Hyppää pääsisältöön

Yhteishaku ja avoimen väylän haku alkavat – Tampereen yliopisto tarjoaa uudet robotiikan ja energiamurroksen koulutukset

Julkaistu 13.3.2023
Tampereen yliopisto
Henkilöitä istuu pöydän äärellä. Pöydällä on kannettava tietokone.
Kuva: Rami Hanafi
Tampereen yliopistossa on tarjolla yli 3 500 opiskelupaikkaa kevään toisessa yhteishaussa ja avoimen väylän haussa. Haettavana on yliopiston suomenkielisiä kandidaatti-, kandidaatti- ja maisteri- sekä maisterikoulutuksia yhteensä 182 hakukohteessa. Yhteishaun kanssa samaan aikaan järjestetään yliopistojen avoimen väylän haku. Haut alkavat keskiviikkona 15.3.

Tampereen yliopistossa voi ensimmäistä kertaa hakea energiamurroksen ja robotiikan koulutuksiin sekä Porissa järjestettävään ohjelmistotekniikan hakukohteeseen tieto- ja sähkötekniikan koulutuksessa.  

Haut alkavat keskiviikkona 15.3. kello 8.00 ja päättyvät keskiviikkona 30.3. kello 15.00. Tampereen yliopistoon haetaan Opintopolku.fi-palvelussa. Todistusvalintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 29.5. Muiden kuin todistusvalintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 7.7. Tampereen yliopisto järjestää touko- ja kesäkuun aikana kampuksillaan lähes 30 valintakoetta, joista kuusi järjestetään digitaalisina valintakokeina.

Opintoihin voi hakea monella tapaa

Toisessa yhteishaussa valitaan opiskelijoita pääsääntöisesti todistus- ja valintakoevalinnassa. Tämän lisäksi uusia opiskelijoita valitaan kevään toisessa yhteishaussa maksuttoman näyttöreitin kautta. Jotta näyttöreitillä voi hakea, on hakijan täytynyt suorittaa hakukohteessa vaadittu opintojakso tai MOOC-kurssi tietyin kriteerein. Näyttöreitin kautta on mahdollista hakea elinikäisen oppimisen ja kasvatuksen koulutukseen, matematiikan ja tilastollisen data-analyysin koulutukseen, tietojenkäsittelytieteiden koulutukseen, tietotekniikan koulutukseen sekä yhteiskuntatutkimuksen koulutukseen.

Joihinkin Tampereen yliopiston koulutuksiin voi myös hakea kevään toisessa yhteishaussa, jos hakija on menestynyt lukion tiedekilpailussa.  

Uusina kohteina energiamurroksen ja robotiikan koulutukset

Energiamurroksen koulutuksessa perehdytään laaja-alaisesti eri tekniikan aloihin energiakysymysten näkökulmasta. Koulutus on suunnattu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita hiilineutraalin maailman rakentamisesta tekniikan keinoin. Lue lisää koulutuksesta

Tampereen yliopistossa robotiikkaa on opetettu jo vuosia osana esimerkiksi automaatio- ja konetekniikan, ohjelmistotekniikan, mekatroniikan, tekoälyn ja signaalinkäsittelyn opintoja. Uusi suomenkielinen robotiikan kandi- ja maisteritasoinen koulutusohjelma niputtaa yhteen robotiikan kannalta parhaat palat olemassa olevista opinnoista. Lue lisää koulutuksesta

Hae opiskelijaksi avoimen väylän haussa

Moniin Tampereen yliopiston koulutuksiin voi hakea tutkinto-opiskelijaksi myös avoimen yliopiston opintojen perusteella yliopistojen avoimen väylän haussa.

Haku järjestetään ensimmäistä kertaa yliopistojen yhteisenä hakuna samaan aikaan toisen yhteishaun kanssa. Haussa ovat mukana hakukohteet, joihin voi hakea avoimen yliopiston opintojen perusteella. Poikkeuksena ovat kasvatusalan yhteisvalinnan hakukohteet, jotka ovat mukana korkeakoulujen kevään 2023 toisessa yhteishaussa.

Maisteriohjelmia Tampereella, Porissa ja Seinäjoella

Soveltuvan alemman korkeakoulututkinnon tai ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet voivat hakea suorittamaan ylempiä korkeakoulututkintoja, joita on tarjolla kaikilla Tampereen yliopiston koulutusaloilla. Tampereen lisäksi maisteriohjelmia on tarjolla myös Porin ja Seinäjoen toimipisteissä.  

Maisteriohjelmiin haetaan toisessa yhteishaussa.

***

Lisätietoja hakijoille hakemisesta ja valintakokeista antaa Tampereen yliopiston hakijapalvelut:
hakijapalvelut.tau [at] tuni.fi, 0294 520 400 (ma-pe klo 12-14)

Tietoa Tampereen yliopiston valintakokeista

Lisätietoa vaihtoehtoisista valintaväylistä

Lisätietoja:  

Tampereen yliopiston opiskelija- ja hakijapalvelut, hakijapalvelut.tau [at] tuni.fi (hakijapalvelut[dot]tau[at]tuni[dot]fi)
palvelupäällikkö Meeri Oikemus, 040 849 0594, meeri.oikemus [at] tuni.fi (meeri[dot]oikemus[at]tuni[dot]fi)