Hyppää pääsisältöön
Kolme sairaanhoitajaopiskelijaa maskit kasvoilla.

Sairaanhoitajan tutkinto-ohjelma, päivätoteutus

Tampereen ammattikorkeakoulu

Olisitko juuri sinä sairaan hyvä hoitaja?

Haluatko valmistua hoitotyön huippuosaajaksi yhteisössä, joka asettaa opiskelijat etusijalle? Jos vastasit kyllä, tervetuloa Tampereen ammattikorkeakouluun! 

Koulutustyyppi

AMK-tutkinto

Tutkintonimike

Sairaanhoitaja (AMK)

Suunniteltu kesto

3,5 vuotta

Koulutuksen laajuus

210 op

Kaupunki

Tampere

Opiskelumuoto

Päivätoteutus

Sairaanhoitajana osaat tukea terveyttä ja hyvinvointia, ennaltaehkäistä sairauksia sekä hoitaa eri tavoin sairastuneita. Sinulla on kykyä ja halua toimia ihmisten kanssa. Opintojen aikana hankit valmiuksia toimia niin itsenäisesti sairaanhoitajana kuin hoitotyön asiantuntijana moniammatillisessa tiimissä. Sairaanhoitajan ammatissa yhdistyvät vuorovaikutustaidot, kädentaidot, digitaaliset taidot ja vahva teoreettinen osaaminen. 

Sairaanhoitajan työ edellyttää oma-aloitteellisuutta, vastuullisuutta sekä kykyä itsenäiseen päätöksentekoon. Opit suunnittelemaan, toteuttamaan ja arvioimaan potilaan hoitotyötä yhdessä potilaan ja hänen läheistensä kanssa. Opintoihin sisältyvien kahden harjoittelujakson kautta pääset soveltamaan osaamistasi käytännössä ja hankkimaan kokemusta erilaisista sairaanhoidon tehtävistä.  

Sairaanhoitajaopinnot valmistavat sinut työelämään. 

 

Alku- ja keskivaiheen opinnoissa saat vahvan ja monipuolisen osaamisen sairaanhoitajan työn eri osa-alueisiin. Viimeisen vuoden vaihtoehtoisissa ammattiopinnoissa syvennät osaamistasi valitsemaltasi hoitotyön alueelta. Mikäli sinulla on aikaisempaa hoitoalan koulutusta ja kokemusta, se otetaan koulutuksessa huomioon. 

Panostamme sairaanhoitajakoulutuksessa erityisesti oppimisen ja opiskelun tukeen. Hyvä ryhmädynamiikka ja yhteenkuuluvuus ovat keskeisiä tekijöitä, joilla vahvistamme opintoihin kiinnittymistäsi. Opintojesi aikana saat tukea mm. opettajatuutorilta, opinto-ohjaajilta, tuutoriopiskelijoilta ja opiskelijoiden hyvinvointipalveluilta. 

Kuuntelemme tarkasti sairaanhoitajaopiskelijoidemme toiveita, tarpeita ja palautteita opintojaksoista aina koko koulutusohjelman kehittämiseen saakka. Palautteiden perusteella kehitämme koulutusta, opintojaksoja ja tutkinto-ohjelmaa. Voit myös jo opiskeluaikanasi vaikuttaa ja edistää sairaanhoitajan työn merkitystä yhteiskunnassa. Sairaanhoitajan tutkinnolla sinun on mahdollisuus työllistyä satoihin erilaisiin työtehtäviin sosiaali- ja terveydenhuollossa.  

Sairaanhoitajaopiskelijan päivä

Opiskelijaelämä on täynnä käytännön tekemistä ja harjoittelua, unohtamatta aktiivista vapaa-ajan toimintaa.

Sairaanhoitajaopiskelija Siina Kuusela työskentelee sairaanhoitajan työasussa, suojalaseissa ja maskissa.

Hieman kaukaisempi tavoitteeni on päästä töihin Helsinkiin elinsiirtokoordinaattoriksi tai olla osa elinsiirtotiimiä. Haaveilen myös kansainvälisestä urasta sairaanhoitajana. Koen olevani onnekas, kun valmistun ammattiin, jossa minun ei tarvitse valita vain yhtä vaihtoehtoa!

Hannes Töysä

Jos ihmisläheinen työ kiinnostaa, niin rohkeasti hakemaan! Minulle selvisi vasta opintojen aikana, kuinka monipuoliset työmahdollisuudet sairaanhoitajalla onkaan. Töitä hakiessa on varmasti hyötyä siitä, että on kansainvälistynyt jo opiskeluaikoina. Suosittelen siis ehdottomasti myös vaihtoon lähtemistä, jos siihen on pienikin kipinä.

Sairaanhoitajaopiskelijat_TAMK

Tuoreiden opiskelijoiden tunnelmia

"Odotukset ovat kyllä täyttyneet, mutta yllättävää on ollut se, että heti alkuun on tullut hurja määrä tehtäviä. Parasta on ollut meidän huippu luokkamme, uuden oppiminen sekä totta kai myös opiskelijamenot", kuvailee Emilia Vehmainen.

Kaipaatko lisää tietoa?

Lue tarkemmat tiedot tutkinnon sisällöistä, rakenteesta ja valintaperusteista Opintopolusta (linkki yllä ja alla). Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä opinto-ohjaaja Eija Piikkilään, eija.piikkila(at)tuni.fi. Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin.