Hyppää pääsisältöön

Cargotec lahjoittaa 80 000 euroa Tampereen yliopistolle

Julkaistu 28.6.2022
Tampereen yliopisto
Kuvassa on suuri satama.
Cargotec on johtava lastin- ja kuormankäsittelyalan ratkaisujen toimittaja, jonka tavoite on olla älykkään lastinkäsittelyn markkinajohtaja.
Cargotec lahjoittaa Tampereen yliopistolle 80 000 euroa. Lahjoituksella Cargotec haluaa tukea erityisesti yliopiston tekniikan koulutusalaa, joka voi hyödyttää suuresti teollisen osaamisen ja asiantuntemuksen kehittymistä maailmanlaajuisesti ja Suomessa.

−Tampereella on keskeinen paikka Cargotecin tarinassa läpi vuosien, ja yhteistyömme alueen oppilaitosten kanssa on ollut hedelmällistä ja menestyksellistä. Toivomme lahjoituksemme voivan entisestään vahvistaa Tampereen yliopiston hyvää työtä huippuluokan koulutuksen tarjoamisen saralla, sanoo Cargotecin viestintäjohtaja Carina Geber-Teir.

−Cargotec on pitkäaikainen kumppanimme tekniikan alojen kehittämisessä. Tämä lahjoitus osoittaa Cargotecin sitoutumista tamperelaiseen koulutukseen. Tampereen yliopisto on merkittävä diplomi-insinöörien kouluttaja, ja on sitoutunut olemaan sitä myös jatkossa”, sanoo Tampereen yliopiston provosti Jarmo Takala.

Cargotec ja Tampereen yliopisto ovat tehneet pitkään yhteistyötä tutkimuksessa ja tuotekehityksessä ja moni yrityksen työntekijä on saanut yliopistosta koulutuksensa. Cargotecin liiketoiminta-alueet Kalmar, Hiab ja MacGregor ovat alojensa edelläkävijöitä. Yrityksen Kalmar-liiketoiminta-alue on toiminut vuosia Tampereen Ruskossa lähellä yliopistokampusta.

Lahjoituksellaan Cargotec osallistuu kesäkuun 2022 loppuun asti käynnissä olevaan valtion vastinrahakampanjaan.

Lue lisää vastinrahakampanjasta
Liity lahjoittajiin