Hyppää pääsisältöön

Coaching johtamiskoulutuksessa toi oivalluksia

Julkaistu 12.4.2022
,
päivitetty 3.10.2023
Tampereen yliopisto
Tamperelainen Virpi Oksala lähti mukaan JOKO-johtamiskoulutusohjelmaan 2021. Myyntipäällikkönä Efima Oy:ssa työskentelevän Oksalan tavoitteena JOKOssa oli täydentää osaamistaan ja haastaa itseään.

Miksi osallistuit JOKO-johtamiskoulutusohjelmaan (JOKO)?

Lähdin mukaan, koska halusin päivittää tietojani, verkostoitua ja haastaa itseäni uudella tavalla.

Mitä coaching-prosessi JOKOssa sinulle antoi?

Valitsin JOKO coaching -prosessin osaksi suoritustani, koska kaipasin henkilökohtaista sparrausta omaan vastuualueeseeni ja arkeeni. Alan muutokset sekä henkilökohtainen intohimo kehittää työntekijä- ja asiakaskokemusta toivat tarpeita saada ulkopuolista näkemystä ja oivalluttajaa.

Mikä oli coaching-prosessissa parasta?

Tykkäsin luottamuksellisesta vuoropuhelusta coachingia vetävän Jaana Roschierin kanssa. Heti ensimmäisellä kerralla tuli tunne, että voin puhua mistä vain ja saimme paljon aikaiseksi jokaisella tapaamiskerralla. Jaanalla on erinomainen tunneäly ja empatia.

Miten coaching-prosessi täydensi JOKO-johtamiskoulutusohjelman antia?

Minusta coaching-prosessi itsessään oli yhtä laadukas kuin koko JOKO-ohjelma. Jaana on kokenut ammattilainen ja hänellä on monipuolinen työhistoria mikä kuului keskusteluissamme.

Miten prosessi on auttanut sinua kehittymään johtajana?

Sain coachingissa konkreettisia apuja arkeeni, joita otin käyttöön johtamiseeni. Koin, että coachingin osalta tarpeeni täyttyivät, opin itsestäni, sain uusia työkaluja ja opin myös coaching-menetelmästä, mitä voin suoraan hyödyntää ammatillisissa tavoitteissani osallistavana ja ratkaisukeskeisenä esihenkilönä.

Miten coaching on auttanut sinua johtamaan omaa työtäsi?

Isossa kuvassa coaching-prosessi toi esille sparrauksen merkityksen, kun työpöydällä on jotain haastavaa tai ylipäätään kehittymisen tarvetta. Sparraus voi olla organisaation sisältä, mutta parhaimmillaan se on tullessaan organisaation ulkopuolelta henkilöltä, joka ei tunne substanssia. Pienempiä apuja sain juurikin arjen työkaluista, oman näkemyksen tai osaamisen vahvistamisesta.