Hyppää pääsisältöön
Kahdeksankerroksinen Kampusareena Hervannan kampuksella on ekologinen monikäyttäjätalo.

Kampusareena - uutta virtaa monialaisista kohtaamisista

Tampereen yliopisto
PhoneAulapalvelut 0294 524 020
PaikkakuntaKorkeakoulunkatu 7, 33720 Tampere
ClockAulapalvelut ovat avoinna ma - pe kello 7.30 - 16.00
Kampusareena on tieteen, tutkimuksen ja teknologian keskipiste Tampereen yliopiston Hervannan kampuksen keskellä.

Saapuminen Kampusareenaan

Kampusareena on yhteinen toimintaympäristö tutkijoille, opiskelijoille ja yrityksille, jotka arvostavat

  • näköalapaikkaa teknologian tutkimukseen
  • laadukkaita tutkimusympäristöjä
  • teekkareiden tuoretta näkemystä ja osaamista
  • verkostoitumista muiden yritysten kanssa
  • monipuolisia ja muuntuvia tiloja

Kampusareenassa kohtaavat eri alojen yritykset sekä Tampereen yliopiston tutkijat, opiskelijat ja alumnit. Kohtaamisista syntyy ideoita, tutkimus- ja kehityshankkeita, innovaatioita, työpaikkoja ja menestyvää liiketoimintaa.

Hedelmällisen yhteistyön käynnistykseen ja tueksi on Kampusareenassa tarjolla laaja valikoima palveluita sekä moneen tarpeeseen muuntuvia tiloja. Tilat toimivat erilaisten tapahtumien näyttämönä, taipuvat tutkimustarkoituksiin sekä lyhyt- tai pitkäkestoiseen työskentelyyn. Yhteisissä tilaisuuksissa ja tapahtumissa haistat uusimmat tutkimuksen tuulet ja tapaat mielenkiintoisia ihmisiä myös oman alasi ulkopuolelta. Kampusareena on myös innostava oppimisympäristö, josta löytyvät keskeisimmät opiskeluun liittyvät palvelut.

Hyvän ruuan ja kahvin äärellä on helppo kohdata vanhoja ja uusia yhteistyökumppaneita. Kampusareenan ravintolamaailma palvelee niin kampuksen toimijoita, kampuksella vierailevia kuin kaikkia hervantalaisia ja tamperelaisia.

Kampusareena tutkijoille ja opettajille

Kirjasto on paljon käytetty opiskeluympäristö.

Uusia mahdollisuuksia yritysyhteistyöhön

Nyt eivät pitkät etäisyydet ole sujuvan yritysyhteistyön esteenä! Kampusareena tuo uusia mahdollisuuksia ja ympäristöjä tutkimukseen ja opetuksen kehittämiseen. Kampusareena taipuu tarvittaessa vaikka tutkimusalustaksi.

Kampuksella toimii innovatiivisia yrityksiä, joiden kanssa keskustellen löytyy yhteisiä kiinnostuksen kohteita. Pienistä ajatusten iduista voi kasvaa mittaviakin hankkeita.

Kampusareenassa järjestetään useita tapahtumia, jossa osaamisellasi on kysyntää, ja joissa voit laajentaa asiantuntijuuttasi. Voit myös helposti itse järjestää tutkimusta, opetusta tai yhteisöllisyyttä tukevan tapahtuman Kampusareenan moneen muuntuvissa tiloissa.

Kehitä opetusta, kokeile uusia toimintamalleja

Aktiivinen vuorovaikutus elinkeinoelämän kanssa pitää opetuksen sisällöt ja tutkintojen työelämärelevanssin ajan tasalla. Lähellä sijaitsevat yritykset tarjoavat uusia mahdollisuuksia opetusyhteistyöhön.

Opiskelijat voivat tehdä opintoihinsa liittyviä harjoitustöitä yritysten tarpeisiin sekä esitellä kursseilla oppimaansa vaikkapa demoin, pitchauksin tai esitelmin. Puitteet monenlaiselle yhteistoiminnalle ovat nyt olemassa. Käytä niitä hyödyksesi ja anna ideoiden toteutua!

Kampusareena opiskelijoille

Kampusareenan auditorion vihreät rappuset toimivat leveinä istuimina ja tuovat mieleen sammalmättään.

Opiskelun ja vapaa-ajan Kampusareena

  • Kampusareena inspiroi opiskeluun. Kirjaston kokoelmat ja monipuoliset oppimis- ja opiskeluympäristöt ovat käytettävissäsi vuorokauden ympäri. 
  • Opiskelijapalvelut sijaitsevat Kampusareenassa.
  • Yritysten läsnäolo kampuksella merkitsee aitoja yrityslähtöisiä harjoitus- ja diplomitöiden aiheita sekä mahdollisuutta luoda suhteita tulevaan työnantajaan ja kollegoihin.
  • Kampusareena on keskeinen paikka järjestää erilaisia tapahtumia, tempauksia ja pitchauksia.
  • Opiskelijoiden käytössä keittiönurkkauksia ja kivoja oleskelutiloja.

Opiskelijapalvelut keskittyvät Kampusareenaan. Rakennuksen kolmesta alimmasta kerroksesta löytyvät opiskelija- ja kansainväliset palvelut sekä kirjasto. Kampusareenasta löydät erilaisia tiloja opiskeluun ja työskentelyyn sekä ennen kaikkea kaikenlaisiin kohtaamisiin.

Kampusareena tuo elinkeinoelämän entistä lähemmäs opiskelijoiden arkea. Tutustut ehkäpä tuleviin työtovereihisi Kampusareenan ravintoloissa ja tapahtumissa. Näytät taitosi tulevalle työnantajallesi tekemällä yritykselle opinnäyte-, projekti- ja harjoitustöitä. Järjestät excun yritykseen. Markkinoit osaamistasi.

Kampusareenassa voit järjestää myös oman opiskelijoiden ja yritysten välistä verkostoitumista ja yhteistyötä tukevan tapahtumasi.

Kampusareenan 1. kerroksessa toimiva Kampusklubi tarjoaa myös aktiivisille opiskelijoille mahdollisuuden solmia yrityskontakteja ja tehdä yrityslähtöisiä projekteja.