Hyppää pääsisältöön

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku 2023: TAMK vastaanotti 5172 hakemusta tammikuussa alkaviin koulutuksiin

Julkaistu 15.9.2023
Tampereen ammattikorkeakoulu
Nuori mies ja kaksi nuorta naista juttelevat hyväntuulisina puistomaisessa ympäristössä.
Korkeakoulujen syksyn yhteishaku päättyi 14.9.2023. Tampereen ammattikorkeakoulun hakukohteisiin tuli 5172 hakemusta. Tammikuussa alkaviin opintoihin on yhteensä 429 aloituspaikkaa. Loka-marraskuun valintakokeisiin odotetaan noin 1600 osallistujaa.

AMK-hakukohteista suosituin ensisijaisten hakijoiden määrän perusteella oli uusi liiketalouden oikeustradenomin tutkinto-ohjelma, johon oli 588 ensisijaista hakijaa. Toiseksi suosituin hakukohde oli terveydenhoitajan muuntokoulutus, johon oli 175 ensisijaista hakijaa. Koulutuksessa sairaanhoitajan AMK-tutkinto muunnetaan terveydenhoitajan AMK-tutkinnoksi. 

Ylempien AMK-tutkintojen hakukohteista halutuin oli dataosaamisen ja tekoälyn ylempi tutkinto-ohjelma (tradenomi YAMK), jossa ensisijaisten hakijoiden määrä oli 63. Toiseksi suosituin oli dataosaamisen ja tekoälyn ylempi tutkinto-ohjelma, jonka fokus on terveys- ja hyvinvointialoilla. Ensisijaisia hakijoita oli 59. 

Valintakoetilaisuuksia järjestetään ammattikorkeakouluissa 30.10.–1.11.2023. TAMKin pääkampuksella järjestetään noina päivinä kolme koetilaisuutta. Hakijoille on yhteensä 1632 koepaikkaa eli 544 paikkaa tilaisuutta kohden. 

Opiskelijavalintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 24.11. Opiskelupaikka tulee vastaanottaa viimeistään 1.12. Opinnot alkavat tammikuussa 2024.     
 

Tietoa hakijoille opiskelijavalinnan etenemisestä ja valintakokeista: 

hakijapalvelut.tamk [at] tuni.fi (hakijapalvelut[dot]tamk[at]tuni[dot]fi) 

Tutustu TAMKin hakijapalvelut -sivuun 
 
Tietoa AMK-valintakokeesta:   

Lue TAMKin valintakokeista syksyn yhteishaussa 

Lue AMK-valintakokeesta ammattikorkeakouluun.fi-sivulta 

Kysy lisää:
Lea Yli-Koivisto, Opiskelijarekrytoinnin päällikkö, Tampereen ammattikorkeakoulu 
p. 050 560 3153, lea.yli-koivisto [at] tuni.fi