Hyppää pääsisältöön
Röntgenhoitaja

Röntgenhoitajan tutkinto-ohjelma, Pori

Tampereen ammattikorkeakoulu

Säteilyn lääketieteellisen käytön asiantuntija

Röntgenhoitajan työssä yhdistyvät hoitotyö ja tekniikka.

Koulutustyyppi

AMK-tutkinto

Tutkintonimike

Röntgenhoitaja (AMK)

Suunniteltu kesto

3,5

Koulutuksen laajuus

210

Kaupunki

Pori

Opiskelumuoto

Päivätoteutus

Röntgenhoitaja on säteilyn lääketieteellisen käytön asiantuntija. Opinnoissa perehdyt röntgen-, isotooppi-, ultraääni- ja magneettitutkimuksiin, sädehoitoon, potilaan hoitoon ja ohjaukseen sekä turvalliseen säteilyn lääketieteelliseen käyttöön. Asiakaslähtöisyys ja potilasturvallisuus ohjaavat niin opiskelua, harjoittelua kuin itse työtäkin.

Röntgenhoitajana vastaat lähetteen mukaisista kuvantamistutkimuksista, niihin liittyvistä toimenpiteistä sekä sädehoidosta. Teet työtäsi osin itsenäisesti, osin moniammatillisessa ryhmässä. Röntgenhoitajana kohtaat eri-ikäisiä, eri kulttuureista tulevia ja eri tavoin sairaita asiakkaita ja potilaita, mikä vaatii sinulta hyviä vuorovaikutustaitoja ja kykyä tehdä eettisiä päätöksiä.

Henna Hovilainen_TAMK

Röntgenhoitajaopinnoissa parasta on ollut ryhmämme hyvä henki

Röntgenhoitajaopiskelija Ida Meskanen TAMKin pääkampuksella

Suosittelen opintoja anatomiasta ja ihmisten kanssa työskentelystä kiinnostuneelle

Kaipaatko lisää tietoa?

Lue tarkemmat tiedot tutkinnon sisällöistä, rakenteesta ja valintaperusteista Opintopolusta (linkki yllä ja alla). Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä lehtori Tiina Säilään (tiina.saila(at)tuni.fi). Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin.