Hyppää pääsisältöön

Älykäs projektijohtaminen 2.0 - käytännöt ja innovatiiviset menetelmät

Tampereen yliopisto

Laajuus

2 opintopistettä

Toteutusaika

11.9.2024-25.9.2024

Hakuaika

5.4.2024-20.8.2024

Hinta

2200,00 € + alv 24 % (yht. 2728.00 €). Katso ryhmäalennus hinta-kohdasta!

Kaupunki

Tampere

Opetuksessa käytettävät kielet

suomi

Koulutusala

Johtaminen, hallinto ja talous
Opetus ja kasvatus
Rakentaminen
Tekniikka ja luonnontieteet
Terveys ja hyvinvointi
Tietojenkäsittely ja teknologia
Yhteiskunta

Järjestävä yksikkö

Tree – Jatkuvan oppimisen palvelut

Opintojen taso

Muut opinnot

Kuvaus

Älykäs projektijohtaminen 2.0 -koulutuksessa opit oleelliset taidot projektien suunnittelusta, seurannasta ja toteutuksesta mielenkiintoisesti generatiivista tekoälyä ja simulaatiopeliympäristöä hyödyntäen. Koulutuksessa kehität ja vahvistat projektinhallinnan ja -suunnittelun osaamistasi, mikä tukee ammatillista kehittymistäsi projektijohtamisen huippuosaajaksi.

Koulutuksessa käydään läpi viimeaikaisia kehitysaskeleita teemaan liittyen, kuten generatiivisen tekoälyn hyötyjä ja sovelluskohteet projektinhallinnassa projektipäällikön näkökulmasta. Suomessa kehitetty pelillinen oppimisympäristö sekä sisältöjen soveltaminen omaan työkäytäntöön varmistavat sinulle käytännönläheisen ja vaikuttavan oppimiskokemuksen.

Älykäs projektijohtaminen 2.0 - käytännöt ja innovatiiviset menetelmät -koulutus on suunniteltu tarjoamaan laaja-alaisia taitoja ja kyvykkyyksiä projekteissa menestymiseen. Se hyödyttää niin kokeneita projektipäälliköitä kuin niitä, jotka tavoittelevat projektijohtajan roolia tulevaisuudessa. Koulutus on osa projektijohtamisen koulutusten kokonaisuutta.

Lisäksi koulutus antaa tilaisuuden verkostoitua ja jakaa kokemuksia muiden projektijohtamisen ammattilaisten kanssa, mikä edistää ammatillista kehittymistä ja antaa arvokasta näkemystä eri toimialojen projekteista ja niiden haasteista.

Pelillinen lähestymistapa projektijohtamiseen tarjoaa osallistujille konkreettisia työkaluja ja taitoja menestyäkseen vaativissa projektiympäristöissä ja kehittyäkseen huippuosaajiksi omalla alallaan.

Hyödyt

 1. Vahvistaa projektitoiminnan perustaitoja: Saat laajan käsityksen projektinhallinnan kokonaisuudesta sekä uusia näkökulmia ja työkaluja projektityöhön.
 2. Tekoälyn hyödyntäminen projektijohtamisessa: Koulutus tarjoaa mahdollisuuden oppia ja päivittää viimeaikaisimpia tutkimukseen perustuvia tietoja. Opit, mitä hyötyjä ja haasteita tekoälyn käytöstä on projektijohtamisessa, ja miten hyödynnät sitä omassa työssäsi. Käytännön esimerkit konkretisoivat tekoälyn käyttömahdollisuuksia.
 3. Simulaatiopeliympäristö: Pääset harjoittelemaan ja soveltamaan projektinhallintataitojasi realistisessa ja riskittömässä simulaatiopeliympäristössä. Se vahvistaa oppimistasi ja kehittää asiantuntijataitojasi.
 4. Verkostoituminen ja vertaisoppiminen: Koulutus on loistava tilaisuus verkostoitua muiden projektiammattilaisten kanssa ja jakaa kokemuksia haasteista sekä onnistumisista.
 5. Motivaatio ja uudistuminen: Osallistuminen koulutukseen toimii myös henkilökohtaisena motivaationa ja ammatillisen uudistumisen lähteenä.
 6. Investointi tulevaisuuteen: Koulutukseen osallistuminen on investointi oman osaamisen ja organisaation menestyksen varmistamiseksi.

Koulutuksen teemat

Projektiliiketoiminnan lähtökohdat ja johtaminen

 • Projektien markkinointi & myynti
 • Sopimukset ja sopiminen, neuvottelut
 • Projektien menestys/onnistuminen
 • Projektien elinkaari, palvelut

Projektien suunnittelu, ohjaus/hallinta ja seuranta

 • Projektisuunnitelma
 • Projektin riskien ja epävarmuuden hallinta
 • Projektin aikataulun, kustannusten ja laajuuden hallinta
 • Projektin sidosryhmät
 • Projektin tuloksenarvo

Tekoäly projektinhallinnassa

 • Hyödyt ja haasteet
 • Sovelluskohteet (use-caset) projektipäällikön näkökulmasta

Opetusjärjestelyt

Koulutuksessa rytmittyvät teoriapohjaiset luennot sekä keskustelut ja ryhmätyöt käytännön projektijohtamisesta, mikä mahdollistaa kaikkien osallistujien aktiivisen osallistumisen oppimisprosessiin.

Koulutus sisältää ennakkotehtävän, 3 opetuspäivää ja omaan työhön liittyvän reflektointitehtävän.

Koulutuspäivät pidetään ke-to 11.–12.9. ja ke 25.9.2024 klo 9–16 Hervannan kampuksella.

Koulutuskokonaisuus toteutetaan yhteistyössä suomalaisen LessonLab Oy (linkki johtaa englanninkieliselle sivulle) -nimisen yliopistolähtöisen yrityksen kanssa.

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Kohderyhmä

Koulutus sopii niin tuoreille kuin jo kokeneille projektipäälliköille toimialasta ja organisaatiotyypistä riippumatta. Koulutus soveltuu myös projektityöntekijöille, joilla on halua kehittyä projektipäälliköiksi tai -johtajiksi tulevaisuudessa. Koulutus tarjoaa myös ohjelma- ja portfoliojohtajille/päälliköille relevantteja oppeja.

Projektijohtamisen osaamistasi voit syventää seuraavilla projektijohtamisen koulutuksillamme:

Keskiössä ketterä projektijohtaminen

Projektijohtaja muutoksen mestarina

Kestävä ja vastuullinen projektijohtaja

Hinta

Osallistumismaksu on 2200 € + alv 24 % (yht. 2728 €) /osallistuja.
Mikäli samasta organisaatiosta tulee vähintään 3 osallistujaa, hinta on 2000 € + alv 24 % (yht. 2480 €) /osallistuja.

Kouluttajat

Jere Lehtinen, TkT, operatiivinen johtaja, LessonLab Oy

Jere on suorittanut diplomi-insinöörin tutkinnon ajoneuvotekniikasta ja tekniikan tohtorin tutkinnon tuotantotalouden alalta Aalto-yliopistosta. Hänen kansainvälisesti palkittu tutkimuksensa keskittyy sidosryhmien osallistamiseen ja yhteistyöhön monimutkaisissa organisaatioiden välisissä projekteissa. Jere on työskennellyt erilaisissa vaativissa tutkimus-, kehitys-, johto- ja opetustehtävissä Aalto-yliopistossa sekä Leedsin, Oulun ja Tampereen yliopistoissa. Hänen tutkimustaan on julkaistu alan arvostetuissa aikakauslehdissä, ja hän on toiminut myös arvostettuna arvioijana useissa alan johtavissa aikakauslehdissä ja konferensseissa. Jerellä on erittäin laaja kokemus projektijohtamisen kouluttamisesta ja opettamisesta hyödyntäen uusimpia oppimisteknologioita. Vapaa-aikanaan Jere pelaa jalkapalloa sekä harrastaa erilaisia pelejä.

Perttu Dietrich, TkT, toimitusjohtaja LessonLab Oy.

Päätyönsä ohessa Perttu toimii osa-aikaisena yliopistotutkijana Åbo Akademissa. Hän suoritti diplomi-insinöörin tutkinnon teknillisestä fysiikasta ja tekniikan tohtorin tutkinnon tuotantotalouden alalta Helsingin Teknillisestä korkeakoulusta (TKK). Ennen siirtymistään LessonLab Oy:n toimitusjohtajaksi hän on työskennellyt yli 10 vuotta johtotehtävissä Midsonalla, Makrobioksella ja Fazerilla, yritysjohdon konsulttina Talent Partnersilla, projektijohtamisen professorina Tanskassa ja tutkimusryhmän projektipäällikkönä BIT tutkimuskeskuksessa TKK:lla. Vapaa-aikanaan hän harrastaa kuntosalia ja lenkkeilyä.

Kysy minulta lisää

Osaamisen kehittäjät -uutiskirje ja podcast

Haluatko kuulla toiminnastamme, uusista koulutuksista, tapahtumista sekä hankkeista? Tai kuunnella korkeakouluyhteisön ja työelämän eri aiheiden asiantuntijoiden haastatteluita?