Hyppää pääsisältöön

Energiamurroksen koulutus

Tampereen yliopisto

Opiskele energiamurroksen osaajaksi Tampereella

Haluatko kehittää tekniikan avulla uusia hiilineutraaleja ratkaisuja kestävämmän maailman turvaamiseksi? Tampereen yliopistossa voit opiskella laaja-alaiseksi energiamurroksen osaajaksi sekä päästä rakentamaan kestävämpää tulevaisuutta. Lue lisää ja hae Suomen ensimmäiseen energiamurroksen yliopistokoulutukseen!

Koulutustyyppi

Kandidaatti ja maisteri

Tutkintonimike

Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Suunniteltu kesto

3 + 2 vuotta

Koulutuksen laajuus

180 op + 120 op

Kaupunki

Tampere

Opiskelumuoto

Päivätoteutus

Ainutlaatuinen koulutus kestävämmän maailman rakentajille

Energiamurros tarkoittaa siirtymistä fossiilivapaaseen ja hiilineutraaliin sähköenergian tuotantoon sekä fossiilisten polttoaineiden korvaamista sähköllä, biopolttoaineilla ja synteettisillä polttoaineilla lämmityksessä, liikenteessä, työkoneissa ja teollisuusprosesseissa.

Energiamurroksen koulutuksessa perehdytään laaja-alaisesti eri tekniikan aloihin energiakysymysten näkökulmasta. Koska energiamurroksen keskiössä on uusiutuva sähköntuotanto ja voimakas sähköistyminen, on sähköenergiajärjestelmällä keskeinen rooli opinnoissa.

Sen ohella koulutuksessa perehdytään perinteiseen energiatekniikkaan, teollisuuden prosesseihin, älykkäisiin työkoneisiin, talotekniikkaan ja sähköistyvään liikenteeseen. Pääset syventymään myös kestävän kehityksen periaatteisiin sekä energiamurrosta edistävään politiikkaan ja talousohjaukseen.

Energiamurroksen osaajille on kysyntää lukuisilla aloilla

Energiamurros on valtava muutos, joka koskettaa meitä kaikkia. Sen toteuttamiseen tarvitaan uutta laaja-alaista osaamista. Energiamurroksen taustalla on tarve ilmastonmuutoksen hillitsemiselle, mutta tämänhetkinen geopoliittinen tilanne ja energiakriisi ovat kiihdyttäneet muutoksen tarvetta entisestään. Energiamurroksen osaajille onkin kasvava kysyntä monilla eri aloilla niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

Teemme opintojen aikana tiivistä yhteistyötä teollisuuden kanssa esimerkiksi diplomitöiden, harjoitustöiden ja vierailuluentojen muodossa. Näin saat jo opintojen aikana arvokasta ymmärrystä ja verkostoja työelämästä.