Hyppää pääsisältöön

Venäjä, Kielten maisteriohjelma

Tampereen yliopisto

Valmistu Venäjän asiantuntijaksi

Meiltä valmistuneet ovat kysyttyjä asiantuntijoita sekä suomalaisissa että kansainvälisissä yrityksissä ja järjestöissä.

Koulutustyyppi

Maisteri

Tutkintonimike

Filosofian maisteri

Suunniteltu kesto

2 vuotta

Koulutuksen laajuus

120 op

Kaupunki

Tampere

Venäjän kielen ja kulttuurin opintosuunnasta valmistuu laaja-alaisia kielen, kulttuurin ja venäläisen yhteiskunnan osaajia, jotka työllistyvät muun muassa median, sosiaalialan, koulutuksen, valtionhallinnon, turvallisuussektorin sekä kotimaisten ja kansainvälisten järjestöjen tehtäviin.

Maisteriksi valmistuneilla on erinomainen kielitaito ja syvällinen Venäjän kulttuurin ja yhteiskunnan tuntemus sekä akateemiset yleisvalmiudet, mikä mahdollistaa työskentelyn vaativissa asiantuntijatehtävissä eri aloilla. Koulutus antaa kielitaidon lisäksi monipuoliset valmiudet analysoida paitsi venäläisen yhteiskunnan ja kulttuurin ilmiöitä myös Venäjän globaalia asemaa.

Koulutuksessa korostuvat Tampereen yliopiston yhteiskunnallisen painotuksen mukaisesti kieli viestintävälineenä ja kielen ja kulttuurin vuorovaikutus sekä yhteiskunnallinen merkitys. Voit erikoistua kielen tutkimukseen, kielen rooliin yhteiskunnassa ja mediassa sekä venäläiseen kulttuuriin ja kirjallisuuteen. Venäjän yhteiskunnan tuntemustasi voit syventää tiedekunnan media-alan tarjonnalla. Voit myös osallistua Russian and Eurasian Studies -ohjelman kursseihin sekä valtakunnallisen VIExpert-verkoston toimintaan ja laajentaa niiden avulla aluetuntemustasi myös itäisen Euroopan ja Keski-Aasian maihin. Lisäksi voit suorittaa kansainvälistymisopintoja opiskelijavaihdossa.

Maisteriohjelmassa harjaantuvat analyyttisen ajattelun taidot, kieli- ja viestintätaidot, yhteistyö- ja projektinhallintataidot sekä kyky tuottaa Venäjään liittyvää tutkimustietoa. Työelämäorientaatiosi mukaan voit valita valinnaiseksi aineeksi esimerkiksi journalistiikkaa, kauppatieteitä, kansainvälistä politiikkaa tai toisen kielen ja pedagogisia opintoja.

Добро пожаловать!

Tutustu opintosuunnassa tehtävään tutkimukseen

Yliopisto-opettaja Olga Nenonen kertoo tutkimuksestaan. Hän tutkii mm. kaksikielisyyttä ja kielitaidon kehittymistä.