Hyppää pääsisältöön
3 opiskelijaa istuu nurmikolla kesällä TAMKin pääkampuksen edustalla

Ammatillinen opettajankoulutus

Tampereen ammattikorkeakoulu

Laajuus

60 op

Hakuaika

3.1.2024-18.1.2024

Kaupunki

Tampere
Pori
Seinäjoki

Tiedekunta tai osaamisyksikkö

Pedagogiset ratkaisut ja kulttuuri

Opetuksessa käytettävät kielet

suomi

Koulutusala

Opetus ja kasvatus

Opetusalan ammattilaiseksi

Oletko oman alasi ammattilainen ja kiinnostunut työskentelystä ihmisten kanssa? Haluatko olla vaikuttamassa tulevaisuuden koulutukseen ja työelämään? Ammatillisena opettajana ohjaat sekä nuorten että aikuisten kasvamista alasi ammattilaisiksi.

Hae opettajankoulutukseen nyt! Hakuaika päättyy 18.1.2024 klo 15.00.

Hakuasioissa ota yhteyttä sähköpostitse taok.tamk [at] tuni.fi (taok[dot]tamk[at]tuni[dot]fi). Hakuaikana (3.-18.1.2024) palvelemme myös puhelimitse keskiviikkoisin ja torstaisin klo 12-14 numerossa 0294 520 450.

 

Ammatillinen opettajankoulutus sopii jo opetustehtävissä työskenteleville tai uutta uraa suunnitteleville. Koulutus on suunnattu erityisesti ammatillisten oppilaitosten ja ammattikorkeakoulujen opettajille. Koulutus antaa opettajan pedagogisen kelpoisuuden myös muiden oppilaitosten opettajien tehtäviin. Voit koulutus- ja työkokemustaustasi mukaan opettaa ammatillisia tai yhteisiä opintoja eri oppilaitoksissa. Lisäksi koulutus antaa valmiudet toimia esimerkiksi koulutusviennin parissa, erilaisissa ohjaustehtävissä, henkilöstön kehittäjänä tai koulutusyrittäjänä.

Koulutuksen laajuus on 60 opintopistettä. Opinnot on suunniteltu siten että ne voi suorittaa vuodessa, mutta jokaisen opiskelijan opintojen kesto määräytyy opiskelijan aiemman osaamisen ja henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan. Opiskeluoikeus on kolme lukuvuotta. 60 opintopistettä vuodessa vastaa päätoimista opiskelua. 

Opettajankoulutuksemme toteutetaan pääosin verkossa. Opiskelu on monimuotoista ja sopii työn ohessa suoritettavaksi. Harjoitteluun, ohjaukseen ja opetukseen osallistuminen edellyttää myös läsnäoloa arkipäivisin.

Lähiohjausta on tarjolla seuraavilla paikkakunnilla: Tampere, Pori, Seinäjoki, Lappeenranta ja Savonlinna. Verkkototeutuksessa ohjaus tapahtuu kokonaan verkossa. 
Opettajankoulutuksessa on tarjolla myös Tekniikan ja luonnontieteiden opetuksen suuntautumisvaihtoehto sekä englanninkielinen toteutus (erillisvalinta).

 

Tutustu opetussuunnitelmaan opinto-oppaassa

Kuva opetussuunnitelmasta. Linkki opetussuunnitelmaan kuvan yläpuolella.

 

Kuvassa henkilö mittaa kulmamitalla viivaa lautaan. Pöydällä on erikokoisia talttoja.

Kiireinen arki ei aina mahdollista oman työn kehittämistä niin paljon kuin opettajina haluaisimme. Opiskelu ammatilliseksi opettajaksi tarjosi Lauri Vartolalle hyvän tilaisuuden rakentaa oppimistehtävinä työkaluja, jotka pääsevät heti käyttöön myös työelämässä.