Hyppää pääsisältöön
3 opiskelijaa istuu nurmikolla kesällä TAMKin pääkampuksen edustalla

Ammatillinen opettajankoulutus

Tampereen ammattikorkeakoulu

Laajuus

60 op

Hakuaika

3.1.2024-18.1.2024

Tiedekunta tai osaamisyksikkö

Pedagogiset ratkaisut ja kulttuuri

Opetuksessa käytettävät kielet

suomi

Koulutusala

Opetus ja kasvatus

Opetusalan ammattilaiseksi

Oletko oman alasi ammattilainen ja kiinnostunut työskentelystä ihmisten kanssa? Haluatko olla vaikuttamassa tulevaisuuden koulutukseen ja työelämään? Ammatillisena opettajana ohjaat sekä nuorten että aikuisten kasvamista alasi ammattilaisiksi.

Ammatillinen opettajankoulutus sopii jo opetustehtävissä työskenteleville tai uutta uraa suunnitteleville. Koulutus on suunnattu erityisesti ammatillisten oppilaitosten ja ammattikorkeakoulujen opettajille. Koulutus antaa opettajan pedagogisen kelpoisuuden myös muiden oppilaitosten opettajien tehtäviin. Voit koulutus- ja työkokemustaustasi mukaan opettaa ammatillisia tai yhteisiä opintoja eri oppilaitoksissa. Lisäksi koulutus antaa valmiudet toimia esimerkiksi koulutusviennin parissa, erilaisissa ohjaustehtävissä, henkilöstön kehittäjänä tai koulutusyrittäjänä.

Koulutuksen laajuus on 60 opintopistettä. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen oppimissuunnitelman mukaan.

Opettajankoulutuksemme toteutetaan pääosin verkossa. Opiskelu on monimuotoista ja sopii työn ohessa suoritettavaksi. Harjoitteluun, ohjaukseen ja opetukseen osallistuminen edellyttää myös läsnäoloa arkipäivisin.

Lähiohjausta on tarjolla seuraavilla paikkakunnilla: Tampere, Pori, Seinäjoki, Lappeenranta ja Savonlinna. Verkkototeutuksessa ohjaus tapahtuu kokonaan verkossa. 
Opettajankoulutuksessa on tarjolla myös Tekniikan ja luonnontieteiden opetuksen suuntautumisvaihtoehto sekä englanninkielinen toteutus (erillisvalinta).

Hakuasioissa ota yhteyttä sähköpostitse taok.tamk [at] tuni.fi tai puhelimitse numeroon 0294 520 450.