Hyppää pääsisältöön

Ammatilliset opettajankoulutukset

Meillä voit opiskella ammatilliseksi opettajaksi, erityisopettajaksi tai opinto-ohjaajaksi. Englanniksi voit opiskella Professional Teacher Education -ohjelmassa. Opinnot on suunniteltu siten, että voit suorittaa ne joustavasti työn ohessa 1-2 vuodessa. Seuraava haku koulutuksiimme on tammikuussa 2024.

Ammatillisen opinto-ohjaajankoulutuksen haku toteutetaan myös ensi vuonna valintakurssina!

Tampereen ammatilliseen opettajakorkeakouluun opinto-ohjaajat valitaan myös ensi vuonna valintakurssin perusteella. 

Valintakurssia pilotoitiin vuoden 2023 haussa. Saimme paljon palautetta, sekä kiittävää että kehittävää. Palautteiden perusteella kehitämme kurssia ja toteutusta edelleen. Valintakurssi on Moodle-pohjainen itsenäisesti suoritettava opintojakso. Kurssi suoritetaan hakuajan päättymisen jälkeen rajattuna aikana. Valintakurssin aineistoja ei julkaista etukäteen. 

Hakijoiden hakukelpoisuus tarkastetaan ja valituksi voivat tulla vain hakukelpoiset hakijat valintakurssin suorittamisen paremmuusjärjestyksessä. 

Valintakurssi on käytössä vain Tampereen ammatillisessa opettajakorkeakoulussa ja vain opinto-ohjaajankoulutuksessa. Muut ammatilliset opettajakorkeakoulut jatkavat nykyisellä valintatavalla, jossa hakupisteitä saa täydennyskoulutuksista ja työkokemuksesta. 

Tutustu ammatillisiin opettajankoulutuksiin

Ammatillinen opettajankoulutus

Ammatillinen erityisopettajankoulutus

Ammatillinen opinto-ohjaajankoulutus

Tutustu pedagogisiin täydennyskoulutuksiin

Täydennyskoulutusta opettajlle ja muille oppilaitosten työntekijöille

Tarjoamme useita täydennyskoulutuksia sekä opettajille että muille oppilaitosten työntekijöille. Opiskeltavien sisältöjen lisäksi koulutukset tarjoavat loistavan mahdollisuuden verkostoitua kollegoiden kanssa. Täydennyskoulutukset ovat osallistujille maksuttomia.

Ammatillinen opettajakorkeakoulu

Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä, jos haluat lisätietoa koulutuksistamme!

p. 0294 520 450
taok.tamk [at] tuni.fi

Tampereen ammatillinen opettajakorkeakoulu (TAOK)

Seuraa meitä somessa

Lue blogiamme!

Jatkuvan oppimisen puolestapuhuja Kirsi Purhonen aloitti TAOKissa

Kuva Kirsi Purhosesta.

Keskustelu Kirsi Purhosen kanssa alkaa jatkuvasta oppimisesta. Kyse ei ole pelkästä sattumasta, sillä avoimen uteliaaksi tunnustautuva Kirsi kuvailee olevansa itsekin mitä suurimmassa määrin elinikäinen oppija ja viihtyvänsä epämukavuusalueella.

Mistä hakupisteitä oikein saa?

värillisiä liituja, aihekuva

Ammatillisten opettajankoulutusten hakuvaiheessa moni miettii sitä, mistä kaikesta hakupisteitä oikein saa. Entä voisiko jotain tehdä jo etukäteen vankistaakseen omaa asemaansa hakuvaiheessa.