Hyppää pääsisältöön

Kiertotalous korjausrakentamisessa -koulutus

Tampereen yliopisto

Laajuus

3-10 opintopistettä

Toteutusaika

1.9.2024-30.5.2025

Hakuaika

22.5.2024-15.9.2024

Hinta

Koulutus on osallistujille maksuton.

Kaupunki

Tampere

Tiedekunta tai osaamisyksikkö

Koulutusala

Rakentaminen
Tekniikka ja luonnontieteet
Tietojenkäsittely ja teknologia
Yhteiskunta

Järjestävä yksikkö

Tree – Jatkuvan oppimisen palvelut

Opetustapa

Monimuoto-opetus

Opintojen taso

Muut opinnot

Kiertotalous korjausrakentamisessa -koulutuksessa päivität osaamistasi vastaamaan uusia lainsäädännöllisiä vaatimuksia ja energiatehokkuusdirektiivejä. Koulutus syventää ymmärrystäsi kiertotalouden periaatteista, auttaa vähentämään ympäristövaikutuksia ja innostaa hyödyntämään rakennusmateriaalien uusiokäyttöä entistä tehokkaammin.

Saat käyttöösi ajantasaiset työkalut ja käytännöt, joita voit soveltaa käytännön työssäsi uudistuvan maankäyttö- ja rakennuslain sekä energiatehokkuusdirektiivien muutosten keskellä.

Koulutuksen teemoihin kuuluvat kiertotalouden perusteet, rakentamisen rooli kiertotaloudessa, kiertotalouden ajurit, haasteet ja mahdollisuudet sekä keskeinen käsitteistö ja sääntely-ympäristö.

Lisäksi käsitellään ympäristövaikutusten vähentämistä, kiertotalouden toimintojen tunnistamista ja rakennusmateriaalien kierrätettävyyttä. Tämä koulutus varustaa sinut tunnistamaan kiertotalouden periaatteet ja kestävän rakentamisen vaatimukset sekä tarjoaa käytännön työkaluja niiden soveltamiseen työssäsi.

Opetusjärjestelyt

Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena, jossa keskeisiin sisältöihin perehdytään luentotallenteiden ja ohjattujen teemaistuntojen avulla. Verkko-opetuksen lisäksi järjestetään myös lähitapaamisia, ja opintoihin kuuluu harjoitustehtävä.

Kohderyhmä

Keskeinen kohderyhmä on työssä olevat henkilöt, jotka tarvitsevat lisäosaamista rakentamisen kiertotaloudesta. Tausta voi olla insinööri, DI, maisteri, arkkitehti. Lisäksi sopiva alan työkokemus (rakentaminen/kiinteistötoimiala, soveltuen kiertotalous). Koulutus on tarkoitettu suoritettavaksi työn ohessa, ja myös lomautettuna olevat voivat hakea siihen.

Työtön hakija voi hakeutua omaehtoisesti koulutukseen, mutta hänen tulee keskustella koulutukseen osallistumisesta työvoimaviranomaisen kanssa.

Osallistujien valinnassa painotetaan koulutustaustaa ja aiempaa soveltuvaa työkokemusta. 

Esittelytilaisuus 13.6.2024 klo 14-15

Järjestämme torstaina kesäkuun 13. päivä kello 14-15 Korjausrakentamisen ja Kiertotalous korjausrakentamisessa -koulutuksista esittelytilaisuuden. Infossa saat lisätietoa koulutusten sisällöistä, aikatauluista ja mahdollisuuksista. Tilaisuudessa myös vastataan kysymyksiin ja jaetaan käytännön vinkkejä opintojen onnistumiseksi.

 Esittelytilaisuus järjestetään Teams-etäyhteydellä. Ilmoittautuminen päättyy 12.6.2024 klo 12. 

Tutustu esittelytilaisuuteen ja ilmoittaudu!


Sivua päivitetään infotilaisuuden jälkeen. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Kysy meiltä lisää

Koulutusta rahoittaa

Maksutonta koulutusta juuri sinulle!

Koulutus on rahoitettu Euroopan unionin elpymis- ja palautumistukivälineellä (RRF), joka on EU:n elpymisvälineen (Next Generation EU) suurin ohjelma. Rahoituksen on myöntänyt Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus.

Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Rahoittaja Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus

Osaamisen kehittäjät -uutiskirje ja podcast

Haluatko kuulla toiminnastamme, uusista koulutuksista, tapahtumista sekä hankkeista? Tai kuunnella korkeakouluyhteisön ja työelämän eri aiheiden asiantuntijoiden haastatteluita?

Kokemuksia

Haluatko tietää miten yksilöt ja organisaatiot ovat kehittäneet osaamistaan?