Hyppää pääsisältöön
TAMKin pääkampus kesällä.

TAMKin valintakokeet, syksyn 2024 yhteishaku

Syksyn 2024 yhteishaussa TAMKin AMK-hakukohteilla on käytössä valtakunnallinen AMK-valintakoe tai TAMKin oma valintakoe. Tarkista oman hakukohteesi käyttämä valintakoe hakukohteen valintaperusteista. Syksyn AMK-valintakoe järjestetään loka-marraskuun vaihteessa. Luethan huolellisesti tälle sivulle kootut ohjeet, jotta valintakoepäiväsi TAMKilla sujuisi mahdollisimman sujuvasti! Tietoja täydennetään tarvittaessa lähempänä valintakokeita, joten seuraathan sivuja ja tiedotusta.

Valtakunnallinen AMK-valintakoe

AMK-valintakoe on ammattikorkeakoulujen yhteinen, omalla tietokoneella tehtävä digitaalinen valintakoe. Vot hakea yhdellä kokeella eri alojen hakukohteisiin useissa eri ammattikorkeakouluissa. Tutustu huolellisesti valintakokeeseen liittyviin ohjeisiin jo ennen ennnen yhteishaun alkamista tältä sivulta ja ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta. Lue erityisesti, mitä valintakokeeseen tulee ottaa mukaan.

AMK-valintakoe järjestetään syksyllä 2024 ajalla 28.10.-30.10.2024 ammattikorkeakouluissa ympäri Suomen. TAMKissa AMK-valintakokeet järjestetään 28.10.-30.10.2024.

Ilmoittautuminen AMK-valintakokeeseen

AMK-valintakokeeseen ilmoittaudutaan hakuaikana Opintopolku.fi -palvelussa yhteishaun hakulomakkeella. Jokainen ammattikorkeakoulu tarjoaa tietyn määrän suorituspaikkoja. Kun paikat yksittäisessä valintakoetilaisuudessa täyttyvät, koetilaisuus sulkeutuu ja sinun on valittava jokin toinen vaihtoehto. Valintakoetilaisuuksien paikat täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Valintakokeen paikkaa tai aikaa ei voi muuttaa hakuajan päättymisen jälkeen. Voit ilmoittautua mihinkä tahansa ammattikorkeakoulun järjestämään kokeeseen, myös sellaisen, johon et ole hakemassa.

Opintopolku.fi-palvelussa yhteishaun hakulomakkeella tehty valintakoepaikan ja -ajan valinta toimii ilmoittautumisena. Ilmoittautuminen on sitova, eikä valintakoepaikkaa ja -aikaa voi vaihtaa enää hakuajan jälkeen. AMK-valintakokeeseen ei lähetetä erillistä valintakoekutsua.

Osa hakukohteistamme käyttää myös todistusvalintaa. Mikäli tulet valituksi todistusvalinnan kautta jo ennen valintakoetta, sinun ei tarvitse osallistua valintakokeeseen. Jos kuitenkin haluat vielä tavoitella mahdollista ylemmän hakutoiveesi opiskelupaikkaa, sinun tulee osallistua valintakokeeseen.

Yksilölliset järjestelyt

Yksilölliset järjestelyt ovat käytännön järjestelyitä valintakoetilaisuuksissa, joilla huolehditaan hakijoiden yhdenvertaisuuden toteutumiesta. Yksilöllisiä järjestelyitä ovat esimerkiksi liikuntaesteiden poistaminen, rauhallinen koetila, lisäaika tai apuvälineiden käyttö. Yksilöllisten järjestelyjen hakemus on toimitettava liitteineen syksyn 2024 yhteishaussa viimeistään ke 18.9.2024 klo 15:00.

Lue TAMKin ohjeet yksilöllisiin järjestelyihin ja täytä hakulomake

Lisätietoja AMK-valintakokeen saavutettavuudesta

Saapuminen TAMKille

Sisäänkäynti TAMKin valintakokeisiin tapahtuu Teiskontien puoleisen pääsisäänkäynnin kautta. Suosittelemme saapumista julkisilla kulkuyhteyksillä.

TAMKin pääkampukselle on hyvät julkiset kulkuyhteydet. Voit käyttää Nysse Reittiopasta matkan suunnitteluun. Huomaathan, että mikäli saavut ratikalla tai Kuntokadun bussipysäkille, sisäänkäynti on päärakennuksen toiselta puolelta.

TAMKin P-alueet ovat maksutta käytettävissä merkittyjä numeropaikkoja lukuun ottamatta. Huomioi, että TAMKin P-paikkojen määrä on erittäin rajallinen. Kampuksen lähellä sijaitsevat myös maksulliset P-halli TAYS ja P-Kauppi ja pienen kävelymatkan päässä Hakametsän Jäähallin pysäköintialue.

TAMKin kampukselle saavuttaessa odottaminen tapahtuu ulkona. Ilmoittautuminen alkaa noin tuntia ennen valintakokeen alkua. Varaudu erilaisiin sääolosuhteisiin asianmukaisilla varusteilla ja käy WC:ssä mielellään jo ennen TAMKiin saapumistasi. Ota myös huomioon, että sisätiloissa on tehokas ilmastointi.

TAMKin pääkampuksen kartta.

AMK-valintakoetta käyttävät hakukohteet TAMKissa

 • Insinööri (AMK), Biotuotetekniikka, päivätoteutus
 • Insinööri (AMK), Konetekniikka, monimuotototeutus
 • Insinööri (AMK), LVI-talotekniikka, monimuotototeutus
 • Insinööri (AMK), Rakennustekniikka, Infrarakentaminen, monimuotototeutus
 • Insinööri (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka, monimuotototeutus
 • Insinööri (AMK), Sähköinen talotekniikka, monimuotototeutus
 • Bioanalyytikko (AMK), monimuotototeutus, Jyväskylä
 • Bioanalyytikko (AMK), monimuotototeutus, Seinäjoki
 • Röntgenhoitaja (AMK), monimuotototeutus, Jyväskylä
 • Röntgenhoitaja (AMK), monimuotototeutus, Seinäjoki
 • Sairaanhoitaja (AMK), päivätoteutus
 • Sairaanhoitaja (AMK), monimuotototeutus
 • Sosionomi (AMK), monimuotototeutus (rajattu pohjakoulutusvaatimus)
 • Sosionomi (AMK), varhaiskasvatus, monimuotototeutus (rajattu pohjakoulutusvaatimus)

Osa hakukohteistamme käyttää todistusvalintaa. Mikäli tulet valituksi todistusvalinnan kautta jo ennen valintakoetta, sinun ei tarvitse osallistua valintakokeeseen. Jos kuitenkin haluat vielä tavoitella mahdollista ylemmän hakutoiveesi opiskelupaikkaa, sinun tulee osallistua valintakokeeseen.

Katsothan myös hakukohteidesi valintaperusteet läpi, sillä valintaperusteissa ilmoitetaan mahdollisista kynnysehdoista sekä vähimmäispistemäärien käytöstä todistusvalinnassa.

TAMKin omat valintakokeet ja muut valintatavat

Osa TAMKin AMK-hakukohteista järjestää hakukohdekohtaisia, omia valintakokeita. Voit lukea näistä valintakokeista ja niihin kutsumisesta lisää kunkin hakukohteen tiedoista. Huomaathan, että osa hakukohteista käyttää myös ennakkotehtävää.

Lue lisää valintakokeiden ennakkomateriaaleista ja tehtävistä.

Omia valintakokeita käyttävät AMK-hakukohteet

Tietoa TAMKin omista valintakokeista

Yksilölliset järjestelyt

Yksilölliset järjestelyt ovat käytännön järjestelyitä valintakoetilaisuuksissa, joilla huolehditaan hakijoiden yhdenvertaisuuden toteutumiesta. Yksilöllisiä järjestelyitä ovat esimerkiksi liikuntaesteiden poistaminen, rauhallinen koetila, lisäaika tai apuvälineiden käyttö. Yksilöllisten järjestelyjen hakemus on toimitettava liitteineen syksyn 2024 yhteishaussa viimeistään ke 18.9.2024 klo 15:00

Lue TAMKin ohjeet yksilöllisiin järjestelyihin ja täytä hakulomake.