Hyppää pääsisältöön

Syksyn yhteishaun valinnat tehty: TAMKissa aloittaa tammikuussa 500 uutta opiskelijaa

Julkaistu 4.12.2019
Tampereen ammattikorkeakoulu
TAMK yhteishaun valinnat 2019
Korkeakoulujen syksyn yhteishaun tulokset ovat selvillä. Tampereen ammattikorkeakoulussa (TAMK) aloittaa tammikuussa 2020 yhteensä noin 500 uutta tutkinto-opiskelijaa.

Ensisijaisten hakijoiden lukumäärän perusteella TAMKin suosituin hakukohde oli sairaanhoitajan AMK-tutkinto. Seuraavaksi suosituimmat olivat sosionomin ja rakennusmestarin tutkintojen monimuotototeutukset. Ylempien ammattikorkeakoulututkintojen (YAMK) koulutuksista suosituimpia olivat sosiaali- ja terveysalan tutkinto-ohjelmat.   

TAMKin hakijamäärät pysyivät samalla tasolla vuoden 2018 syksyn yhteishakuun verrattuna. Osa paikoista varattiin ensimmäistä kertaa hakeville. 

Digitaalinen valintakoe sujui hyvin  

Syksyn yhteishaussa oli käytössä ensimmäistä kertaa valtakunnallinen, digitaalinen AMK-valintakoe.
TAMKin opiskelijarekrytoinnin päällikön, Marjo Korhosen mukaan AMK-valintakoe sujui TAMKissa hyvin ja suunnitelmien mukaan. 

TAMKiin oli ennakkoon ilmoittautunut 1700 kokeeseen osallistujaa, heistä paikalle saapui 1234. Valtakunnalliset ohjeet valintakokeeseen osallistumisesta oli selvästi luettu huolella ja hakijat tiesivät miten kokeeseen tullessa pitää toimia, Korhonen kertoo.

Olimme valmistautuneet koepäivien järjestelyihin huolella ja yhteishenki oli huippuunsa viritetty. Eräällä hakijalla ei ollut omaa tietokonetta käytössään, mutta apu löytyi läheltä, kun opiskelijamme lainasi hänelle omaa konettaan.

Vaihtoehtoiset reitit TAMKiin

TAMKiin voi hakea opiskelemaan myös avoimen ammattikorkeakouluväylän kautta tai toisesta korkeakoulusta siirtohaun kautta. Tänä syksynä siirtohaussa ja avoimen väylän haussa valittiin yhteensä 43 opiskelijaa.

Haku avoimen AMKin polkuopintoihin alkoi 2.12.2019. Polkuopintojen suorittamisen jälkeen voi hakeutua avoimen väylän haussa tutkinto-opiskelijaksi. Katso lisää: https://www.tuni.fi/fi/tule-opiskelemaan/avoimet-korkeakouluopinnot/mita-ovat-avoimen-ammattikorkeakoulun-polkuopinnot

Seuraava Avoimen väylän haku ja Siirtohaku TAMKiin on 4.–18.5.2020. Hakukohteet julkaistaan verkkosivuilla maaliskuussa 2020.

Korkeakoulujen yhteishaut ensi keväänä

Syksyllä 2020 alkavaan tutkintokoulutukseen voi hakea keväällä korkeakoulujen ensimmäisessä ja toisessa yhteishaussa. Englanninkielisiin AMK-tutkintoihin haetaan ensimmäisessä yhteishaussa 8.22.1.2020. Toisessa yhteishaussa haetaan suomenkielisiin AMK-tutkintoihin 18.3.1.4.2020. Lisäksi englanninkielisiin YAMK-tutkintoihin haetaan 4.12.201922.1.2020.

Haut alkavat haun ensimmäisenä päivänä kello 8.00 ja päättyvät haun viimeisenä päivänä kello 15.00. Tampereen ammattikorkeakoulussa on tarjolla lähes 50 hakukohdetta:

Syksyn 2019 yhteishaun tulokset julkaistu

Korkeakoulujen yhteishaun opiskelijavalinnan tulokset ovat nähtävissä Oma Opintopolku -palvelussa. Hakijan on ilmoitettava opiskelupaikan vastaanottamisesta viimeistään 9.12.2019 kello 15.00.

Kaikki syksyn yhteishaussa hakeneet saavat valtakunnallisen tuloskirjeen, joka sisältää opiskelijavalinnan tuloksen sekä valinnan pisteet hakukohteittain. Joissakin hakukohteissa on mahdollista tulla hyväksytyksi varasijoilta. Varasijavalinta päättyy 17.12.2019 kello 15.00.

Mikäli osallistuit TAMKissa valintakokeeseen (tai palautit ennakkotehtävän) etkä tullut valituksi, sinulla on mahdollista kysyä palautetta saamastasi arvioinnista tiettynä ajankohtana. Katso tästä lisää: https://www.tuni.fi/fi/tule-opiskelemaan/tulosten-julkistaminen/tamk-valintakokeiden-palaute

 

Lisätiedot:  
Opiskelijarekrytoinnin päällikkö Marjo Korhonen, 0
40 809 3510, marjo.korhonen [at] tuni.fi

Tampereen ammattikorkeakoulun hakijapalvelut, 0294 520 444 (ma-pe klo 12–14), hakijapalvelut.tamk [at] tuni.fi ()

Lisätietoa uusille opiskelijoille: 
https://www.tuni.fi/opiskelijanopas/tamk-opiskelijan-opas/tervetuloa-tamkiin-uudet-opiskelijat