Värillinen laatikko, jossa teksti "Onnea opiskelupaikasta!"

Tervetuloa TAMKiin uudet opiskelijat

Tervetuloa uudet ammattikorkeakoulu-opiskelijat! Hienoa, että valitsit Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelupaikaksesi. Näille sivuille olemme koonneet opintojesi aloittamisen kannalta oleellista tietoa. Tutustuthan materiaaliin huolella ja teet tarvittavat toimenpiteet, jotta opintosi pääsevät hyvin alkuun. Odotamme sinua!

Tässä ovat sinulle, syksyllä 2020 opintosi aloittava, ohjeet siitä, mitä sinun tulee seuraavaksi tehdä opintojesi aloituksen eteen ja miten voit valmistautua TAMKissa opiskeluun.

Tämä sivu sisältää tutkintoon johtavien koulutusten lisäksi ohjeita ammatillisiin opettajankoulutuksiin 2020 valituille opiskelijoille.

Ohjelmakohtaisissa ohjeissa on tarkemmin kerrottu sinun opintojesi aloituksesta ja muita tärkeitä ohjelmakohtaisia asioita.

Tampereen ammattikorkeakoulun rehtori toivottaa sinut tervetulleeksi TAMKiin, katso video!

Muista tehdä nämä!

  1. Ota opiskelupaikka vastaan
  2. Ilmoittaudu opiskelijaksi
  3. Hanki asunto (jos tarpeen)
  4. Toimita todistuskopiot ja valmistaudu alkuperäisten todistusten tarkistukseen
  5. Rekisteröi TUNI-käyttäjätunnuksesi
  6. Hae opintotukea
  7. Hae opiskelijakorttia jo etukäteen
  8. Tutustu opiskelijakunta Tamkoon
  9. Lue yleistä orientoitumisesta opiskeluun ammattikorkeakoulussa
  10. Tutustu oman ohjelmasi orientaatioinfoon (linkin omaan ohjelmaasi löydät alta) Tutustu uuden opiskeliljan tutkintokohtaisiin sivuihin, joiden linkit alla. Sivustolta löydät myös orientoivien päivien ohjelmasi. Muutetaan teksti uuden mukaiseksi.

Ajankohtaista koronavirustilanteesta

Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu seuraavat koronavirustilannetta ja viranomaisten päätöksiä ja linjaavat tarvittavia toimia yhdessä. Noudatamme kaikessa viestinnässämme viranomaisen antamia ohjeita ja kunnioitamme yksityisyydensuojaa.

I Love AMK

Tutustu TAMK:iin

Seitsemän eri koulutusalaa, toiminta Tampereella Kaupin kampuksella, Mediapoliksella ja Finlaysonin alueella sekä useilla paikkakunnilla Pirkanmaalla. Tutustu Tampereen ammattikorkeakouluun.
Kuva sosiaalisen median syötteistä etusivulla

Seuraa somea

Seuraamalla sosiaalisen median kanaviamme voit tutustua meihin jo ennen opintojesi aloittamista

Tutkinto-ohjelmakohtaiset sivut

Alta löydät ohjelmakohtaiset sivut, joissa on tarkempaa tietoja mm. opintojen aloituksesta ja valmistautumisesta orientaatioon. Sivut päivittyvät heinäkuussa.

AMK-tutkinnot

Kulttuuriala

Luonnonvara- ja ympäristöala

Matkailu-, ravitsemis- ja talousala

Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala

Tekniikan ja liikenteen ala

Yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala

YAMK-tutkinnot

Ammatillisen opettajakorkeakoulun sivut

Alta löydät ohjelmakohtaiset sivut, joissa on tarkempaa tietoja mm. opintojen aloituksesta ja valmistautumisesta orientaatioon. Seuraa sivuja, sillä sivuja voidaan päivittää tilanteiden muuttuessa (mm. Korona-tilanne).

Ryhmätyö

Opiskelijatuutorit ovat apunasi

Tuutorit tiedottavat, neuvovat ja ohjaavat omaa ryhmäänsä koko ensimmäisen opiskeluvuoden ajan. Lisäksi he tapaavat ryhmäänsä säännöllisesti ja järjestävät ryhmälle erilaista toimintaa.
laptop

IT-palvelut

Opiskelua varten tarvitset käyttäjätunnuksen, salasanoja ja toimivan työaseman. IT-palveluiden ohjeilla pääset alkuun.

Tärkeitä arjen sujumiseen liittyviä asioita

Jotta opinnot lähtisivät käyntiin sujuvasti, on myös arjen muiden asioiden oltava kunnossa. Ennen opintojen alkua kannattaa hoitaa kuntoon ainakin  asunto- ja opintotukiasiat. Voit tutustua myös kampusten arkea helpottaviin palveluihin.

Miten löydän kampukselle?

Mistä löydän asunnon?

Miten rahoitan elämisen opintojen aikana?

Mitkä terveyspalvelut minulle opiskelijana kuuluvat?

Mitä liikuntamahdollisuuksia minulla on kampuksilla tarjolla?

Mitä etuuksia minulla on opiskelijana?

Kuva TAMKO

Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko

Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko on opiskelijoiden edunvalvoja, järjestötoiminnan mahdollistaja, palveluntarjoaja ja yhteisöllisyyden rakentaja. Jäseniksi voivat liittyä kaikki TAMKin opiskelijat. Tamkolla on yli 7000 jäsentä.
sportuni

SportUni – Parasta korkeakoululiikuntaa Tampereella

SportUni tarjoaa laadukkaat ja monipuoliset liikuntapalvelut Tampereen korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilökunnalle. Käytössäsi ovat kolmen kampuksen liikuntapalvelut yhdellä edullisella maksulla.
Tampere_Vanzo

Tampere – uusi kotikaupunkisi

Tampereella on paljon tarjottavaa! Luonto ja kulttuuri ovat vahvasti läsnä kaupungin tarjonnassa, ja niinpä voitkin saman päivän aikana tutustua Pispalan upeisiin maisemiin ja vaikkapa käväistä teatterissa.