lisää ennakkotehtävätiedostoon myös henkilötietosi (nimi ja syntymäaika).
Vain määräaikaan mennessä tulleet ennakkotehtävät hyväksytään.
Kutsu haastatteluun
Haastatteluun kutsutaan 80 parasta hakijaa ennakkotehtävän pisteiden perusteella. Ennakkotehtävästä tulee saada vähintään 15 pistettä, jotta sinut voidaan kutsua valintakokeeseen. Valintakoekutsut lähetään noin viikko ennen valintakoetta sähköpostitse. Muista seurata sähköpostiasi ja tarkista myös roskapostikansiosi.
Opiskelijavalinnan yksilöllisillä järjestelyillä tarkoitetaan käytännön järjestelyjä valintakoetilanteessa. Tällaisia voivat olla esimerkiksi liikuntaesteiden poistaminen, rauhallinen koetila, laajempi kirjoitustila, lisäaika, apuvälineiden käyttö tai muu vastaava järjestely. Näillä järjestelyillä on tarkoitus huolehtia siitä, että yksilöllisiä järjestelyjä valintakoetilanteessa tarvitsevat hakijat ovat yhdenvertaisessa asemassa muiden hakijoiden kanssa. Lisätietoja yksilöllisistä järjestelyistä ja niiden hakemisesta.
Lisätietoja hakemisesta saat sivulta Näin haet maisteri- ja YAMK-ohjelmiin.
Ennakkotehtävä
Ennakkotehtävä tulee palauttaa ennakkotehtävässä annettujen ohjeiden mukaisesti 23.9.2020 kello 15.00 mennessä.
Hakemusliitteet
Seuraavien todistuskopioiden tulee olla ladattuna hakemukselle 23.9.2020 kello 15.00:
- työtodistukset hakukelpoisuuden antavan tutkinnon jälkeisestä alan työkokemuksesta (min 24 kk)
- ulkomailla suoritettu tutkinto (todistuskopiot virallisine käännöksineen)
- opistoasteen tai ammattillisen korkea-asteen tutkinto
- mahdollisesta pakolaisstatuksesta kertovan viranomaispäätöksen (turvapaikkapäätös tai oleskelulupa suojelun perusteella) voi toimittaa postitse TAMKin hakijapalveluihin
Suomalaisella korkeakoulututkinnolla hakevan tulee liittää hakemukselle hakuaikana linkki korkeakoulututkinnon tietoihin Oma Opintopolun Omat opintosuoritukseni -palveluun. Linkin tulee olla voimassa 28.12. asti.
Tietoa liitteiden toimittamisesta löytyy myös sivulta Liitteet maisteri- ja YAMK-ohjelmiin.
Opiskelemaan valittujen todistuskopiot
Jos tulet valituksi TAMKiin, etkä ole vielä liittänyt kopioita hakemuksellesi, lataa haussa käyttämiesi koulu- ja työtodistusten kopiot TAMKin hakemuksellesi 7.12.2020 kello 15.00 mennessä tai hyväksymisilmoituksessa annettuun päivämäärään mennessä.
Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes TAMK on tarkistanut valinnan perusteena olevat todistukset. Kopioiden lisäksi TAMK tarkistaa valituksi tulleiden alkuperäiset todistukset opintojen alkaessa. TAMK voi purkaa valinnan, jos et toimita todistuksia määräajassa tai jos olet antanut virheellisiä, valintaan vaikuttavia tietoja.
Katso tarkemmat tiedot: Näin otat opiskelupaikan vastaan.
Valinnan tulokset
Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan Oma Opintopolku-palvelussa viimeistään 27.11.2020. Voit tarkistaa tilanteesi kirjautumalla palveluun esimerkiksi verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Kaikille hakijoille lähetetään myös sähköinen tuloskirje. Jos tulet valituksi TAMKiin, saat lisäksi sähköpostilla tiedon ja toimintaohjeet.
Jos sinulla on kysyttävää valintakokeen, ennakkotehtävän tai valintatehtävän kokonaispisteistä ole ensin yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin: hakijapalvelut.tamk(a)tuni.fi.
Kun saat opiskelupaikan,
- saat tiedon paikasta sähköpostitse siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka olet ilmoittanut hakulomakkeella.
- löydät omat valintatietosi myös Oma Opintopolusta
- ota opiskelupaikka vastaan Oma Opintopolussa ja ilmoittaudu läsnä tai poissa olevaksi opiskelijaksi.
- lähetä kopiot haussa käyttämistäsi todistuksista hakijapalveluihin saamiesi ohjeiden mukaisesti.
- tutustu uuden opiskelijan sivuihin.
Varasijavalinta
Varasijalla olevia hyväksytään koulutukseen järjestyksessä sitä mukaa, kun paikkoja vapautuu. Etukäteen on mahdotonta tietää, kuinka monta hakijaa tullaan hyväksymään varasijalta. Paikkoja vapautuu esimerkiksi silloin, kun aiemmin hyväksytyt hakijat tulevat hyväksytyiksi ylempiin hakutoiveisiinsa tai eivät ota saamaansa opiskelupaikkaa vastaan. Jos tulet hyväksytyksi varasijalta saat tiedon sähköpostitse hakulomakkeella ilmoittamaasi osoitteeseen, joten muista seurata sähköpostiasi.
Varasijavalinta päättyy viimeistään 15.12.2020. Varasijavalinta voidaan myös päättää hakukohdekohtaisesti ennen tätä, jos uusia opiskelijoita ei enää valita varasijoilta koulutukseen.
Opiskelijavalinnan tulosten oikaisu
Jos opiskelijavalinnassa ja valintaperusteiden soveltamisessa on mielestäsi tapahtunut virhe, voit vaatia siihen kirjallisesti oikaisua. Valintakokeen, ennakkotehtävän tai valintatehtävän kokonaispisteistä ole ensin yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin: hakijapalvelut.tamk(a)tuni.fi.
Ellei asia tällöin selviä, tee kirjallinen oikaisupyyntö TAMKin tutkintolautakunnalle 14 vuorokauden kuluessa opiskelijavalinnan tuloksen julkistamisesta eli yhteishaussa viimeistään 11.12.2020 kello 15.00.
Lisätietoja tulosten julkaisusta ja oikaisumenettelystä.