Hyppää pääsisältöön

Näin haet yhteishaussa suomenkielisiin YAMK-ohjelmiin

Voit hakea ylempään ammattikorkeakoulututkintoon (YAMK), mikäli olet suorittanut korkeakoulututkinnon ja sinulla on riittävästi työkokemusta alaltasi. Lue tarkemmat hakukelpoisuusvaatimukset kunkin hakukohteen ohjeista. Suomenkielisiin YAMK-tutkintoihin haetaan korkeakoulujen yhteishaussa keväällä ja syksyllä. Tältä sivulta löydät ohjeet hakemiseen. Huomaathan, että hakuohjeet englanninkielisiin koulutuksiin löydät englanninkieliseltä sivustoltamme. Osaan YAMK-ohjelmista voi hakea myös avoimen väylän haussa.

Hakuajat ja liitteiden toimittamisen määräajat

Kevään 2023 toinen yhteishaku

Hakuaika
15.3. - 30.3.2023 klo 15.00 

Liitteiden toimittaminen 
6.4.2023 klo 15.00 mennessä 

Tulokset julkaistaan 
viimeistään 7.7.2023

Syksyn 2023 yhteishaku

Hakuaika
4.9. - 14.9.2023 klo 15.00 

Liitteiden toimittaminen
21.9.2023 klo 15.00 mennessä

Tulokset julkaistaan
viimeistään 24.11.2023

Hakukelpoisuus YAMK-tutkintoon

Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaan koulutukseen hakukelpoisuuden antaa soveltuva korkeakoulututkinto ja tämän jälkeen hankittu vähintään 24 kuukauden työkokemus asianomaiselta alalta. Tutustu tarkemmin YAMK-ohjelmien hakukelpoisuusvaatimuksiin

Haettavana olevat koulutukset ja valintaperusteet

Täältä löydät kevään 2023 toisen yhteishaun YAMK-ohjelmien hakukohteet. Hakukohteiden kuvaussivulla on linkki Opintopolku.fi-palveluun, jossa on hakukohdekohtaiset valintaperusteet ja hakuohjeet.

Näin haet YAMK-koulutuksiin korkeakoulujen yhteishaussa

 1. Tutustu koulutuksiin ja valitse hakukohteet, joihin haluat hakea.
 2. Lue huolellisesti valitsemiesi hakukohteiden valintaperusteet ja hakuohjeet. Näihin on linkki suoraan koulutusten kuvaussivuilta.
 3. Täytä hakulomake korkeakoulujen yhteishaun hakuaikana osoitteessa Opintopolku.fi. Muista, että hakukohteita ei voi muuttaa, poistaa eikä lisätä hakuajan jälkeen.
 4. Varmista valintaperusteista, tuleeko sinun toimittaa esimerkiksi ennakkotehtävä ja/tai osallistua valintakokeeseen tai haastatteluun.
 5. Lataa sinulta pyydettävät liitteet ohjeiden mukaisesti. Voit ladata liitteitä viikon ajan hakuajan päättymisestä.
 6. Seuraa sähköpostiasi ja Oma Opintopolku –palvelua säännöllisesti (huomaa myös roskapostikansio!) ja vastaa mahdolliseen täydennyspyyntöön.
 7. Ota opiskelupaikka vastaan Oma Opintopolku –palvelussa ja ilmoittaudu lukuvuodelle.
 8. Jos sinua pyydetään toimittamaan todistuskopioita korkeakouluun, toimita ne ohjeiden mukaisesti.
 9. Tutustu uuden opiskelijan ohjeisiin.

Valintojen ja tulosten julkaisu

Korkeakoulujen sähköisessä yhteishaussa hakukohteiden tuloksia voidaan julkaista Opintopolussa eri aikoihin. Omien hakukohteiden tilannetta voi seurata Opintopolun Oma Opintopolku -palvelusta. Kevään 2. yhteishaussa ja syksyn yhteishaussa sinulle tarjotaan opiskelupaikkaa ylimmästä hakukohteesta, johon pisteesi tai ansiosi riittävät. Valinnan tulos ei ole lopullinen ennen kuin kaikkien hakukohteiden tulokset on julkaistu tai sinut on hyväksytty korkeimpaan mahdolliseen hakutoiveeseesi.

Kaikkien hakukohteiden tulokset julkaistaan osoitteessa Opintopolku.fi, jonka jälkeen saat sähköpostiisi viestin, josta pääset tuloskirjeeseen. Sähköisessä tuloskirjeessä kerrotaan valintamenestyksesi kaikkien yhteishaun hakukohteidesi osalta, sekä alin pistemäärä, jolla koulutukseen on hyväksytty.

Jos sinut on hyväksytty opiskelijaksi, katso ohjeet opiskelupaikan vastaanottamisesta ja mahdollisesta todistusten toimittamisesta uuden opiskelijan sivuilta. Joissakin tapauksissa valinta voi olla ehdollinen, jolloin valinta vahvistetaan ja pääset ilmoittautumaan vasta ehdon täyttymisen jälkeen. Jos valintasi on ehdollinen, saat tarkempaa tietoa tulosten julkistamisen yhteydessä.

Huomaathan, että jos et tullut valituksi, voit ryhtyä opiskelemaan opintoja myös Avoimesta korkeakoulutarjonnasta.

Lue myös paikan vastaanoton ohjeistus ja esimerkkitilanteita Opintopolku.fi-sivustolta.

Varasijat

Voit tarkistaa oman varasijatietosi Oma Opintopolku -palvelusta. Jos sinut hyväksytään varasijalta, saat tiedon myös sähköpostitse hakulomakkeella ilmoittamaasi osoitteeseen. Oman varasijatilanteesi voit tarkistaa myös ottamalla yhteyttä valintojen tulosten julkistamisen jälkeen sen korkeakoulun hakijapalveluihin, johon olet hakenut.

Varasijalla olevia hyväksytään koulutukseen järjestyksessä, jos paikkoja vapautuu. Etukäteen on mahdotonta tietää, kuinka monta hakijaa tullaan hyväksymään varasijalta. Paikkoja vapautuu esimerkiksi silloin, kun aiemmin hyväksytyt hakijat tulevat hyväksytyiksi ylempiin hakutoiveisiinsa tai eivät ota saamaansa opiskelupaikkaa vastaan. 

Huomaathan, että mikäli olet tullut hyväksytyksi kevään 2. yhteishaussa tai syksyn yhteishaussa johonkin hakutoiveeseesi, voit olla varasijalla vain tätä ylempiin hakutoiveisiin. Varasijat perutaan siinä vaiheessa, kun hakukohteen kaikki opiskelupaikat on otettu sitovasti vastaan. Opintopolun valintasijoittelu päättyy kevään 2023 yhteishauissa 1.8.2023 klo 15 ja syksyn 2023 yhteishaussa 12.12.2023 klo 15, jolloin hakukohteiden täyttäminen viimeistään päättyy ja kaikki varasijat perutaan automaattisesti.

Palaute ennakko- ja valintatehtävistä

Näet Oma Opintopolku -palvelusta opiskelijavalinnassa saamasi kokonaispisteet. Voit tiedustella opiskelijavalinnan eri osien pisteitä hakijapalveluista (hakijapalvelut.tamk [at] tuni.fi). Jos sinulla on tämän jälkeen kysyttävää TAMKissa suoritetun valintakokeen tai ennakkotehtävän arvioinnista, ota yhteys alla ilmoitettuun tahoon.

Kevään 2023 toinen yhteishaku, suomenkieliset YAMK-tutkinnot

Kliinisen asiantuntijan ylempi tutkinto-ohjelma:

 • Mielenterveys- ja päihdetyö: 17.7.2023 klo 9-15, sähköpostitse, hannele.laaksonen [at] tuni.fi
 • Kätilötyön kehittäminen: 10.7.2023 klo 12-16, sähköpostitse, sari.raisanen [at] tuni.fi

Mediatuottamisen ylempi tutkinto-ohjelma: 10.7.2023 klo 10-15 sähköpostitse, ari.koivumaki [at] tuni.fi

Metsätalouden ylempi tutkinto-ohjelma: 10.7.2023 klo 12-16, sähköpostitse, ari.vanamo [at] tuni.fi

Rakentamisen ylempi tutkinto-ohjelma: 10.7.2023 klo 12-16, sähköpostitse, mauri.laasonen [at] tuni.fi

Sosiaalialan erityisasiantuntijan ylempi tutkinto-ohjelma: 10.7.2023 sähköpostitse, merja.sinkkonen [at] tuni.fi

Sosiaali- ja terveysalan kehittämisen ja johtamisen ylempi tutkinto-ohjelma: 17.7.2023 klo 9-15 sähköpostitse, hannele.laaksonen [at] tuni.fi

Teknologiaosaamisen johtamisen ylempi tutkinto-ohjelma: 10.7.2023 sähköpostitse, marko.makilouko [at] tuni.fi

Tietojärjestelmäosaamisen ylempi tutkinto-ohjelma: 10.7.2023 sähköpostitse, tapio.yrjola [at] tuni.fi

 

Oikaisumenettely

Jos yhteydenoton jälkeenkin valintakokeen tai ennakkotehtävän arviointi on mielestäsi tehty virheellisesti, voit tehdä kirjallisen oikaisupyynnön Tampereen ammattikorkeakoulun tutkintolautakunnalle 14 päivän sisällä tuloskirjeen päiväyksestä. 

Lisätiedot

Onko sinulla kysyttävää hakemisesta? Ota yhteyttä TAMKin hakijapalveluihin.

Hae yhteishaussa ylempiin AMK-tutkintoihin!

Hae suomenkielisiin YAMK-tutkintoihin kevään yhteishaussa! Kevään 2023 hakuaika on 15.3. - 30.3.2023. Syksyn 2022 lisähaku YAMK-tutkintoihin on päättynyt.

Tutustu myös

Haku Master-tutkintoihin

Englanninkielisiin YAMK-tutkintoihin haetaan erillishaussa. Hakuohjeet ovat englanninkielisellä sivustollamme.

Avoimen väylän haku

Osaan YAMK-ohjelmista voi hakea myös avoimen väylän haussa. Kun olet suorittanut riittävästi alan opintoja avoimessa AMKissa, voit hakea opintojesi perusteella tutkinto-opiskelijaksi.

Opiskelijavalinnan tilastoja

Tutustu edellisvuosien tilastoihin! Niistä löydät tiedon aloituspaikkojen ja hakijoiden määristä koulutuksittain.  

Hyödyllisiä linkkejä