Hyppää pääsisältöön

EMBA-alumni Topi Salmi: Oppia ikä kaikki

Julkaistu 13.12.2022
,
päivitetty 3.10.2023
Tampereen yliopisto
Topi Salmi ottamassa vastaan onnitteluja valmistujaisissaan.
Topi Salmi valmistui 2022 General Executive MBA -johtamiskoulutusohjelmasta. Julkaisemme OP Koti Pirkanmaan valmistumishaastattelun, jossa Topi kertoo opinnoistaan ja opeistaan.

Pirkanmaan OP Kodin liiketoimintajohtaja Topi Salmi valmistui juuri Tampereen yliopiston yritysjohtajille suunnatusta kolmivuotisesta General Executive Master in Business Administration -koulutuksesta. EMBA-ohjelma on tärkeä osa erinomaiseksi johtajaksi aikovan kehityspolkua, ja siinä keskitytään johtamisen strategisiin osa-alueisiin. Koulutusohjelmassa teoria ja käytäntö kohtaavat tavalla, joka kasvattaa sekä yksilön omaa että organisaation kilpailukykyä. 

Onnittelut Topi valtavan urakan suorittamisesta! Mitkä ovat päällimmäiset tunnelmat ja opit opiskelusta?

Sain opiskelulta aivan valtavan paljon! Kokonaisvaltainen hahmotuskykyni johtamisesta parani huomattavasti, ja opitut teoriat antoivat myös selityksiä ja ymmärrystä monille johtamistoimille. Toki koulutus myös loi uusia tarpeita johtamiselle. Koulutuksen aikana oppien perusteella käynnistyi useampikin operaatio, joista ajattelimme olevan yritykselle hyötyä. Lisäksi sain uusia ystäviä sekä huippujen opiskelukollegoiden tukiverkoston.

Tuntuiko opiskelu missään vaiheessa raskaalta?

Valehtelisin, jos vastaisin että ei. Etenkin kehittämistehtävän paketointi työllisti, ja välillä työn, opiskelun, perheen ja vapaa-ajan yhdistäminen vaati melkoista tasapainottelua. Jälkeenpäin tarkasteltuna aika meni kuitenkin siivillä, enkä vaihtaisi päivääkään pois.

Mitä EMBA-opiskelusta saamiasi oppeja tulet käyttämään työssäsi jatkossakin?

Niitä on niin paljon. Teoria on parasta käytäntöä, sanotaan. Ohjelmassa liipattiin lähes kaikkia johtamisen haaroja, kuten tulevaisuuden ennakointia, uusia teknologioita ja innovaatioita, tieto- ja talousjohtamista, ihmisten johtamista sekä myynnin, markkinoinnin ja asiakkuuksien johtamista.

Itseään ei kannata koskaan tuntea valmiiksi asiantuntijaksi, vaan jatkuva oppiminen on asiantuntijuuden perusedellytys.

Opinnoista valmistumiseen liittyy myös lopputyö. Mistä aiheesta teit sen ja miksi? 

Kehittämistehtävän tein aiheesta ”Osaamisen kehittäminen kriittisessä kosketuspisteessä.” Tämä kehittämistehtävä valikoitui siksi, että se liippaa niin läheltä omaa työtä sekä yrityksen tärkeimpiä kilpailukeinoja ja ihmisiä. Valittu aihe kiinnosti minua valtavasti, joten sen työstäminen ja tutkiminen oli mielekästä.

Kolmen vuoden rutistus on nyt ohi. Aikaa taaksepäin katsellen, kannattiko opiskelu, ja aiotko kenties opiskella vielä lisää tulevaisuudessa?

Nyt kun valmistumisesta on aikaa vain pari viikkoa, niin varmasti vedän hetken happea. Mutta kyllä minulla on jo mielessä seuraava aihe itsensä kehittämiselle ja opiskelulle. Itseään ei kannata koskaan tuntea täysin valmiiksi asiantuntijaksi. On upeaa hypätä välillä ihan uuden pariin, aloittelijaksi. Tiedon määrä lisääntyy, ja tieto vanhenee ajan kuluessa. Tämä asettaa vaateen jatkuvalle oppimiselle. Olen äärimmäisen kiitollinen yrityksellemme ja organisaatiolle, joka mahdollisti minulle tällaisen uniikin tilaisuuden.


Teksti: Iida Huurtela, OP Koti Pirkanmaa
Kuva: Eino Ansio

OP Koti logo