Hyppää pääsisältöön

Ammatillinen opettajankoulutus

Tampereen ammattikorkeakoulu

Laajuus

60 op

Hakuaika

3.1.2024-18.1.2024

Kaupunki

Tampere
Pori
Seinäjoki

Tiedekunta tai osaamisyksikkö

Pedagogiset ratkaisut ja kulttuuri

Opetuksessa käytettävät kielet

suomi

Koulutusala

Opetus ja kasvatus

Opetusalan ammattilaiseksi

Oletko oman alasi ammattilainen ja kiinnostunut työskentelystä ihmisten kanssa? Haluatko olla vaikuttamassa tulevaisuuden koulutukseen ja työelämään? Ammatillisena opettajana ohjaat sekä nuorten että aikuisten kasvamista alasi ammattilaisiksi.

Vuoden 2024 opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan 27.3.2024. Oman valintatuloksesi näet Oma Opintopolusta. Seuraava hakuaika opettajankoulutuksiin on tammikuussa 2025.

Hakuasioissa ota yhteyttä sähköpostitse taok.tamk [at] tuni.fi (taok[dot]tamk[at]tuni[dot]fi)

 

Ammatillinen opettajankoulutus sopii jo opetustehtävissä työskenteleville tai uutta uraa suunnitteleville. Koulutus on suunnattu erityisesti ammatillisten oppilaitosten ja ammattikorkeakoulujen opettajille. Koulutus antaa opettajan pedagogisen kelpoisuuden myös muiden oppilaitosten opettajien tehtäviin. Voit koulutus- ja työkokemustaustasi mukaan opettaa ammatillisia tai yhteisiä opintoja eri oppilaitoksissa. Lisäksi koulutus antaa valmiudet toimia esimerkiksi koulutusviennin parissa, erilaisissa ohjaustehtävissä, henkilöstön kehittäjänä tai koulutusyrittäjänä.

Koulutuksen laajuus on 60 opintopistettä. Opinnot on suunniteltu siten että ne voi suorittaa vuodessa, mutta jokaisen opiskelijan opintojen kesto määräytyy opiskelijan aiemman osaamisen ja henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan. Opiskeluoikeus on kolme lukuvuotta. 60 opintopistettä vuodessa vastaa päätoimista opiskelua. 

Opettajankoulutuksemme toteutetaan pääosin verkossa. Opiskelu on monimuotoista ja sopii työn ohessa suoritettavaksi. Harjoitteluun, ohjaukseen ja opetukseen osallistuminen edellyttää myös läsnäoloa arkipäivisin.

Lähiohjausta on tarjolla seuraavilla paikkakunnilla: Tampere, Pori, Seinäjoki, Lappeenranta ja Savonlinna. Verkkototeutuksessa ohjaus tapahtuu kokonaan verkossa. 
Opettajankoulutuksessa on tarjolla myös Tekniikan ja luonnontieteiden opetuksen suuntautumisvaihtoehto sekä englanninkielinen toteutus (erillisvalinta).

 

Tutustu opetussuunnitelmaan opinto-oppaassa

Kuva opetussuunnitelmasta. Linkki opetussuunnitelmaan kuvan yläpuolella.

 

Kiireinen arki ei aina mahdollista oman työn kehittämistä niin paljon kuin opettajina haluaisimme. Opiskelu ammatilliseksi opettajaksi tarjosi Lauri Vartolalle hyvän tilaisuuden rakentaa oppimistehtävinä työkaluja, jotka pääsevät heti käyttöön myös työelämässä.