Hyppää pääsisältöön

Ammatillinen erityisopettajankoulutus

Tampereen ammattikorkeakoulu

Laajuus

60 op

Hakuaika

3.1.2024-18.1.2024

Tiedekunta tai osaamisyksikkö

Pedagogiset ratkaisut ja kulttuuri

Opetuksessa käytettävät kielet

suomi

Haluatko opiskelijalähtöiseksi ja kehittäväksi erityisen tuen ja ohjauksen asiantuntijaksi?

Oletko kiinnostunut erityistä tukea tarvitsevien nuorten ja aikuisten ohjaamisesta sekä opettamisesta? Ammatillinen erityisopettajankoulutus antaa sinulle taitoja ja osaamista näiden ryhmien oppimisen ohjaukseen.

Ammatillinen erityisopettajankoulutus on 60 op:n laajuinen jatkokoulutus opettajille. Ammatillinen erityisopettajankoulutus antaa sinulle kelpoisuuden toimia erityisopetuksen tehtävissä ammatillisessa koulutuksessa, kuten ammatillisissa oppilaitoksissa, aikuiskoulutuksessa, ammattikorkeakouluissa ja ammatillisissa erityisoppilaitoksissa.

Ammatillisen erityisopettajan työ on erityisosaamista vaativa asiantuntijatyö, joka edellyttää laaja-alaista erityispedagogista ja pedagogista osaamista: osaamista ratkaista vaativia ongelmia sekä asioiden johtamista. Ammatillisen erityisopettajan työssä yksilökeskeisen toimijan roolin rinnalla toteutuu yhä vahvemmin ryhmiä ja yhteisöä tukeva sekä konsultoiva rooli – myös innostajan rooli. Ammatillisen erityisopettajan työnkuva on laajentunut yksilön ja ryhmän ohjaamisesta työyhteisön ja sen sidosryhmien väliseksi monialaiseksi ja monimuotoiseksi verkostoasiantuntijatyöksi.

Hakuasioissa ota yhteyttä sähköpostitse taok.tamk [at] tuni.fi. Hakuaikana (3.-18.1.2024) palvelemme myös puhelimitse keskiviikkoisin ja torstaisin klo 12-14 numerossa 0294 520 450.

Tutustu opetussuunnitelmaan opinto-oppaassa. 

Kuva ammatillisen erityisopettajankoulutuksen opetussuunnitelmasta. Löydät linkin tekstiversioon kuvan yläpuolelta.