Hyppää pääsisältöön

Ida Meskanen: "Ala on mielenkiintoisempi kuin kuvittelinkaan"

Julkaistu 25.2.2020
,
päivitetty 20.3.2020
Tampereen ammattikorkeakoulu
Röntgenhoitajaopiskelija Ida Meskanen TAMKin pääkampuksella
Ida Meskanen opiskelee TAMKissa röntgenhoitajaksi. Hän on aiemmin valmistunut lähihoitajaksi, mutta halusi kouluttautua hoitoalalla vielä lisää. Röntgenhoitajan mielenkiintoiset opinnot ovatkin vieneet mennessään.

Kuka olet? Kerro hieman itsestäsi

Olen 22-vuotias röntgenhoitajaopiskelija. Opiskelen TAMKissa toista vuotta. Aiemmalta koulutukseltani olen lähihoitaja.

Miten päädyit opiskelemaan TAMKiin?

Tampere oli jo sijainniltaan minulle paras vaihtoehto. Kuitenkin tutkittuani tarkkaan eri koulujen opintosuunnitelmia, huomasin niissä olevan (ainakin omalla alallani) suuriakin eroja. Tampereella opintosuunnitelma vaikutti itselleni mieluisimmalta.

Mikä sai sinut innostumaan röntgenhoitajan opinnoista?

Innostuin röntgenhoitajan alasta vahingossa. Tiesin, että haluan kouluttautua vielä lisää hoitoalalla, joten aloitin tutkimalla netissä eri vaihtoehtoja. Röntgenhoitajan ammatti kuulosti mielenkiintoiselta, joten päädyin lopulta kokeilemaan, olisiko se oma juttu. Lähes heti opintojen alettua totesin, että ala on vielä mielenkiintoisempi kuin kuvittelinkaan!

Mitä haluat tehdä tulevaisuudessa?

Röntgenhoitaja voi perehtyä todella moneen eri osa-alueeseen. Tämä tekeekin mielestäni alasta erityisen mielenkiintoisen. En ole vielä päässyt kokeilemaan harjoittelujen lomassa kaikkia mahdollisia röntgenhoidon osa-alueita. Tällä hetkellä kaikenlainen perehtyminen kiinnostaa, ja jos joku yksittäinen osa-alue pitäisi valita, olisi valintani ehkäpä sädehoito. Luultavasti olisin tulevaisuudessa kuitenkin halukas työskentelemään sairaalassa, jossa pääsisin kiertämään eri työpisteissä ja työ olisi vaihtelevaa.

Kenelle suosittelisit opintoja?

Suosittelen opintoja anatomiasta ja ihmisten kanssa työskentelystä kiinnostuneelle. Opintoihin liittyy paljon säteilyfysiikkaa ja laitetekniikkaa, joten sanoisin, että jonkin verran kiinnostusta myös teknisemmästä puolesta kannattaa olla.

Jotain muuta, mitä haluaisit sanoa?

Moni pelästyy aina, kun mainitsee, että röntgenhoitajan opinnoissa tarvitaan fysiikkaa. Haluaisin kuitenkin rohkaista kaikkia kiinnostuneita kokeilemaan. Korkeakoulussa (ainakin TAMKissa) fysiikan opinnot aloitetaan ihan perusteista, joten ei kannata kuvitella, että pitäisi olla lukenut kaikki mahdolliset fysiikan kurssit pärjätäkseen. Itse en esimerkiksi lukenut lukiossa yhtäkään kurssia fysiikkaa ja koen pärjääväni opinnoissa aivan hyvin.

Lisäksi alamme on todella monipuolinen ja työllisyystilanne näyttää hyvältä, joten suosittelen ottamaan röntgenhoitajuudesta selvää, jos vain vähänkin kiinnostaa!

Kuva: Jaakko Saarilampi

Lue lisää Röntgenhoitajan tutkinto-ohjelmasta