
Diabeteshoitotyön kliininen osaaminen: Insuliininpuutosdiabetes (nonstop-opinto)
Laajuus
Toteutusaika
Hakuaika
Hakuaika
Hinta
Kaupunki
Opetuksessa käytettävät kielet
Koulutusala
Järjestävä yksikkö
Opetustapa
Opintojen taso
Täydennä diabeteshoitotyön osaamistasi jatkuvasti käynnissä olevilla verkko-opinnoilla!
Diabeteshoitotyön kliininen osaaminen edellyttää näyttöön perustuvaa välittömän potilastyön osaamista sekä kehittämisosaamista. Diabetestyön kliininen osaaminen -täydennyskoulutus koostuu 5 opintopisteen laajuisista moduuleista, joita opiskelija voi valita oman osaamistarpeensa mukaisesti. Täydennyskoulutus on suunnattu sairaanhoitajille, terveydenhoitajille, kätilöille, ensihoitajille ja muille vastaavan sosiaali- ja terveysalan opistotason tutkinnon suorittaneille.
Tässä moduulissa keskittymme tyypin 1 diabeteksen eli insuliininpuutosdiabeteksen hoitoon ja omahoitoon.
Koulutus toteutetaan jatkuvasti käynnissä olevina verkko-opintoina. Ilmoittautumisen jälkeen voit tehdä opinnot omassa tahdissasi kahden kuukauden kuluessa.
Koulutus on suunnattu korkeakoulututkinnon suorittaneille sairaanhoitajille, terveydenhoitajille, kätilöille ja ensihoitajille. Koulutus soveltuu myös vastaavan sosiaali- ja terveysalan opistotason tutkinnon suorittaneille.
Koulutuksen tavoitteet:
Osallistuja
- hallitsee tiedollisesti insuliininpuutosdiabeteksen etiologian
- hallitsee laaja-alaisesti insuliininpuutosdiabeteksen hoidon perustan (insuliinihoidon, ravitsemuksen ja liikunnan merkityksen hoitotasapainon ylläpidossa)
- osaa hyödyntää näyttöön perustuvia hoitosuosituksia, tutkimustietoa ja hyviä käytänteitä insuliininpuutosdiabetesta sairastavan potilaan hoidossa ja hoidon kehittämisessä
- pystyy soveltamaan, arvioimaan ja analysoimaan yksilöllisesti aikuisten, eri elämäntilanteessa (ei raskaus) olevien potilaiden hoitoa ja omahoitoa
Koulutuksen sisältö:
- Insuliininpuutos diabeteksen etiologia
- Insuliininpuutosdiabeteksen lääkehoito
- Ravitsemushoito
- Erilaiset huomioitavat tilanteet: hypoglykemia, insuliinihoito muuttuvissa tilanteissa
- Liikunta osana hoitoa
- Hoidon seuranta (omaseuranta, muu hoidon seuranta)
- Jalkojenhoito, suun terveys
- Sosiaaliturva, ammatinvalinta, ajoterveys
Koulutuksen toteutus
Koulutus toteutetaan jatkuvina verkko-opintoina. Kyseessä on verkkokurssi, jossa on tehtäviä, testejä ja keskusteluja. Suoritusaika verkkokurssille on 2 kuukautta. Osallistujalla on myös mahdollisuus saada opiskeluunsa henkilökohtaista tukea kouluttajilta verkkoyhteyden välityksellä.
Opintoihin voi ilmoittautua 1.8.2023-30.4.2024 välisenä aikana. Oppimisalusta (Moodle) aktivoituu noin kahden viikon kuluessa ilmoittautumisesta, jonka jälkeen voit aloittaa opinnot. Huom! ei lomajaksoina; viikko 9, kesä-heinäkuu, viikko 42. Opinnot voi suorittaa itselle sopivaan tahtiin kahden kuukauden kuluessa ilmoittautumisesta. Ilmoittautumisen jälkeen saat lisäohjeita ja opastusta verkko-oppimisalustan eli Moodlen käyttöön. Päättymispäivämäärä on aina merkitty viestiin ja opinnot on suoritettava ennen tätä päivämäärää loppuun.
Kouluttaja
Opintojen vastaavana opettajana toimii TAMKin yliopettaja Tuula-Maria Rintala.
Ota yhteyttä
Satun tarina: Tie diabeteshoitajaksi aukesi täydennyskouluttautumalla
”Melkein jo odotti aina seuraavaa viikkoa, jolloin aukeasi Tabulaan uusi aihe”,
toteaa Satu Ranta-aho, joka aikoo jatkaa opiskelua myös jatkossa.
Tutustu myös muihin diabetesmoduuleihin!

Tree – Jatkuvan oppimisen palvelut
Meillä oppiminen on niin hauskaa, että siihen jää koukkuun.