Hyppää pääsisältöön
Kirjasto

Venäjä, Kielten maisteriohjelma

Tampereen yliopisto

Valmistu Venäjän asiantuntijaksi

Meiltä valmistuneet ovat kysyttyjä asiantuntijoita sekä suomalaisissa että kansainvälisissä yrityksissä ja järjestöissä.

Koulutustyyppi

Maisteri

Tutkintonimike

Filosofian maisteri

Suunniteltu kesto

2 vuotta

Koulutuksen laajuus

120 op

Kaupunki

Tampere

Kampus

Keskustakampus

Venäjän kielen ja kulttuurin opintosuunnasta valmistuu laaja-alaisia kielen, kulttuurin ja venäläisen yhteiskunnan osaajia, jotka ovat kysyttyjä asiantuntijoita sekä suomalaisissa että kansainvälisissä yrityksissä ja järjestöissä. Heillä on erinomainen kielitaito ja syvällinen Venäjän tuntemus sekä akateemiset yleisvalmiudet, mikä mahdollistaa työskentelyn vaativissa asiantuntijatehtävissä niin yksityisellä kuin julkisellakin sektorilla.

Maisteriksi valmistuttuasi voit soveltaa osaamistasi hallinnon ja liike-elämän, median, kulttuurin, matkailun, markkinoinnin sekä koulutuksen ja tutkimuksen eri aloilla.

Koulutuksessa korostuvat Tampereen yliopiston yhteiskunnallisen painotuksen mukaisesti kieli viestintävälineenä ja kielen ja kulttuurin vuorovaikutus sekä yhteiskunnallinen merkitys. Voit erikoistua kielen tutkimukseen, kielen rooliin yhteiskunnassa ja mediassa sekä venäläiseen kulttuuriin ja kirjallisuuteen. Venäjän yhteiskunnan tuntemustasi voit syventää Russian Studies -ohjelman kursseilla ja tiedekunnan media-alan tarjonnalla. Lisäksi voit suorittaa kansainvälistymisopintoja opiskelijavaihdossa.

Maisteriohjelmassa harjaantuvat analyyttisen ajattelun taidot, kieli- ja viestintätaidot, yhteistyö- ja projektinhallintataidot sekä kyky tuottaa tutkimusta venäjän kielellä. Työelämäorientaatiosi mukaan voit valita valinnaiseksi aineeksi esimerkiksi journalistiikkaa, kauppatieteitä, kansainvälistä politiikkaa tai toisen kielen ja pedagogisia opintoja.

Добро пожаловать!