Hyppää pääsisältöön

Kasvatustieteiden yksikkö

SijaintiKeskustakampus Virta, Åkerlundinkatu 5 (33100 Tampere),

Olemme kasvatuksen ja yhteiskunnan tilaa ja muutosta tutkiva sekä sivistysperustaa uudistava tutkimus- ja oppimisyhteisö.  Koulutamme yhteiskunnallisesti ja kulttuurisesti tietoisia sekä laaja-alaisesti ajattelevia kasvatusalan asiantuntijoita ja vaikuttajia varhaiskasvatuksesta aikuiskoulutukseen. Oppimisyhteisömme arvostaa moniäänisyyttä sekä kannustaa laaja-alaiseen ja kriittiseen ajatteluun.

Tutkimustoimintamme kohdistuu kasvatustoimintaan sekä kasvatustietoon, ja kasvatusinstituutioihin. Meille kasvatustoiminta merkitsee yhteiskunnallisen vaikuttamisen keinoa, joten me edistämme toiminnallamme kasvatuksen perusteiden ja käytäntöjen tutkimusta ja kehittämistä yhteiskunnassa.

Toiminnassamme painottuvat

  • muuttuvat ja monikulttuuristuvat kasvatus- ja työympäristöt
  • opettajankoulutuksen yhteiskunnallisuus sekä
  • kasvatuksen ja koulutuksen politiikat, rakenteet ja kulttuurit.

Asiantuntijoina osallistumme koulutuspoliittiseen keskusteluun ja kansalaisyhteiskunnan vahvistamiseen.

Lahjoita - tue työtämme joka koskettaa sinua

Kaikille mahdollisuus oppia ja onnistua

Jokaisen lapsen ja nuoren mahdollisuudet oppimiseen ja onnistumiseen ovat merkityksellisiä heille itseen ja koko yhteiskunnan tulevaisuudelle. Lahjoittamalla erityispedagogiikan koulutukseen autat meitä löytämään ratkaisuja yhdenvertaisten oppimismahdollisuuksien tarjoamiseksi kaikenlaisille oppijoille. 

Lahjoita erityispedagogiikan koulutukseen yksityishenkilönä

Lahjoita erityispedagogiikan koulutukseen organisaation puolesta

Kasvatustyötä ihmisen ja ympäristön hyväksi

Biodiversiteettikasvatuksen tutkimukselle ja koulutukselle on suuri tarve Suomessa ja kansainvälisesti. Lahjoittamalla autat meitä ja eri koulutusasteiden opettajia tukemaan ympäristötoimijuutta ja kasvattamaan kansalaisia, jotka toimivat planeettamme ja yhteiskuntamme kannalta kestävällä tavalla.

Lahjoita biodiversiteettikasvatukseen yksityishenkilönä

Lahjoita biodiversiteettikasvatukseen organisaation puolesta